van haber, van haberleri, son dakika van haberleri, van bölge gazetesi

Erciş'te Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinliği düzenlendi

Van Haber

Van'ın Erciş İlçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından 2023-2024 Eğitim Öğretim yılında 'Hayat Boyu Öğrenme Haftası' etkinlikleri düzenlendi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce 2023-2024 Eğitim Öğretim yılında 'Hayat Boyu Öğrenme Haftası' etkinlikleri kapsamında hazırlanan programa Erciş Kaymakamı Murat Karaloğlu, Eşi Gamze Karaloğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Suat Arslan, Eşi Mehtap Arslan, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Onur Akyüz, İlçe Emniyet Müdürü Vekili İsmail Aydemir, Erciş Milli Eğitim Müdürü Sadık İşler, Halk Eğitim Müdürü Mehmet Ata Yıldız, öğretmenler, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlikte açıklamalarda bulunan Erciş Kaymakamı Murat Karaloğlu yaptığı konuşmada, "Bu yıl Halk Eğitim Merkezimizde 2023-2024 Eğitim Öğretim yılında; Mesleki ve Teknik Kurslar başta olmak üzere Okuma Yazma Kursları, Dekoratif El Sanatları Kursları, Giyim Üretim Teknoloji Kursları, Güzellik Saç Bakım Kursları, Müzik, Spor, Çinicilik, Akıl-Zeka, Kuranı Kerim, Aşçılık gibi kurslar düzenlendi. Bu kurslarımızda 25 bini aşkın kursiyer ve sayısı 1500'ü geçen kursumuz açılmıştır. Yine ilçemizde faaliyet gösteren Aile Destek Merkezleri, Köy Yaşam Merkezleri, Denetimli Serbestlik, Kredi Yurtlar Kurumunda, Cezaevlerinde, İlçe Spor Gençlik Merkezinde, Birçok merkez ve köy okullarında, camilerde kurslarımız açılmıştır. Bu kursları daha da yaygınlaştırmak için sürekli olarak çalışmalarımız devam etmektedir. Yirmi birinci yüzyılın en önemli kazanımlarından olan küreselleşmenin getirdiği elektronik bilgi paylaşımları; modern eğitim anlayışını şekillendirirken, teknoloji ve eğitim biliminde de devrim niteliğinde yeni gelişmeler sağlamıştır. Eğitimden, öğretime ve öğretmenden, öğrenciye giden bilim ve ilim dünyası, klasik eğitim sistemini aşarak, üst düzey pedagojik öğrenmeler, yapay zekâ, makina, robotik uygulamalar ve yüksek teknolojiyle kurslarımızda yeniden şekillenerek kursiyerlerimize aktarılmaktadır. Bu noktaları ve yeni oluşumda ortaya çıkan fırsatları yakalamak ve insanlığın hizmetine sunulacak şekilde hazır hale getirmek bizlerin öncelikli hedefleri arasında yer almaktadır" dedi.

Kaymakam Murat Karaloğlu programda emeği geçen tüm öğretmen ve kursiyerleri tebrik ederek başarılar diledi.

"Hayat Boyu Öğrenme Haftası" etkinlikleri kapsamında program sonunda Kaymakam Karaloğlu, eşi Gamze Karaloğlu ve ilçe protokolü kursiyerlerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: NİHAT AKARSU

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.