van haber, van haberleri, son dakika van haberleri, van bölge gazetesi

Çatak'ta belediye işçilerine %70 zam…

Van Haber

Çatak Belediyesi'nin Personel Limitet Şirketi bünyesinde çalışan işçilere yönelik Hizmet İş Sendikası ile toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Çatak Belediyesi ve Hizmet-İş Sendikası arasında, Çatak Belediyesi Limitet Şirketi bünyesinde çalışan, işçilerin maaş ve sosyal haklarının iyileştirilmesini sağlayacak toplu iş sözleşmesi imzalandı. İmzalanan sözleşme ile birlikte Çatak Belediyesi'ndeki en düşük iççi maaşı 2023 yılı itibariyle 13 bin TL'nin üzerine çıktı.

Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan ile Hizmet- İş Sendikası arasındaki görüşmede, işçilerin maaşlarına %70 oranında zam yapılması kararlaştırıldı.

"EN YÜKSEK RAKAMI VERDİK"

Toplu iş sözleşmesinin imza programında yaptığı konuşmasında yeni toplu sözleşmenin tüm işçilere hayırlı olması dileklerinde bulunan Başkan Şeylan, "Belediye çalışanlarımıza ne versek haklarını ödeyemeyiz. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) 'İşçinin ücretini alın teri kurumadan önce ödeyiniz.' buyurarak emeğin önemine dikkat çekmiştir. Bizlerde bu Hadis-i Şerif'i millet olarak şiar edinen, işçinin, emekçinin hakkını alın teri kurumadan vermenin hassasiyetine inanan bir kültüre sahibiz. Alın teri döken, emek veren işçi kardeşlerimize, çalışanlarımıza ayrılan bir bütçemiz var. Arkadaşlarımız ile görüştük alın teri döken, emek veren işçi kardeşlerimize verebileceğimiz en yüksek rakamı verdik. Çalışma arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

"AMACIMIZ İŞÇİ ARKADAŞLARIMIZIN EMEKLERİNİN KARŞILIĞININ VERİLMESİDİR"

Başkan Şeylan'ın konuşmasının ardından, Hizmet-İş Sendikası Van Şube Başkan yardımcısı Veysel Güven, "Yeni sözleşmemiz işçi kardeşlerime hayırlı olsun. Bizim amacımız her zaman için işçi arkadaşlarımızın emeklerinin karşılığının verilmesi olmuştur. İkinci bir görüşmeye gerek kalmadan İşçi kardeşlerimizi düşünüp emeklerinin karşılığını veren Belediye Başkanımız Abdurrahman Şeylan ve ekibine teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Başkan Şeylan ve Başkan yardımcısı Veysel Güven'in konuşmalarının ardından Çatak Belediyesi Personel Limitet Şirketi ve Hizmet-İş Sendikası arasında oluşturulan sözleşme taraflarca imzalandı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHMİ TEKDUR

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.