van haber, van haberleri, son dakika van haberleri, van bölge gazetesi

AFAD'tan Vanlılara boğulma uyarısı

Van Haber

Van İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, ülke geneli başta olmak üzere Van'da son aylarda yüzlerce vatandaşın suda boğulma sonucu hayatını kaybettiğini belirterek, suya girerken tedbirli olunması çağrısında bulundu.

Van İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), son dönemlerde boğulma vakalarında önemli artışlar yaşandığını hatırlatarak, can kayıplarının önüne geçmek için uygulanması gereken tedbir ve doğru müdahalelere ilişkin bilgi verdi.

Van İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, olası boğulma vakalarının önüne geçmek için öncelikle tehlikeli ve cankurtaran olmayan sularda yüzülmemesi ve yüzmenin yasaklandığı yerlerde suya girilmemesi gerektiği hatırlatıldı.

Yüzey akıntısı az gibi görünse bile akarsularda, sulama kanallarında, barajlarda veya göletlerde suya girilmemesi gerektiği vurgulanan AFAD, sahillerde denize girmek için güvenli yerlerin seçilmesi gerektiğini vurguladı.

Özellikle baraj ve göllerin zeminleri genellikle bataklık olduğunu ve bu gibi yerlerde suya girilmemesi gerektiğini belirten AFAD, dalgalı ve rüzgarlı günlerde denize girmekten kaçınılması ve akıntı olan yerlerde denize girilmemesi gerektiğini bir kez daha hatırlattı.

Ülke geneli başta olmak üzere Van'da son aylarda yüzlerce vatandaşın suda boğulma sonucu hayatını kaybettiğini hatırlatan Van İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, boğulma tehlikesine karşı alınabilecek tedbirleri hakkında ise Vanlıları bilgilendirdi.

"KÜÇÜK TEDBİRLER, BÜYÜK KAZALARI ÖNLER"

Van İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda, "Ülkemiz ve ilimiz genelinde son aylarda yüzlerce vatandaşımız suda boğulma sonucu hayatını kaybediyor. Suya girerken tedbirli olmak sizlerin ve sevdiklerinizin hayatını kurtarabilir! Boğulma tehlikesine karşı alabileceğiniz tedbirleri biliyor musunuz? Paniğe kapılmak, kontrolü kaybettirir. Sıcaklığını ve derinliğini bilmediğiniz sulara atlamayın. Suya girmeden önce, ufak ısınma egzersizleri veya esneme hareketleri yapın. Küçük çapta da olsa rahatsızlık hissettiğiniz an sudan çıkın. Yüzmek için cankurtaran bulunan yerleri tercih edin. Çocuklarınıza, yanlarında bir yetişkin olmadan suya girmenin tehlikeli olduğunu öğretin. Lütfen unutmayın; Küçük tedbirler, büyük kazaları önler" ifadelerine yer verildi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.