van haber, van haberleri, son dakika van haberleri, van bölge gazetesi

Gazeteci Harmancı'nın dördüncü kitabı çıkıyor

Van Haber

Van'da uzun yıllardır farklı ajans ve gazetelerde gazetecilik yapan Adil Harmancı'nın dördüncü kitabı olan 'Kilim, ölüme inat yaşamak!' kitabı çıkıyor.

Son olarak Van'da yaşayan Fadile Kayar'ın yaşam öyküsünü işlediği 'Deli' Fadile isimli romanı ile dikkatleri üzerine çeken Gazeteci Adil Harmancı'nın dördüncü kitabı olan 'Kilim, ölüme inat yaşamak!' kitabı okurlarıyla buluşuyor.

Gazeteci Harmancı, geçtiğimiz yıllarda 'Delirtilmiş Toplumda Deli Fedile' ve 'Fedile II' Fadile Kayar'ın yaşam öyküsünü kaleme alan ve gerçek bir hayat hikâyesini işlediği romanda, toplumsal şiddetin ve geriliğin bir kadını nasıl deli ettiğini gözler önüne sermişti.

Kentte uzun yıllardır gazetecilik yapan ve daha önce 'Daktilomda Postal İzi', 'Delirtilmiş Toplumda Deli Fedile', 'Fedile II' kitapları çıkaran Gazeteci Harmancı, dördüncü kitabı olan 'Kilim, ölüme inat yaşamak!' kitabını da okurlarıyla buluşturmaya hazırlanıyor.

Bu hafta piyasaya çıkması beklenen kitapla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Harmancı, "Kilim-Ölüme İnat Yaşamak kitabı on üç buçuk yıl süren zorlu hapishane hayatını anlatıyorsa da Türkiye yaşamının sosyolojik, psikolojik ve siyasi yapılanmasının ince ince ustalıkla kilim misali dokunduğu bir kitaptır. Bir insanın hayat direncinin, hayata bakış açısının dört duvar ardında, nemli küf zindanlarda, yıllarca susarak şekillendiği, Kilim-Ölüme İnat Yaşamak!- kitabını okurken, gayri iradi yaşamınızla kıyaslayacak tabiri yerindeyse hayata daha bir anlamlı bakacaksınız. Kendi hayatımı kaleme aldığım Kilim-Ölüme İnat Yaşamak!- kitabı sayesinde 1970 ile 2023 yılı arası Türkiye'deki siyasi yapılanma ve yalpalanmaya şahit olacaksınız. 12 Eylül 1980 darbesinin o dönemlerde hapishanelere yansımasının trajikomik kesitlerine rastlayacak siyasetin insan yaşamına olumlu olumsuz etkilerini göreceksiniz. Kitabımda iyi bir gözlem ve hafıza ile o dönemin siyasetini kaleme aldım. Akıcı, sade ve samimi bir dil ile kaleme aldığım eseri bir solukta okuyacağınıza inanıyorum" ifadelerine yer verdi.

VAN BÖLGE GAZETEİS: HACI YILMAZ

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.