van haber, van haberleri, son dakika van haberleri, van bölge gazetesi

Alfatlı: İdam cezası derhal geri getirilmeli!

Van Haber

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı ve beraberindeki BBP heyeti çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Van'a geldi. Bu kapsamda kentteki basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı, Diyarbakır'da katledilen 8 yaşındaki Narin Güran ve Tekirdağ'da 2 yaşındaki Sıla bebeğin dövülüp, cinsel istismara maruz bırakılmasına değinerek, idam cezasının derhal geri getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı beraberindeki Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Eren, MKYK üyeleri Recep Er, Uğur Karaca ve Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Tekbaran ile birlikte Van'a geldi.

Bu kapsamda Urartu Oteli'nde düzenlenen toplantıda açıklamalarda bulunan Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı, ülke ve dünya gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Özellikle yaklaşık olarak bir ay önce Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın katledilmesi ve Tekirdağ'da 2 yaşındaki Sıla bebeğin dövülüp, cinsel istismara maruz bırakılmasına ilişkin açıklamalarda bulunan Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı, bu suçu işleyenlere karşı idam cezasının biran önce getirilmesi gerektiğini ifade etti.

Büyük Birlik Partisi olarak idam cezasının geri getirilmesi noktasında kararlı olduklarını ve dik duruşmalarını devam ettirdiklerini belirten Alfatlı, bütün siyasi partilerden de bu konuda destek beklediklerini söyledi.

İki konuda idam cezasının geri getirilmesi için yoğun bir çaba harcadıklarını söyleyen Alfatlı, "İki suç için idam cezası mutlaka ama mutlaka getirilmelidir. Birincisi, 8 yaşındaki masum yavrumuz Narin'i öldüren bu sapıklar, bu hainler, bu katiller için. İkincisi de, şehitlerimiz var, bizzat bombayı patlatan teröristler ve onun emrini veren teröristlerin lider kadroları için idam cezası geri getirilmelidir" dedi.

"İLLERİMİZİN YEREL SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ NOKTASINDA BİR ÇALIŞMA BAŞLATTIK"

Büyük Birlik Partisi heyeti olarak 81 ilde çalışmalar yürüttüklerini belirten Alfatlı, "Büyük Birlik Partisi heyeti olarak bugün serhat şehri Van'dayız. Büyük Birlik Partisi olarak başkanlık divanın aldığı karar gereği, Türkiye'nin 81 ilinde çalışmalar yapıyoruz. Bütün illeri gezerek, illerimizi sorunlarını, problemlerini, çözüm önerilerini alıyoruz. Teşkilatımızın nasıl daha ileriye götürüleceği noktasında görüş, öneri, düşünce bunları almak suretiyle, çözebildiğimiz sorunları çözüyoruz, ilgili makamlara götüreceklerimizi götürüyoruz ve hem hükümet üyeleri, hem Sayın Cumhurbaşkanımızla, hem de Sayın Genel Başkanımızla illerimizin yerel sorunlarının çözümü noktasında da bir çalışma başlattık. Bu kapsamda Teşkilat Başkanımız Tevfik Eren MKYK üyesi Uğur Karaca'yla serhat şehri Van'a geldik. Tabi Türkiye'nin önemli gündem maddeleri var. Bilindiği üzere 17 Eylül 1961 yılında darbecilerin şehit ettiği Ali Adnan Menderes, Hasan Polatkan, Fatih Rüştü Zorlu'nun da idam edildi gün. Bütün darbeleri, darbecileri, darbe heveslilerini Van'dan kınadığını, lanetlediğimizi ifade etmek istiyorum. Darbeciler hem dönem kahru perişan oldular. Darbecilerin kahru perişan olduğu, mağdurların da dualarla anıldığı bir ülkedeyiz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz" dedi.

"SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ"

Diyarbakır'da yaşanan Narin Güran olayıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Alfatlı, "Türkiye'nin önemli gündem maddelerinden bir tanesi de, içimizi yakan, derinden yaralayan, adeta organize kötülük haline gelmiş olan, yaklaşık 1 aydır Türkiye gündemini meşgul eden Narin Güran kımız var. Hemen akabinde Sıla bebeğimiz var. Sözün bittiği yerdeyiz. Vicdanların kanadığı yerdeyiz. Dolayısıyla bir Büyük Birlik Partisi olarak baştan beri iki konudaki suça idam cezasının getirilmesi gerektiğini savunuyoruz. Şehidimiz Muhsin Başkandan bu yana, Sayın Genel Başkanımız Mustafa Destici bey, divan üyeleri ve partililerimiz her daim bunu dillendiriyorlar. Küçük yaşta evlatlarımıza tasallut eden, onları katleden ve ifade edemeyeceğimiz şekilde canice onları bu hayattan kopartanlara mutlak süratle idam cezasının getirilmesini söylüyoruz. Çünkü biliyoruz ki kısasta hayat vardır. Askerlerimiz, evlatlarımız terör örgütlerinin kalleşe saldırıları sonrası şehit ediliyor. Dolayısıyla o bombayı patlatan, o terör eylemini gerçekleştirenlerle ve onlara bu talimatları verenlerle ilgili de Büyük Birlik Partisi bundan 13-14 yıl önce 30 ilde referandum yapmak suretiyle, sandıklar kurmak suretiyle bu iki suça idam cezası gelsin mi? Gelmesin mi diye sorduk? Türkiye'nin 30 vilayetinde %98 idam cezasının gelmesi noktasında referandum yaptık. 3 milyona yakın imza topladık ve bu imzaları da Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunduk. Büyük Birlik Partisi bu iki suça idam getirilmesi noktasında kararlıdır, dik duruşunu devam ettirmektedir. Bütün siyasi partilerden de bu konuda destek beklediğimizi ifade etmek istiyoruz" diye konuştu.

