van haber, van haberleri, son dakika van haberleri, van bölge gazetesi

Akder'den geleneksel ayranaşı şöleni…

Van Haber

Van'da bulunan Ahlat Kültür ve Eğitim Derneği tarafından Edremit Miyazaki Koru Parkı'nda geleneksel ayranaşı şöleni gerçekleşti. Türkülerin seslendirildiği, halayların çekildiği etkinliğe yoğun bir ilgi gösterildi.

Van'da 23 yıldır geleneksel olarak ayranaşı şöleni düzenleyen Ahlat Kültür ve Eğitim Derneği, yine aynı geleneği devam ettirdi.

Van Bölge Eğitim Hastanesi yanında bulunan Miyazaki Koru Parkı'nda gerçekleşen ayranaşı şölenine dernek üyelerinin yanı sıra vatandaşlar iştirak etti.

Vanlı Halk Müziği Sanatçısı Hüsamettin Ergöl ve Mustafa Akarsu'nun türküleriyle renk kattığı şölende, iki büyük kazanda ayranaşı pişirilerek davetlilere ikram edildi.

Yaklaşık 300 kişinin etkinliğe katıldığını söyleyen Ahlat Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı Abdulgani Kaya, "Ayranaşı şenliğimiz 23 yıldır yapılıyor. Sadece iki yıl pandemiden dolayı ara verildi. Bugün de Edremit'te Miyazaki Koru ve Mesire alanında bu şölenimizi gerçekleştirdik. Etkinlik sabah saatlerinde başladı, akşama kadar sürecek. Semaver ve mangal yakılması yasak olduğu için, belki katılım da bu yüzden istediğimiz gibi gerçekleşmedi. Yine birçok kişinin düğünü, nişanı, taziyesi, tatili veya başka bir programı olduğu için katılım beklediğimiz sayıda olmadı. Buna rağmen yaklaşık üç yüz kişi bugün aramızda. Sanatçılarımız Hüsamettin Ergöl ve Mustafa Akarsu türküleriyle şölenimize renk kattılar. Onlara çok teşekkür ediyoruz. Dernek üyelerimizin yanı sıra, Van'daki dostlarımız ve sevenlerimiz de etkinliğimize iştirak etti. İnşallah geleneksel hale getirdiğimiz bu şölenlerimiz devam edecek" ifadelerini kullandı.

Ailelerin yoğun ilgi gösterdiği, çocukların da doyasıya eğlendiği etkinlik, akşam saatlerinde tamamlandı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHMİ TEKDUR

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.