van haber, van haberleri, son dakika van haberleri, van bölge gazetesi

Depremde hayatını kaybedenler için hayır lokması dağıtıldı

Van Haber

Antalya Vanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 23 Ekim 2011’de Van’da meydana gelen depremde hayatını kaybedenler anısına her yıl geleneksel hale getirdiği program kapsamında hayır lokması dağıttı.

23 Ekim 2011’de Van’da meydana gelen deprem, büyük hasara yol açmış, 644 kişinin hayatını kaybetmesine ve bin 966 kişinin yaralanmasına neden olmuştu.

Antalya Vanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen hayır lokması dağıtımında Van depreminde hayatını kaybedenler 13’üncü yılında anılarak, adeta acılı anlar yeniden tazelendi.

Anma etkinliği büyük bir katılımla gerçekleşirken, programa katılanlar bir daha büyük acıların yaşanmamasını temenni ettiler. Antalya Vanlılar Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Başkanı M. Yaşar Müncester, hayır lokmasına katılan Gaziantep Derneği, Vanlı İş Adamaları Derneği, Kuşaktan Kuşağa Antalyalılar Derneği, Antalya Balkan Türkleri Dayanışma Derneği, Ant'Ayder, Karaman Ayrancılılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği hemşehrilerine ve tüm Van dostlarına teşekkür etti.

“DEPREM MAALESEF ÜLKEMİZİN ACI BİR GERÇEĞİDİR”

Antalya Vanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı M. Yaşar Müncester, etkinlik kapsamında yaptığı açıklamada, “23 Ekim 2011 günü saat 13.41’de gerçekleşen depremi aynı gün ve aynı saatte 13 yıl sonra bir kez daha anarak, vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Van’da 644 kişinin hayatını kaybettiği ve bin 966 vatandaşımızın yaralandığı, 7,2 büyüklüğündeki aynı zamanda çok büyük maddi hasara yol açan depremde tüm Türkiye tek yürek olup yaralarımızı sarmaya çalıştı. Antalya’da Van’a kucak açmış ve çok sayıda hemşehrimiz Van’dan Antalya’ya göç etmiştir. Deprem maalesef ülkemizin acı bir gerçeğidir. Daha az can ve mal kaybı için genel ve yerel yönetimlerin daha ciddi tedbirler almasını diliyoruz. Antalya Vanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak yakın zamanda ‘depremden nasıl daha az yara alırız’ konusunda seminerler düzenleyeceğimizi buradan duyurmak istiyoruz. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyoruz” ifadelerine yer verdi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: NİHAT AKARSU

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.