van haber, van haberleri, son dakika van haberleri, van bölge gazetesi

CHP lideri Özel'in Van programı iptal edildi

Van Haber

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel'in hafta sonu çeşitli temaslarda bulunacağı Van programı, Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan TUSAŞ tesislerine düzenlenen terör saldırısı sonrası iptal edildi.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde çeşitli temaslarda bulunan ve Diyarbakır'ı ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel'in, hafta sonu ise Van ve diğer şehirlere yapacağı çeşitli ziyaretler TUSAŞ tesislerine düzenlenen terör saldırısı sonrası iptal edildiği belirtildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Van İl Örgütü tarafından düzenlenen 2 günlük program kapsamında Van'a gelecekti. Özel'in 26-27 Ekim tarihlerinde Van'da temaslarda bulunacağı program saldırı sonrası ileri bir tarihe ertelendi.

Son olarak Diyarbakır'da bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, burada kendisine eşlik eden MYK, PM üyeleri ve milletvekilleriyle olağanüstü toplantıda bir araya gelerek, TUSAŞ tesislerine düzenlenen terör saldırısını değerlendirdi.

Yapılan toplantı sonrası Van'ın da aralarında bulunduğu programların iptal edilmesi, Ankara'ya dönülmesi ve Merkez Yönetim Kurulu toplantısının Ankara'da acil olarak yapılması karara bağlandı.

5 ŞEHİT, 22 YARALI!

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan TUSAŞ tesislerine terör saldırısı düzenlendi. İçişleri Bakanı Yerlikaya, saldırıda 5 şehit, 22 yaralı olduğunu açıkladı.

TUSAŞ'ın Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki tesislerine yönelik terör saldırısı düzenlendi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Saldırıda 5 şehidimiz, 22 yaralımız var" dedi. Bakan Yerlikaya, 2 teröristin etkisiz hale getirildiğini de kaydetti.

TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş'nin, Havacılık Bulvarı Kahramankazan Ankara yerleşkesine yönelik terör saldırısı düzenlendi.

BAKAN YERLİKAYA: ŞEHİT SAYIMIZ 5 OLDU

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya TUSAŞ saldırısında şehit sayısının 5'e yükseldiğini açıkladı.

Son durumla ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Yerlikaya, "Hastanemizde yatan 7 hastamız var. Onları ziyarete geldik. 1'i ağır olmak üzere toplam 7 yaralımız, hastamız var. 4'ünü ziyaret ettik. 2'si bizim polis özel harekattan arkadaşımız. 4'ünün de durumu gayet iyi, hekimleri gayet güzel bakıyor. Buradaki başhekimimiz ve tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Rakamları müsaadenizle paylaşmak istiyorum. Maalesef şehit sayımız 5 oldu, toplam yaralı sayımız 22. 7 yaralımız burada yatıyor. 1 hastamız taburcu oldu, 2'si de taburcu olmak üzere. Dolayısıyla 19 yaralımız tedavi süreçleri devam ediyor. 6 hastanede 19 yaralımız var. 2 ağır 1'si bu hastanemizde. 1 ağır yaralımız da Etlik hastanemizde. Rabbim onları ailelerine, teşkilatımıza, aziz milletimize bağışlasın diyoruz. Hekimlerimize, başından beri hassasiyet gösteren valimize, il sağlık müdürümüze teşekkür ediyorum. TUSAŞ'ın önünde sizlere açıklamıştım. 1 kadın 1'i erkek olmak üzere 2 teröristin ölü olarak ele geçirildiğini ifade etmiştik. Kimlik çalışmaları, parmak izi tespit süreci devam ediyor. Bunlar belli olur olmaz, kimlikleri ve hangi terör örgütünün yaptığı bilgileri vereceğiz. Savunma Bakanımızın da açıklamalarını işittik. Bu eylemin oluş stili, izlemiş olduğumuz görüntüler büyük ihtimalle PKK'nın yaptığıyla ilgili. Kimlik tespitlerinin netleşmesi, diğer delillerin netleşmesiyle ilgili sizlerle paylaşacağız. Alçak, hain terör örgütünü lanetliyoruz. Büyük ve güçlü Türkiye idealiyle, sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğiyle terörün nefesini kesmek, en sonuncusunu etkisiz hale getirmek kararlılığımızı ifade etmek istiyorum. Şehitlerimizin mekânı cennet olsun diyorum. Tüm yakınlarına, teşkilatına, çalışanlarına, mesai arkadaşlarınıza başsağlığı diliyorum" ifadelerine yer verdi.

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Saldırıda, TUSAŞta kalite kontrol görevlisi olarak görev yapan Cengiz Coşkun, Makina Mühendisi Zahide Güçlü, TUSAŞ çalışanı Hasan Hüseyin Canbaz, Güvenlikçi Atakan Şahin Erdoğan ile taksi şoförü Murat Arslan şehit oldu.

Saldırıda yaralanan 22 kişi ise çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Şehitlerden Zahide Güçlünün, eşinin gönderdiği çiçeği almak üzere yerleşkenin girişine gittiği, bu sırada saldırının gerçekleştiği öğrenildi. Bu arada teröristlerin Kahramankazan ilçe merkezinde Arslan Taksi Durağına bağlı bir araca bindikten sonra Murat Arslanı öldürüp, cesedini aracın bagajına sakladığı belirtildi.

BİR TERÖRİSTİN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Öte yandan teröristlerin PKK'lı olduğu belirlenirken, erkek olanının 1992 doğumlu ve Beytüşşebap nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.

TAKSİCİYİ ŞEHİT EDİP TUSAŞ'A GELDİLER

Ciner Medya Ankara Temsilcisi Fevzi Çakır da, bir taksicinin de şehitler arasında olduğunu aktardı. Çakır, taksi şoförünün teröristlerin olay yerine geldiği aracın şoförü olduğunu ve kendisini gasptan sonra şehit edip aracın arka koltuğuna koyduklarını söyledi.

3 PATLAMA MEYDANA GELDİ

Tesiste 3 patlamanın meydana geldiği öğrenildi. Çalışanların ise terör saldırısı sırasında sığınağa doğru gittiği kaydedildi.

VARDİYA DEĞİŞİMİNDE GERÇEKLEŞTİ

Edinilen bilgilere göre de saldırının vardiya değişimi sırasına meydana geldiği belirtildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, TUSAŞ'ın Kahramankazan yerleşkesine yönelik terör saldırısıyla ilgili soruşturma başlattı.

TUSAŞ ÇALIŞANI: HAİNLERE İNAT DAHA FAZLA ÇALIŞACAĞIZ

Terör saldırısının ardından TUSAŞ tesislerinden çıkan bir çalışanın, "Hainlere inat daha fazla çalışacağız daha fazla üreteceğiz" sözleri de dikkat çekti.

 CEVDET YILMAZ VE ÜÇ BAKAN HASTALARI ZİYARET ETTİ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Cumhurbaşkanı vekili Cevdet Yılmaz, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ankara'da hastanede bulunan yaralıları ziyaret etti.

SAVUNMA ALANINDA ÖN PLANA ÇIKIYOR

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ, savunma alanındaki çalışmalarıyla ön plana çıkıyor. Türkiye'de hava platformlarının tasarımı, geliştirilmesi, üretimi, tamamlanması, yenilenmesi ve satış sonrası hizmetleri alanlarındaki teknoloji merkezi olan TUSAŞ, savunma sanayiinde dışa bağımlılığını azaltmak amacıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde kuruldu.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.