van haber, van haberleri, son dakika van haberleri, van bölge gazetesi

İranlı turistler Van'a akın ediyor…

Van Haber

İranlı turistler, ülkelerindeki tatillerinden yararlanmak amacıyla Van'a akın etmeye devam ediyor. Her fırsatta Van'a gelen İranlı turistler, gündüzleri alışveriş yapıp tekne gezintileri gerçekleştirirken, geceleri ise kentin sokaklarında ve AVM'lerde vakit geçiriyor.

Son günlerde Van'da sayıları her geçen gün artan İranlı turistler, yaptıkları alışverişlerle esnafa can suyu olmaya devam ediyor. Ülkelerindeki tatilleri günlerini fırsata çeviren ve her fırsatta Van'ı tercih eden İranlı turistler, Van esnafının yüzünü güldürmeye devam ediyor.

Tatil yapmak isteyen birçok İranlı turistler, kara yoluyla Saray ilçesindeki Kapıköy Sınır Kapısı'ndan geçerek Van'a gelmeye devam ediyor. Van'daki otellerde doluluk oranı %90'ları geçerken, kente gelene İranlı turist sayısında her geçen gün artış yaşanıyor.

Gündüzleri şehrin tarihi ve turistik mekânlarını ziyaret eden, tekne turu yaparak Van Gölü'nde yüzme fırsatı bulan İranlı turistler, akşamları ise eğlence merkezlerinde vakit geçiriyor. Bu yoğun talep, otellerin neredeyse tamamen dolmasına neden olurken, uzun süre zor günler geçiren esnaflar ise bu yoğunluktan memnuniyet duyduğunu vurguladı.

Van'a komşu İran'dan alışveriş yapmak için gelen turistlerin sayısı, her geçen artıyor. İranlı turistler, tatil günlerini fırsata çevirerek, Van'ı tercih ediyor. Turist sayısının artması en çok Van esnafını sevindirdi. Tatil için Van'ın seçen turistler, karayoluyla Van'ın Saray ilçesindeki Kapıköy Sınır Kapısı'ndan ülkeye giriş yapıyor.

Van'daki otelleri dolduran İranlılar, mağazalardan alışveriş yaparak, kent merkezindeki restoranları tercih etmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl 600 bin İranlı turistin ziyaret ettiği Van'da, cadde ve sokaklar İranlı turistlerle dolup taşıyor.

Başta alışveriş merkezleri ve mağazalar olmak üzere cadde ve sokaklarda yoğunluğun yaşanmasına neden olan İranlı turistler, yaptıkları alışverişlerle de şehrin esnafına adeta can suyu oluyor. Ziyaretleri sırasında Van'ın tarihi ve turistik yerlerini de gezen İranlılar, ayrıca farklı eğitimler düzenleyerek şehrin tanıtımına da büyük katkı sağlıyorlar.

İranlıların Van'a olan ilgilerinin kendilerini memnun ettiğini belirten turizmciler, bu yoğunluğun 12 aya yayılması temennilerinde bulundular. Kente gelen İranlı turist sayısı katlanarak artarken, bu yıl 1 milyonun üzerinde turistin kente gelmesi bekleniyor.

İranlı turistlerin Van'a olan ilgileri, turizm sektörü başta olmak üzere tüm esnafı sevindirirken, bu yoğunluğun 12 aya yayılması anlamında çalışmalar da devam ediyor. Hem Van'ın İran'a yakınlığı hem alışverişteki ucuzluk hem de insanların samimiyeti nedeniyle Van'ı tercih ettiklerini belirten İranlılar, fırsat buldukça geldiklerini söylediler.

Her tatil fırsatını değerlendirerek Van'a gelen İranlı turistler, şehrin ekonomisine önemli katkı sağlıyor. Yaz mevsiminin yaşandığı son günleri değerlendirmek isteyen İranlı turistler Van'a akın etti. Gündüz alışveriş yapıp, akşam eğlence merkezlerinde gönüllerince tatilin keyfini çıkaran İranlı turistler, şehrin ekonomisine önemli katkı sağlıyor.

Otellerin yüzde 100 doluluk oranına ulaştığı Van'da, İranlı turistlerin yaptığı alışveriş esnafa adeta can suyu oluyor. 2024 yılının turizm açısından kötü geçtiğini belirten esnaf, son günlerde yaşanan bu yoğunluğun yıl boyunca yaşanmasının arzu ettiklerini söylediler.

Akşamları kapalı mekanlarda eğlenip, gündüzleri ise soluğu Van Gölü'nde alan İranlı turistler yaptıkları alışverişle de kentin ekonomisine büyük katkı sağlıyor. Gün içerisinde cadde ve sokakları gezerek bol bol alışveriş yapan İranlılar, tekneyle açıldıkları Van Gölü'nün eşsiz güzelliğinden faydalanıyor.

İranlı turistlerin her fırsatta Van'a gelmelerinin kendilerini memnun ettiğini ifade eden turizmci ve esnaf ise bu durumun Van ekonomisini olumlu yönde etkilediğini belirttiler.

Van'da olmaktan dolayı mutlu olduklarını aktaran İranlılar ise Van'ı ve Van insanını çok sevdiklerini belirttiler.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.