van haber, van haberleri, son dakika van haberleri, van bölge gazetesi

Güray: Van işsizlikte Türkiye ortalamasının üzerinde

Van Haber

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan'ın katılımıyla Van'da düzenlenen 'Türkiye Buluşmaları' programı konuşan AK Parti Van İl Başkanı Emre Güray, Van'ın Türkiye'nin en genç şehirleri arasında beşinci sırada yer aldığını belirterek, işsizlikte ise Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu vurguladı.

AK Parti Van İl Başkanlığı tarafından organize edilen 'Türkiye Buluşmaları' programına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan'ın yanı sıra, AK Parti Van Milletvekilleri Burhan Kayatürk, Kayhan Türkmenoğlu, AK Parti Van İl Başkanı Emre Güray, Kadın Kolları Başkanı Havva Duran, Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Çalağan, bölgede çalışma yapacak olan MKYK, MDK üyeleri ve partililerin katılımı ile yapıldı.

'Türkiye Buluşmaları' programında konuşan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan'ı bilgilendiren AK Parti Van İl Başkanı Emre Güray, Van'da işsizlik rakamlarının bu kadar yüksek olmasındaki temel sebeplerden birinin kentleşmenin çok hızlı ve demografik yapının çok kalabalık olmasından dolayı hızlı göçten kaynaklı bazı negatif eğilimlerden kaynaklandığını vurguladı.

"VAN'IN GENÇ NÜFUS ORTALAMASI ORTALAMA 21.2 İLE 22 ARASINDA"

Van'ın altyapısının bu kadar hızlı göçü ve nüfusu kaldırmadığını belirten Güray, "Van çok geniş bir projeksiyonda, geniş bir yüzölçüme sahip, bölgenin lokomotifi konumunda sayılabilecek, geçmişte geniş bir tarihe başkentlik yapan bir il. Van'ın genç nüfus ortalaması ortalama 21.2 ile 22 arasında. Türkiye'nin en genç 5 şehirleri arasındayız. Çok fazla potansiyeli olan genç nüfusumuz fakat Türkiye ortalamasının biraz daha üstünde işsizlik mücadelemiz var. İnşallah gelecek vizyonumuzda buradaki gençlerimizi özellikle nitelikli istihdam konusunda sizlerin önderliğinde yapmaya çalışıyoruz. İnşallah Van'ın bu potansiyelini en üst noktalara taşıyacağız. İşsizlik rakamlarının bu kadar yüksek olmasındaki temel sebeplerden biri de kentleşmenin çok hızlı ve demografik yapının çok kalabalık olmasından dolayı hızlı göçten kaynaklı bazı negatif eğilimlerden kaynaklandığını düşünüyorum. Kırsaldan kente göç çok hızlı ve şehrimizin altyapısı bu kadar hızlı göçü ve nüfusu kaldıramıyor. Biz inanıyoruz ki Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde sizlerin Van'a olan desteğiyle inşallah bu zorlu süreçleri atlatacağız. Geleceğimiz parlak" dedi.

"VAN KAMU YATIRIMLARINDA 81 İL İÇERİSİNDE 9'UNCU SIRADA"

Van'da huzur ve mutluluk ortamının hakim olduğunu vurgulayan Güray, "Geçmişte Kobani olayları, huzursuzluklar, kavgalar aşıldığından beri Van'da huzur ve mutluluk ortamı var. İnsanlar gece yarısı şehir merkezinde geziyor. Bunun en temel nedeni bölgedeki huzur ve güven ortamının sağlamış olması. Biz Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu huzur ortamının devam etmesini istiyoruz. Devam edeceğini de biliyoruz. Bu yüzden yatırımcılarımızı da buraya teşvik ediyoruz. Gençlerimizin nitelikli istihdamına yönelik eğitimlerimizi arttırabilirsek genç nüfusa çok verimli bir gelecek sunabiliriz. Van kamu yatırımlarında 81 il içerisinde 9'uncu sırada. Seçim sonuçlarına takılmaksızın Sayın Cumhurbaşkanımızın Van'a olan hassasiyeti devam ediyor. Vatandaşlarımızın yanında yer almaya devam edeceğiz" diye konuştu.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHMİ TEKDUR

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.