van haber, van haberleri, son dakika van haberleri, van bölge gazetesi

Alpay ve Medeni ile yola devam…

Van Haber

2024-2025 futbol sezonunda 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Vanspor, hem iç transferde hem de dış transferde çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Van temsilcisi bu kapsamda iç transferde gelecek sezon devam etmek istediği Alpay Koçaklı ve Medeni Bingöl ile yeniden anlaştı.

Yeni sezon hazırlıklarını yoğun bir şekilde sürdüren ve bu kapsamda Teknik Direktör Tahsin Tam ile resmi sözleşme imzaladıktan sonra transfer çalışmalarına başlayan Vanspor, hem iç transferde hem de dış transferde birçok futbolcu ile görüşmelerini sürdürüyor.

Bu kapsamda iç transferde daha önce Hasan Bilal, Ahmet Eren, Harun Kavaklıdere, Kerem Çağatay ve Burak Kavlak'ın ardından Alpay Koçaklı ve Medeni Bingöl'le anlaşan Vanspor, dış transferde ise Sergen Yatağan'ı kadrosuna kattı.

18 Temmuz Perşembe günü yapılacak olan olağanüstü kongrede yeni kulüp başkanı olması beklenen Erol Temel, Alpay Koçaklı ve Medeni Bingöl'le görüşerek kendilerini yeniden Kırmızı- Siyahlı renklere bağladı.

2023-2024 futbol sezonunda başında Şanlıurfaspor'dan transfer edilen ve Vanspor formasıyla 28 resmi maçta forma giyen Alpay Koçaklı bu periyotta 1 gol atıp, 4 asist katkısında bulundu. Sağ kanat, ol kanat ve sağ bek mevkilerinde oynayabilen Alpay Koçaklı, gelecek sezon da Kırmızı- Siyahlı forma için mücadele edecek.

Bu sezon yeniden Vanspor formasını terletecek olan Alpay Koçaklı'nın ileri uçta önemli bir başarı ortaya koyması bekleniyor.

Öte yandan geçtiğimiz sezon Etimesgut Belediyespor'dan transfer edilen Vanlı futbolcu Medeni Bingöl ise, geçtiğimiz sezon Vanspor formasıyla 27 resmi maçta forma şansı buldu. Bu periyotta 2 asist katkısında bulunan Medeni Bingöl, bu sezon da Kırmızı- Siyahlı formayı terletecek.

Alpay Koçaklı'nın transferiyle ilgili Vanspor Futbol Kulübü tarafından yapılan açıklamada, "Kulübümüz 2024-2025 sezonu planlaması kapsamında; geçtiğimiz sezon takımımızın formasını giyen başarılı futbolcu Alpay Koçaklı ile yeniden anlaşma sağlamıştır. Yeni sezonda futbolcumuz Alpay Koçaklı'ya başarılar diler, camiamız için hayırlı olmasını dileriz" ifadelerine yer verildi.

Medeni Bingöl'ün transferiyle ilgili yapılan açıklamada ise, "Kulübümüz 2024-2025 sezonu planlaması kapsamında uzun yıllardır kırmızı-siyahlı formamızı giyen, kaptanımız Medeni Bingöl ile yeniden anlaşma sağlamıştır. Yeni sezonda kaptanımıza başarılar diler, camiamız için hayırlı olmasını dileriz" ifadelerini kullandı.

ALPAY KOÇAKLI KİMDİR?

1998 yılında Zonguldak'ta dünyaya gelen Alpay Koçaklı, Karabükspor Altyapısında futbola başladı. Daha sonra Karabükspor ile profesyonel futbol hayatına adım atan Alpay Koçaklı, Gaziantepspor, Alanyaspor, Adanaspor, Giresunspor, Sivas Belediyespor, Sakaryaspor ve Şanlıurfaspor formalarını giydi.

Kariyerinde 168 resmi maça çıkan Alpay Koçaklı, 27 gol atıp, 10 asist katkısında bulunurken, bu periyotta 23 sarı kart, 4 kırmızı kart gördü.

Bu periyotta 7 bin 789 dakika sahada kalan Alpay Koçaklı, önceki sezon Şanlıurfaspor formasıyla 23 resmi maça çıkmıştı. Bu maçlarda 7 gol atıp, 2 asist üreten Alpay, 742 dakika sahada kaldı.

Sağ kanat, sol kanat ve sağ bek mevkilerinde oynayabilen ve geçtiğimiz sezon Vanspor formasıyla 28 resmi maçta forma giyen Alpay Koçaklı, bu periyotta 1 gol atıp, 4 asist katkısında bulundu.

824 dakika sahada kalan Alpay Koçaklı, bu süreçte 3 kez sarı kart gördü.

MEDENİ BİNGÖL KİMDİR?

1992 yılında Van'da dünyaya gelen Medeni Bingöl, futbola Belediye Van altyapısında başladı. Daha sonra Belediye Vanspor ile profesyonel futbol hayatına adım atan Medeni Bingöl, Van Büyükşehir Belediyespor Kulübü, Bodrumspor, Fethiyespor, Etimesgut Belediyespor, İnegölspor ve yeniden Vanspor formalarını giydi.

Futbol kariyerinde 319 resmi maçta forma giyen Medeni Bingöl, bu periyotta 15 gol atıp, 3 asist katkısında bulundu.

Bu periyotta 23 bin 796 dakika sahada kalan Vanlı futbolcu, 48 kez sarı kart görürken, 1 kez ise kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Geçtiğimiz sezon Vanspor formasıyla 27 resmi maçta forma şansı bulan Medeni Bingöl, bu periyotta 2 asist katkısında bulunurken, bin 763 dakikada sahada kaldı. Medeni Bingöl, bu periyotta 3 sarı kart gördü.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.