van haber, van haberleri, son dakika van haberleri, van bölge gazetesi

THY ile bayram tatilinde 1 milyon 930 bin yolcu uçacak

Gündem

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, Ramazan Bayramı tatilinde 930 bini iç hat olmak üzere 1 milyon 930 bin yolcunun THY ile seyahat edeceğini duyurdu.

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, sosyal medya sitesi Twitter'daki hesabından, 9 günlük bayram tatilinde düzenlenecek seferlerle ilgili bilgi verdi.

 

"Bayram tatilinde sizleri sevdikleriniz ile buluşturmak için 1-9 Haziran'da 129 ek sefer, 1 milyon 930 bin misafir. İç hat misafir 930 bin. 12 bin 624 sefer yapacağız. Bayram gidiş ve dönüşlerde yoğunluk beklenmektedir. Lütfen dikkate alınız. Emniyet ve mutluluk ile."

 

THY'nin bayram yoğunluğu

İstanbul'dan dünyanın 124 ülkesine uçacak THY uçaklarının doluluk oranları da yüzde 85,4'e vardı. 495 gidiş seferi planlanırken, uçuşların ek seferlerle daha da artması bekleniyor.

THY'nin bugün İstanbul Havalimanından kalkacak 482 seferde yüzde 85,2 doluluk oranı ile 80 bin 277 yolcu taşıması öngörülüyor.

Bugün ve yarın, genel doluluk oranının yüzde 80, günlük yolcu sayısının ise 200 binin üzerinde olacağı tahmin ediliyor.

 

 

Hava yolu yolcularına seyahat uyarıları

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Terminal Operasyon Direktörü Göksu Güney, Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olduğunu, bu süreyi İstanbul dışında geçirmek isteyenlerin havalimanlarında yoğunluk oluşturduğunu aktardı.

Güney, "Yarından itibaren arife gününe kadar Sabiha Gökçen Havalimanı'nda ciddi bir yoğunluk bekliyoruz. Yine aynı şekilde önümüzdeki hafta itibarıyla dönüş yoğunluğunu bekliyoruz. Bizler burada hem kurumlar hem de şirketler bazında tüm önlemlerimizi aldık. Mesailerimizi ona göre ayarladık. Personel sayılarımıza gerekli takviyeleri yaptık. Bayram için hazırız." diye konuştu.

 

 

Yoğunluğun en aza indirilmesi için yolculara da bazı önerilerde bulunan Güney, "Yolcularımızın, her zaman söylediğimiz gibi havalimanına erken gelmeleri gerekiyor. En az 3 saat önce burada olmaları önemli. Mümkün olduğunca hava yolu şirketlerinin terminal içindeki online check-in ve bagaj sistemlerini kullansınlar ki burada bekledikleri süre azalsın. Özellikle çipli pasaportu bulunan 18 yaş üzeri yolcularımıza elektronik pasaport geçişini kullanmalarını öneriyoruz." dedi.

 

Güney, Sabiha Gökçen Havalimanı'nın, 9 günlük Ramazan Bayramı tatili boyunca mevcut trafiğe ilavelerle yaklaşık 1 milyonun üstünde yolcuyu ağırlayacağını vurguladı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.