van haber, van haberleri, son dakika van haberleri, van bölge gazetesi

Bakan Yardımcısı Yazgı, Van'daki yatırımları inceledi

Van Haber

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, çeşitli açılış ve incelemeler için Van'ı ziyaret etti. Bakan Yardımcısı Yazgı, bu kapsamda kentte yapımı tamamlanan ve devam eden yatırımları yerinde inceledi.

Van Valisi Ozan Balcı tarafından karşılanan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, ilk olarak İpekyolu İlçe Halk Kütüphanesinin açılışını yaptı.

Bakan Yardımcısı Yazgı açılış sonrası yaptığı konuşmada, "Kütüphaneler bizim için çok önemli, sizin için de önemli olmasını istiyoruz. Çünkü kültürünüzü, dünyadaki gelişmeleri, edebiyatı, sanatı, sevgiyi, barışı kütüphanelerdeki kitaplarla bulabilirsiniz. Şu anda 1296 kütüphanemiz var" dedi.

Van Valisi Ozan Balcı ise, Van'da kültürden turizme, ulaşımdan iletişime, kırsal altyapıdan tarıma kadar yaşamın her alanına dokunduklarını belirterek, "Burası bir kütüphane değil, bir kültür merkezi. Burada anasınıfları, gençlik merkezleri, müzik odaları, resim odaları, drama okulları ve etüt merkezleri var. Öncelikle bu eserin gerçekleştirilmesinde katkısı olan Kültür ve Turizm Bakanımıza, Bakanlık çalışanlarına, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın ilimizde çok yatırımları var. Büyük bir çocuk ve bebek kütüphanesi yapılıyor. 1 yıl içinde bitireceğimizi düşünüyorum. Onun yanında yine büyük bir kültür merkezi yapıyoruz. Çocuk ve bebek kütüphanelerini bütün ilçelerde Bakanlığımızın desteğiyle yaptık" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilen kütüphaneyi gezen Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, Vali Balcı ve protokol üyeleri, gençler ve çocuklarla bir araya gelip etkinliklerine ortak oldu.

Bakan Yardımcısı Yazgı, Vali Balcı ve il protokolü, İpekyolu ilçe halk kütüphanesinde gençlerin mini konserine eşlik etti.

Programa Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Taner Beyoğlu, Vali Yardımcısı İbrahim Gültekin, İl Emniyet Müdürü Murat Mutlu, İl Kültür Turizm Müdürü Abdurrahman Şahin, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

10 BEBEK-ÇOCUK KÜTÜPHANESİNİN AÇILIŞI YAPILDI

Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, Van Valisi Ozan Balcı ile birlikte akabinde yapımı tamamlanan 10 Bebek-Çocuk kütüphanesinin açılışını yaptı.

Bu kapsamda İpekyolu ilçesi bebek-çocuk kütüphanesini de ziyaret edip açılışını yapan Bakan Gökhan Yazgı, Vali Ozan Balcı ve il protokolü, çocuklarla kitap okuyup eğlencelerine ortak oldular.

TUŞBA İLÇE HALK KÜTÜPHANESİ AÇILDI

Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, daha sonra yapımı tamamlanan Tuşba İlçe Halk Kütüphanesinin açılışını Vali Ozan Balcı ve il protokolü ile birlikte yaptı. Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, sohbet ettiği öğrencilere kütüphaneyi sık sık ziyaret etmelerini ve kitaplarla iç içe olmaları tavsiyesinde bulundu.

Bakan Yardımcısı Yazgı ve beraberindekiler daha sonra İl Halk Kütüphanesinde incelemelerde bulundu.

BAKAN YARDIMCISI YAZGI KÜLTÜR ADASINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, akabinde Devlet Tiyatrosu yanında yapımı devam eden il halk, bebek çocuk kütüphanesi ile kültür merkezi inşaatında incelemelerde bulundu.

Yüklenici firma yetkilisinden bilgi alan Bakan Yardımcısı Yazgı, kütüphane ve kültür merkezinin hayırlı olmasını diledi.

ESKİ VAN ŞEHRİ AYAĞA KALDIRILIYOR

Bakan Yardımcısı Yazgı, son olarak Vali Ozan Balcı ve il protokolü ile birlikte eski Van Şehrinde restorasyon çalışmaları devam eden tarihi yapıları inceledi.

750 yıllık tarihi Ulu Caminin restorasyonunda gelinen son durum hakkında bilgi alan Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, başta Ulu Cami olmak üzere Eski Van Şehrinin yeniden ayağa kaldırılmasının çok önemli olduğunu söyledi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHMİ TEKDUR

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.