van haber, van haberleri, son dakika van haberleri, van bölge gazetesi

2. Lig takımlarından radikal karar!

Van Haber

Vanspor'un da yer aldığı 2. Lig'de Kulüpler Birliği, 'Sigorta Feshi' yaparak kulübünden ayrılan futbolcuların başka bir 2. Lig takımına transfer edilmemesi yönünde bir karar aldığını açıkladı.

2. Lig Kulüpler Birliği, sporun etik kurallarına duydukları hassasiyeti vurgulayarak önemli bir karar aldığını duyurdu. Yapılan açıklamada, herhangi bir geçerli mazeret olmaksızın 'Sigorta Feshi' yaparak takımdan ayrılan oyuncuların, diğer 2. Lig kulüpleri tarafından transfer edilmeyeceği belirtildi.

Birlik, bu kararın spor etiği açısından büyük bir önem taşıdığını vurgulayarak, tüm kulüplerin bu konuda birlik ve dayanışma içinde olduğunu ifade etti. Ayrıca, bu tür işlemleri gerçekleştiren futbolcuların avukatlarıyla çalışmama kararı alındığı da belirtildi.

Bu kararla birlikte, aralarında temsilcimiz Vanspor'un da bulunduğu 2. Lig takımlarının, etik dışı uygulamalara karşı duruş sergileyeceği ve sporun adil bir şekilde devam etmesini sağlayacağı mesajı verildi. Kulüpler Birliği, kamuoyuna saygıyla duyurdukları bu kararla ilgili olarak tüm kulüpleri ve futbol camiasını bilgilendirdi.

Konuyla alakalı Vanspor Futbol Kulübü tarafından yapılan açıklamada, "2. Lig Kulüpler Birliği olarak; her zaman sporun etik kurallarına hassasiyet ile yaklaşmaktayız. Bu noktada hiçbir geçerli mazeret olmaksızın bir kulüp ile 'Sigorta Feshi' yapan oyuncunun 2. Lig kulüplerimiz tarafından "Etik Kurallar Gereği" transfer edilmeyeceğini kamuoyu ile paylaşıyoruz. Konuya son derece önem veren kulüplerimiz, 'Sigorta Feshi' yapan avukatlar ile de çalışmama kararı almıştır. Kulüplerimiz, diğer tüm konularda olduğu gibi spor etiği açısından da çok kıymetli olan bu konuda birlik ve dayanışma içerisindedir" ifadelerine yer verildi.

KIRMIZI GRUP

Vanspor'un 2024-2025 futbol sezonunda mücadele edeceği Kırmızı Grupta, Arnavutköy Belediyespor, Beyoğlu Yeni Çarşı Spor Faaliyetleri, Diyarbekirspor, Elazığspor, Giresunspor, Erbaspor, Yeni Mersin İdmanyurdu, Karaman FK, Serik Belediyespor, 68 Aksaray Belediyespor, Nazilli Belediyespor, Bucaspor, Menemen FK, Somaspor, Ankara Demirspor, Karacabey Belediyespor ve Belediye Derincespor takımları yer alıyor.

BEYAZ GRUP

Öte yandan bu sezon 2. Lig Beyaz Grupta ise 1461 Trabzon FK, Adana 1954 FK, Altay, Altınordu, 24Erzincanspor, Ankaraspor, Batman Petrolspor, Fethiyespor, Kastamonuspor, Afyonspor, Isparta 32 Spor, İnegölspor, İskenderunspor, Karaköprü Belediyespor, Kepezspor, Kırklarelispor, Sarıyer ve Tuzlaspor takımları yer alıyor.

SEZON 1 EYLÜL'DE BAŞLIYOR

Öte yandan TFF 2. Lig'de sezon 1 Eylül 2024 tarihinde başlayacak ve ilk yarı 22 Aralık 2024 tarihinde sona erecek. İkinci yarı 19 Ocak 2025 tarihinde başlayacak ve normal sezon 3 Mayıs 2025 tarihinde sona erecek. Ligin 22. ve 29. hafta müsabakaları hafta içi oynanacak.

PLAY-OFF TARİHLERİ HENÜZ AÇIKLANMADI

TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'de sezon sonunda oynanacak olan play-off müsabakalarına ilişkin tarihler daha sonra ilan edilecek.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHMİ TEKDUR

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.