van haber, van haberleri, son dakika van haberleri, van bölge gazetesi

Batuhan Kör'ün Vanspor'a maliyeti belli oldu

Van Haber

2024-2025 futbol sezonunda 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele edecek olan Vanspor, sezon öncesi çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürürken, geçtiğimiz günlerde Trabzonspor'dan transfer edilen golcü futbolcu Batuhan Kör'ün maliyeti de belli oldu.

Sezon öncesi transfer çalışmalarında büyük yol kat eden ve önemli futbolcuları kadrosuna kadar Vanspor, Teknik Direktör Tahsin Tam yönetiminde, lig çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Yeni transferlerin de takıma katılmasıyla birlikte Kayseri Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'nde ikinci etap kamp çalışmalarını tamamlayan Vanspor, 3 günlük iznin ardından toplandığı Van'da lig çalışmalarını sıkı bir şekilde sürdürüyor.

Bu kapsamda Süper Lig takımlarından Trabzonspor, Batuhan Kör'ün, Vanspor'a kesin transferi konusunda anlaşma sağlandığını açıklayarak, maliyetini de duyurdu.

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor, Batuhan Kör'ün, Vanspor'a kesin transferi konusunda anlaşma sağlandığını Kamu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi.

FESİH BEDELİ 7 MİLYON TL

Trabzon FK'nın KAP'a yaptığı açıklamaya göre, "Profesyonel futbolcumuz Batuhan Kör'ün, Van Spor FK'ya kesin transferi konusunda anlaşma sağlanmıştır. Anlaşmaya göre; Vanspor FK, Kulübümüze, sözleşme fesih bedeli olarak KDV dahil 7.000.000.-TL ödeme yapacaktır. Şarta bağlı bonus 5 milyon TL ve sonraki satıştan pay, ayrıca Vanspor FK, Kulübümüze, şarta bağlı bonus olarak 5.000.000.-TL ile futbolcunun bir başka kulübe geçici ve/veya kesin transferinin gerçekleşmesi halinde elde edilecek transfer bedelinin %20'sini ödeyecektir. Şirketimiz ile profesyonel futbolcumuz Batuhan Kör arasındaki 26.01.2022 başlangıç ve 31.05.2026 bitiş tarihli profesyonel futbolcu sözleşmesi karşılıklı olarak feshedilmiştir. Yapılan anlaşmaya göre oyuncuya herhangi bir fesih tazminatı ödenmeyecektir" ifadelerine yer verildi.

BATUHAN KÖR KİMDİR?

2001 yılında Trabzon'da dünyaya gelen Batuhan Kör, futbol kariyerine Bursaspor altyapısında başladı. Akabinde Bursaspor U16, U17 ve U19 takımlarında forma giydikten sonra Bursaspor formasını sırtına geçirdi.

Buradan da Süper Lig temsilcisi Trabzonspor'a transfer olan Batuhan Kör, Manisa FK ve 1461 Trabzon FK takımlarında forma giydi.

Kariyerinde 149 resmi maçta forma şansı bulan golcü futbolcu, bu periyotta 46 gol atıp, 11 asist katkısında bulundu. Bu süreçte 8 bin 951 dakika sahada kalan Batuhan Kör, 16 maçta sarı kart gördü.

Geçtiğimiz sezon 1461 Trabzon FK formasıyla 37 resmi maçta forma şansı bulan Batuhan Kör, 14 gol atıp, 5 asist katkısında bulundu. Bin 905 dakikada sahada kalan Batuhan Kör, 5 maçta sarı kart gördü.

Kariyerinde 58 maçta Bursaspor formasını terleten ve 16 gol, 2 asist katkısında bulunan Batuhan, 53 maçta 1461 Trabzon FK formasıyla 19 gol atıp, 8 asist katkısında bulundu.

Yine Manisa FK formasıyla 23 maçta forma şansı bulan Batuhan, 5 gol atıp, 1 asist katkısında bulunurken, Bursaspor U19 formasıyla ise 15 maçta 6 gol atmayı başardı.

1. Lig'de 70, 2. Lig'de 52, U19 Süper Lig'de 15, Türkiye Kupası'nda ise 12 maçta forma şansı bulan golcü futbolcu, Türkiye U21 takımıyla ise 4 resmi maçta forma giydi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.