van haber, van haberleri, son dakika van haberleri, van bölge gazetesi

Irak: Demiryolunun kesintili olması Van'ın ekonomik gelişimini engelliyor

Van Haber

Van Ticaret ve Sanayi Odası ile Van Ticaret Borsası Eski Başkanı Feridun Irak, Van'da demiryolunda yaşanan sorunu bir kez daha gündeme taşıdı. Irak, Van'ın ekonomik gelişiminin önündeki en büyük engellerden birinin demiryolunun kesintili olmasından kaynaklandığını vurguladı.

Demiryolu kesintisiz hale getirilmesi halinde Van'ın kalkınmasının önündeki büyük engellerden birinin kaldırılmış olacağını belirten Van Ticaret ve Sanayi Odası ile Van Ticaret Borsası Eski Başkanı Feridun Irak, devletin yıllar boyunca sürecek zarardan da kurtulmuş olacağını ifade etti.

Demiryolunda yaşanan sorunu bir kez daha gündeme taşıyan Irak, "Van'ın ekonomik gelişmesinin önündeki büyük engellerden biri demiryolunun kesintili olmasıdır. Zaman kaybı, yüksek ücret ve hareket saatlerinin belli olmaması nedeniyle tercih edilmiyor. 48 mil (90 Km) yol 4-5 saat sürüyor. Ton başına taşıma ücreti 379 lira. Yıllık 3 000 000 ton taşıma kapasitesi olan 2 adet feribot yılda ortalama 450 bin ton yük taşıyorlar (%15), 700 yolcu taşıma kapasitesi olan feribotlar günde sadece 2 yolcu taşıyorlar. Devasa boyutlarda zarar söz konusudur. Yaptığı bir kaç yıl zararı ile karadan bağlantı yapılabilir. Demiryolumuz kesintisiz hale getirilirse ilimizin kalkınması önündeki büyük engellerden biri kaldırılmış olurken devlet yıllar boyu sürecek zarardan kurtulmuş olur. Sayın Deniz Yavuzyılmaz bu konuyu lütfen gündeminize alın" ifadelerini kullandı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.