van haber, van haberleri, son dakika van haberleri, van bölge gazetesi

Kaleci Kurtuluş Yurt, Vanspor'da…

Van Haber

2024-2025 futbol sezonunda yine ikinci ligde yoluna devam edecek olan Vanspor, son olarak Tuzlaspor'un kalesini koruyan kaleci Kurtuluş Yurt'u kadrosuna kattı. Van temsilcisi Kurtuluş Yurt'un transferiyle birlikte kalede önemli bir eksiğini gidermiş oldu.

Bu sezon Kırmızı Grupta mücadele edecek olan Vanspor'da transfer çalışmaları aralıksız bir şekilde devam ediyor. Van temsilcisi bu kapsamda son olarak Tuzlaspor'un kalesini koruyan başarılı eldiven Kurtuluş Yurt'u kadrosuna kattığını açıkladı.

Yeni sezon hazırlıkları kapsamında Van ve Kayseri'de iki etap şeklinde hazırlanan ve Pazartesi günü yeniden Van'da toplanan Vanspor, bir yandan da eksik mevkilere transfer yapmak için görüşmelerini sürdürüyor. Van temsilcisi bu kapsamda son olarak Kurtuluş Yurt'un transferiyle birlikte kalede önemli bir eksiğini gidermiş oldu.

İç ve dış transferlerle birlikte şu ana kadar 24 futbolcuyla resmi anlaşma sağlayan Vanspor, Kurtuluş Yurt'un transfer edilmesiyle birlikte, kalede önemli bir eksiğini gidermiş oldu.

Kurtuluş Yurt ile birlikte şu ana kadar iç ve dış transferde 24 futbolcuyla anlaşma sağlayan Kırmızı- Siyahlı takım, eksik mevkiler için birçok futbolcuyla temas halinde. Son olarak dış transferde kaleci Kurtuluş Yurt ile anlaşma sağlayan ve kalede önemli bir eksiğini gideren Van temsilcisinin orta sahaya da takviye yapması bekleniyor.

18 Temmuz'da yapılan olağanüstü kongrede Vanspor'un yeni başkanı seçilen Erol Temel ve transfer komitesi transfer çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Başkan Temel ve transfer komitesi bu kapsamda son olarak Tuzlaspor'un kalesini koruyan ve Kurtuluş Yurt ile anlaştı.

Yeni sezon hazırlıklarını Teknik Direktör Tahsin Tam yönetiminde Şahabettin Özarslaner Spor Tesisleri'nde yoğun bir şekilde tamamladıktan sonra 2 Ağustos'ta toplandığı Kayseri'deki ikinci etap kamp çalışmalarını yoğun bir tempoda tamamlayan Van temsilcisi, 19 Ağustos Pazartesi günü yeniden toplandığı Van'da çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor.

Bu kapsamda daha önce iç transferde Hasan Bilal, Ahmet Eren, Harun Kavaklıdere, Kerem Çağatay, Burak Kavlak, Medeni Bingöl, Muhammed Ali Doğan, Erdem Seçgin ve Cantuğ Temel ile anlaşan Vanspor, dış transferde ise şu ana kadar Sergen Yatağan, Fuat Bavuk, kaleci Abdulsamed Damlu, Enes Kayar, Massis Gülük, Devrim Taşkaya, Ayberk Kaygısız, Eren Albayrak, Bekir Can Kara, Mert Örnek, Yusuf Abdioğlu, Batuhan Kör, Muhammet Ensar Çavuşoğlu, Onur Özcan ve Kurtuluş Yurt'u kadrosuna kattı.

Teknik Direktör Tahsin Tam'ın sunduğu liste doğrultusunda transfer çalışmalarını sürdüren Vanspor, eksik mevkiler için transfer çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

Öte yandan Vanspor, Van'da ve Kayseri'de yapılan kamplarda beklenen performansı ortaya koyamayan Alpay Koçaklı, Abdulcebrail Akbulut ve Yunus Emre Yalçın ile yollarını ayırmıştı.

Vanspor Futbol Kulübü tarafından Kurtuluş Yurt'un transferiyle ilgili yapılan açıklamada, "Kulübümüz, geçtiğimiz sezon Tuzlaspor ile 1. ligde mücadele eden deneyimli kaleci Kurtuluş Yurt ile anlaşmaya varmıştır. Kendisine hoş geldin diyor, bu anlaşmanın camiamıza hayırlı olmasını diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

KURTULUŞ YURT KİMDİR?

1990 yılında İzmir'de dünyaya gelen Kurtuluş Yurt, futbola Çeşme Belediye altyapısında başladı. Akabinde Nazilli Belediye U21, Nazilli Belediye, Bandırmaspor, Trabzonspor, 1461 Trabzon, Bucaspor, Amed SK, Adana Demirspor, Ergene Velimeşe, Diyarbekirspor ve Tuzlaspor formalarını terletti.

Kariyerinde 244 resmi maçta forma giyen Kurtuluş Yurt, bu periyotta kalesinde 298 gol görürken, 71 gole ise engel oldu. 21 bin 700 dakika sahada kalan Kurtuluş Yurt, 27 sarı, 2 kırmızı kart gördü.

Geçtiğimiz sezon ilk devrede Diyarbekirspor, ikinci devrede ise 1. Lig takımlarından Tuzlaspor formalarını giyen Kurtuluş Yurt, bu periyotta 19 resmi maçta görev yaptı. Bin 710 dakika sahada kalan başarılı eldiven, kalesinde 20 gol görürken, 5 gole ise engel oldu. Kurtuluş Yurt, bu maçlarda 3 sarı kart gördü.

Kariyerinde Adana Demirspor formasıyla 47, Nazilli Belediyespor formasıyla 40, Amer SK formasıyla 33, 1461 Trabzon FK formasıyla 33, Diyarbekirspor formasıyla 24, Tuzlaspor formasıyla 20, Ergene Velimeşe formasıyla 18, Bandırmaspor formasıyla 18 maça çıkan Kurtuluş Yurt, Bucaspor formasıyla ise 11 maçta kaleyi korudu.

Futbol kariyerinde 1. Lig'de 76, 2. Lig'de 151, Türkiye Kupası'nda 16 resmi maçta forma giyen Kurtuluş Yurt, 3. Lig'de ise 1 maçta görev yaptı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.