"HALA DARBECİLERİN 1982 YILINDA YAPMIŞ OLDUĞU ANAYASAYLA BU AZİZ MİLLET YÖNETİLMEYE ÇALIŞIYOR"

İdam cezasının geri getirilmesi için BBP olarak üzerlerine düşeni yerine getirdiklerini ve getirmeye devam edeceklerini belirten Alfatlı, "Milletin vicdanını kanatan son olayların, artık son bulması, kadınlarımızın, evlatlarımızın, çocuklarımızın katledilmesi, terör başta olmak üzere, cinayetlerin, suç örgütlerinin fütursuzca insanları sokakları güvensiz hale getirmesi, sonuçlarının son bulması için öncelikle cezaların caydırıcı olması, idam cezasının geri getirilmesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bulunan 600 milletvekilinin de sorumluluğundadır, vebalindedir. Büyük Birlik Partisi bununla ilgili girişimi yapmıştır, şimdi Türkiye Büyük Millet Meclisi açılışında ilk getirilmesi gereken konu bu olması gerekiyor. Bunun dışında yine sivil bir anayasa talebimiz var. Hala 1980 darbecilerinin, 1982 yılında yapmış olduğu anayasayla bu aziz millet yönetilmeye çalışıyor. O yüzden biz Büyük Birlik Partisi olarak sivil, demokratik, Anadolu insanını önceleyen, Türk İslam Kültürü'nün de gereklerini içinde barındıran, bize özgü, Anadolu insanına özgü, acilen sivil bir anayasanın yapılması gerektiğini ifade ediyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımızı da hem Sayın Cumhurbaşkanımızla, hem hükümet üyeleriyle, hem de kamuoyuyla paylaştık. İşte bu anayasaya da bu idam kararının mutlaka konulması gerektiğini ifade ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"SİYONİST İSRAİL, GAZZE'DE BEBEKLERİ, ÇOCUKLARI, MASUMLARI DÜNYANIN GÖZÜNÜN İÇİNE BAKA BAKA KATLEDİYOR"

Büyük Birlik Partisi olarak her zaman iyiliğin cephesinde yer aldıklarını vurgulayan Alfatlı, "Partimizin kurucu lideri rahmet Sayın Muhsin Yazıcıoğlu'nun ifade ettiği gibi, hepimizi bir halının desenleri gibiyiz. Büyük Birlik Partisi olarak bugün Türkiye'nin 81 vilayetinde çalışmalar yürütüyoruz. Dolayısıyla hepimizin bir kilimin desenleriyiz. Allı, pullu Anadolu desenleriyle süslenmiş, farklılıklarımız hepimizin zenginliği olduğunu ifade ettiğimiz ve özellikle kıblesi bir, bayrağı bir, inancı bir, ülkesi bir olan bu toplumdaki ayrışmaların mutlak suretle ortadan kaldırılması gerektiğini, bu ortadan kaldırmanın da Büyük Birlik Partisi'nin projeleriyle, güvenlik, özgürlük ve refah projeleriyle gerçekleşeceğine inanıyoruz. Hiçbir ayrı, gayrımız yok. İyilik bir cephe olmuş, kötülük bir cephe olmuş. Biz iyiliğin cephesindeyiz. İyiliğin tarafındayız. Şu anda hala katil Siyonist İsrail, Gazze'de bebekleri, çocukları, masumları dünyanın gözünün içine baka baka katletmektedir. Sözde Avrupa ülkeleri, sözde medeni ülkeleri, sözde İslam ülkelerinin hiçbir tanesinden ses yok. Allah'a çok şükür büyük Türk milleti, Türk İslam kültürüyle yoğrulmuş bu coğrafyadaki milletimiz dik duruşuyla ve iradeli tavrıyla katil Siyonist İsrail'e cevap verebilmektedir. Onunla ilgili mücadele edebilmektedir. Artık bunu çok net söyleyebiliyoruz ki, dünyada iyiler var, bir de kötüler var. Biz Allah'ın izniyle iyilerin yanında olacağız. Biz milletimizin tarafında olacağız. İnsanlığın tarafında olacağız. Her daim katil Siyonist terör örgütünün katlettiği o masumlara yapılanın hesabının verileceği günün şahidi olacağız. Bunun gerçekleştirenleri olacağız ve bu noktada da bunların karşısında duranlarında her zaman yanında olacağız" dedi.

