van haber, van haberleri, son dakika van haberleri, van bölge gazetesi

AK Parti'den Van'daki 5 ilçeye atama

Van Haber

AK Parti'de Mart ayında yapılacak olan Olağan Genel Kongre öncesi hazırlıklar yoğun bir şekilde sürerken, il ve ilçe teşkilatlarında da değişimler devam ediyor. AK Parti bu kapsamda Gürpınar, Başkale, Gevaş, Muradiye ve Çatak ilçe başkanlıklarına yeni atamalar yaptı.

AK Parti'de geçtiğimiz haftalarda başlatılan teşkilat yenileme çalışmaları kapsamında Van'da da 5 ilçeye yeni atamalar yapıldı. Van'da geçtiğimiz günlerde görevden alınan 5 ilçe başkanını yerine yeni atamalar yapıldı.

AK Parti'nin Van'da geçtiğimiz ay Erciş ilçe teşkilatından başlayarak başlattığı yenileme çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda Kadın Kolları Başkanı Havva Duran'ın ardından Tuşba İlçe Başkanı Erdal Baran, Muradiye İlçe Başkanı Mehmet Nesim Yavrutürk, Çatak İlçe Başkanı Ahmet Ardan Kuncu, Gürpınar İlçe Başkanı Garbi Erdoğan ve Gevaş ilçe başkanı Tahsin Değirmencioğlu görevden alınmıştı.

Geçtiğimiz haftalarda Mart 2025'te gerçekleşecek olan 8. Olağan Genel Kongre'nin startını veren ve kongre takvimini başlatan AK Parti'de önemli gelişmeler sürüyor. AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Mart ayında yapılacak olan büyük kongrenin takvimi netleşirken, bu kapsamda teşkilatlarda da kapsamlı değişimler sürüyor.

Teşkilat değişiminin hızla devam ettiği Van'da Erciş'in ardından 5 ilçede daha değişime gidildi. Bu kapsamda AK Parti Başkale'de Muğdat Sarıhan'ın yerine Sercan Bayer'i atarken, Gevaş'ta Tahsin Değirmencioğlu'nun yerine Nevzat Çalımlı'yı atadı.

Yine Gürpınar'da Mehmet Garbi Erdoğan'ın yerine Faruk Şamiloğlu atanırken, Muradiye'de Mehmet Nesim Yavrutürk'ün yerine ise Kutbettin Durmaz atandı.

Son olarak Çatak'ta Ahmet Ardan Aliağaoğlu'nun yerine ise Fazıl Babür atandı. Öte yandan Tuşba ilçe ilçesi için yapılan başvuruların değerlendirildiği öğrenilirken, yeni atamanın önümüzdeki günlerde yapılması bekleniyor.

VAN BÖLGE GAZETESİ: NİHAT AKARSU

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.