van haber, van haberleri, son dakika van haberleri, van bölge gazetesi

1461 Trabzon FK ve Yeni Mersin tur atladı

Van Haber

Vanspor'un da mücadele ettiği TFF 2. Lig'de Play-Off eşleşmelerinde 1. tur maçları önceki gün tamamlandı. Oynanan maçlar sonrası sahasında konuk ettiği Ankaraspor'u 4-1 mağlup eden 1461 Trabzon FK ile deplasmanda karşılaştığı Bucaspor'u 1-0 mağlup eden Yeni Mersin İdmanyurdu ikinci tura yükselen takımlar oldu.

Play-Off eşleşmelerinde 1. tur maçları tek maç eleme usulüne göre, ligi 3. ve 4. sırada bitiren takımların sahasında oynandı. Bu kapsamda 1461 Trabzon FK sahasında Ankaraspor'la karşı karşıya gelirken, Bucaspor ise Yeni Mersin İdmanyurdu'nu konuk etti.

Gündüz oynanan 1461 Trabzon FK ile Ankaraspor mücadelesinde, 1-0 öne geçen konuk takım, rakibine maçın kalan bölümünde üstünlük sağlayamayınca sahadan 4-1 gibi farklı bir skorla ayrılarak Play-Off'a veda eden ilk takım oldu.

Gece oynanan müsabakada ise Bucaspor konuk ettiği Yeni Mersin İdmanyurdu'na 85. dakikada kalesinde gördüğü golle 1-0 mağlup oldu ve Play-Off'a veda eden ikinci takım oldu.

Play-Off eşleşmelerinde 1. tur maçlarının tamamlanmasıyla, 1461 Trabzon FK ve Yeni Mersin İdmanyurdu takımları ikinci tura yükseldi. 1461 Trabzon FK ve Yeni Mersin İdmanyurdu'nun karşı karşıya geleceği müsabaka 13 ve 17 Mayıs'ta oynanacak.

Çift maç eleme usulüne göre oynanacak olan maçta, galip gelen taraf 22 Mayıs'ta oynanacak olan final müsabakasında Vanspor ile karşı karşıya gelecek.

Play-Off'larda 1. Tur maçları önceki gün oynanırken, ikinci tur maçları 13 Mayıs'ta, ikinci tur ikinci maçları 17 Mayıs'ta, 3. Tur birinci maçları 22 Mayıs'ta, 3 Tur, ikinci maçları ise 27 Mayıs'ta oynanacak. Final müsabakası ise 2 Haziran Pazar günü oynanacak.

Bu kapsamda Ankaraspor'u eleyen 1461 Trabzon FK ile Bucaspor 1928’i mağlup eden Yeni Mersin İdmanyurdu ikinci tur eleme maçında karşı karşıya gelecek. Bu karşılaşmada da galip gelen taraf, 22 Mayıs'ta Vanspor'la karşı karşıya gelecek.

3. turda ikili maç eleme usulüne göre oynanacak olan maçlarda üstünlüğü elde eden taraf, Kırmızı Grupta final müsabakasına kalan takımla tarafsız sahada karşı karşıya gelecek.

Final müsabakasında galip gelen taraf, 1. Lig'e merhaba diyecek takım olacak.

Vanspor 2019 yılında Ankara'da oynanan karşılaşmada Esenler Erokspor'u, Batuhan Er'in kaydettiği gollerle 2-1 mağlup etmiş ve Play-Off final müsabakasında adını 2. Lig'e yazdıran taraf olmuştu.

Van temsilcisi Play-Off'ta kalan üç maçını da kazanarak adını 1. Lig'e yazdırmak istiyor.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHMİ TEKDUR

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.