van haber, van haberleri, son dakika van haberleri, van bölge gazetesi

19 Eylül Gaziler Günü Başkale'de kutlandı

Van Haber

Van'ın Başkale ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü'nün 103. Yıl dönümü kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene İlçe Kaymakamı Muhammet Serdar Erdoğan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ümit Çelik, Belediye Başkan Vekilli Cevat Özer, Cumhuriyet Savcısı Muhammed Aykut Yıldız, İlçe Jandarma Komutan Vekili Binbaşı Emre Göksu, İlçe Emniyet Müdürü Sercan Haskan, kamu kurum müdürleri, gaziler ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Atatürk büstüne Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenkleri bırakılmasının ardından, tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Başkale İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Komiser Nuri Gökçeoğlu'nun günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından tören sona erdi.

Buradaki programın ardından Başkale Kız Meslek Pansiyonunda ilçede bulunan gazi ve şehit ailelerin onuruna verilen kahvaltı programında konuşan İlçe kaymakamı Muhammet Serdar Erdoğan, "Bugün bizlere düşen en önemli görevlerden birisi bu toprakları vatan yapan şehit ve gazilerimizin mirasına sahip çıkmak ve daima kapımız sonuna kadar açık olacak" dedi.

Şehit yakınlarının ve gazilerin kendilerine emanet olduğunu belirten Erdoğan, ardından gazi Nadir Yılmaz'ı evinde ziyaret etti.

VAN BÖLGE GAZETESİ: NİHAT AKARSU

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.