"HAYAT PAHALILIĞI DEVAM EDİYOR"

Ülkede yaşanan ekonomik durumla ilgili de açıklamalarda bulunan Alfatlı, "Tabii ki ekonomik durumla ilgili çok şey söylenebilir. Ancak şunu çok ifade ediyoruz ki, Türkiye'de satın alma gücünde bir problem var. Emeklilerimizde, asgari ücretlimizde, esnafımızda, dar gelirlimizde, geniş kesimlerde ciddi ekonomik anlamda bir problem var. Enflasyon inşallah önümüzdeki tedbirlerle göreceli olarak düşme eğilimi içerisinde. Ancak hayat pahalılığı devam ediyor. Büyük Birlik Partisi'nin ekonomik anlamdaki projeleriyle de, biz bu sorunun çözümlenmesi noktasında önerilerimizi, fikirlerimizi ve görüşlerimizi yetkililerle paylaşıyoruz. Ancak şunu çok net ifade ediyoruz ki; ekonomik anlamda dar gelirli kesimlerin, dezavantajlı kesimlerin biran evvel refahının, mutluluğunun ve ekonomik imkânlarının artırılması gerektiğini ifade ediyoruz. Bizler özellikle Büyük Birlik Partisi olarak her zaman ifade ediyoruz. Anadolu topraklarında yaşayan 85 milyonun bir avuç azınlığın, bir avuç faizcinin, bir avuç tefecinin insafına bırakılmaması gerektiğini ifade ediyoruz. Bununla ilgili sosyal projelerin biran önce hayata geçirilmesi gerektiğini ifade ediyoruz. Bununla ilgili projelerimizi de yetkililerle paylaşıyoruz. Bugün Van'ımız teşkilat mensuplarımızla istişarelerimizi gerçekleştireceğiz. Gün boyunca yapacağımız toplantının öncelikle Van ilimize, bölgemize, coğrafyamıza, tüm İslam âlemine ve tüm mazlum milletlere hayırlar getirmesini diliyorum" diye konuştu.

"HER ZAMAN BU MİLLETİN HİZMETKÂRI OLDUĞUMUZU İFADE ETMEK İSTİYORUM"

Van'da Muhsin Yazıcıoğlu'nun gösterdiği istikametten hareket edecek yeni arkadaşlarla yola devam edeceklerini söyleyen Alfatlı, "Van'da Büyük Birlik Partisi davasına, mazlumun yanında, mağdurun yanında, zalimin karşısında olan duruşa, Büyük Birlik Partisi'ne bugüne kadar hizmet etmiş bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bundan sonra görev alacak olan arkadaşlarımızın da biraz önce bahsettiğim gibi bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, hep birlikte büyük Türkiye olacağız ideali ile ve Büyük Birlik Partisi'nin hepimizin bir kilimin desenleriyiz diyen şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'nun gösterdiği istikametten arkadaşlarımızın bir ve beraber şekilde öncelikle Van'a hizmet edeceklerini buradan sizlerle paylaşmak istiyorum. Büyük Birlik Partisi olarak her zaman bu milletin hizmetkarı olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bizler Büyük Birlik Partisi olarak istişareye dayalı bir hareketiz. Dolayısıyla istişareyle yol alan bir hareketiz. Bu toplantımız vesilesiyle, Sayın Genel Başkanımızın da tensipleri ile, divan üyelerimizin de tensipleri ile burada bugüne kadar görev yapmış arkadaşlarımız gibi yüreğini ortaya koyacak, kendisini ortaya koyacak, kıt imkânlarla bu aziz millete hizmet edecek kardeşlerimizi hep beraber belirleyeceğiz. Büyük Birlik Partisi bir gönül hareketidir. Büyük Birlik Partisi'nde tabii ki bir bayrak yarışı olacaktır. Yorulan arkadaşlarımız olabilir, üzülen arkadaşlarımız olabilir, başka tercihlerde bulunacak arkadaşlarımız olabilir. Bizim davamız Hz. Âdem'den bu yana gelen bir davadır. Mazlumla ve zalimle imtihan olduğumuz yerde, Büyük Birlik Partisi ve Alperenler, mazlumun yanında yer almıştır. Zalimin karşısında yer almıştır. İnşallah burada da mazlumun yanında yer alan, zalimin karşısında duran kardeşlerimizin yeni görevlendirmeleri yapılacaktır. Bu anlamda bugüne kadar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Toplantı daha sonra basın mensuplarına kapalı olarak devam etti. 

Genel Başkan Yardımcılarının yeni il başkanını belirleme istişare toplantıları yaptığı öğrenilirken, önceki ilçe başkanlarının, bin önceki il başkan yardımcısı İlhami Dalgın'ı desteklediği öğrenildi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.