van haber, van haberleri, son dakika van haberleri, van bölge gazetesi

Özer: Hedefimiz model olacak çalışmalar yapmak

Van Haber

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Van'a gelen İstanbul Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, kentteki gazetecilerle bir araya geldi. Özer, ülkede ses getirecek model çalışmalara imza atmak istediklerini söyleyerek, “Bizim amacımız Türkiye’nin en büyük ilçesi olan Esenyurt’ta güzel ve model olabilecek çalışmalara imza atmak. Umarım bunu başarırız” diye konuştu.

Türkiye'nin en büyük ilçesi olan İstanbul Esenyurt'un Belediye Başkanı olan, aynı zamanda Vanlı siyasetçi kimliğiyle bilinen Prof. Dr. Ahmet Özer, Van'daki temaslarını sürdürüyor.

Özer, bu kapsamda Elite World Otel'de gazetecilerle bir araya geldi.

Amaçlarının ülkeye model olabilecek çalışmalar yapmak olduğunu ifade eden Özer, genç nüfusun istihdamı için de gayret göstereceklerini söyledi.

Van ile İstanbul arasında güzel bir kardeşlik köprüsü kurmaya gayret gösterdiklerini söyleyen Başkan Özer, kendi memleketi olan Van’da çeşitli temaslarda bulunduklarını anlattı.

Van'dan bir belediye ile kardeş olduklarını anlatan Özer, yeni süreçte CHP'nin iktidara geleceğini, cumhurbaşkanının da CHP'li bir isim olacağına inandığını dile getirdi.

Özer, İstanbul'da Esenyurt'un önemine vurgu yaparak, "Daha önce birçok kişi söyledi, bizler de aynı düşüncedeyiz; 'Esenyurt'u alan İstanbul'u alır, İstanbul'u alan Türkiye'yi alır.' Gerçekten de biz de CHP olarak aynı başarıyı sergiledik. Önce Esenyurt'u, sonra İstanbul'u aldık. Dolayısıyla Türkiye'yi almış olduk. Bundan sonraki seçimlerde CHP'nin iktidara geleceğine olan inancımız arttı. Cumhurbaşkanı adayı olarak da, kimlerin ismi geçer bilemem ama Ekrem İmamoğlu'nun ismi çok geçiyor. İmamoğlu aday olursa bizler için de gurur verici olur" dedi.

Özer, sorular üzerine İstanbul'da okuyan öğrencilere de burs konusunda destekler sunduklarını ve sunmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Esenyurt'un çarpık olarak kentleşmesine dikkat çeken Başkan Özer, "İnşallah Esenyurt’ta yapacağımız model çalışmalarla ülkede güzel bir ses getireceğiz. Esenyurt'un nüfusunun fazla olmasını, avantaja çevirmek istiyoruz" diye konuştu.

Gazetecilerin kayyum uygulamasıyla ilgili sorularını yanıtlayan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, "Kayyum uygulaması elbette doğru değil. Çünkü vatandaşların oy vererek başa getirdiği kişi veya düşüncenin alt edilmesi, başkanını koltuktan kaldırılması, yerine başka birilerinin görevlendirilmesi yanlış bir adımdır. Bildiğiniz gibi son seçimlerde de buna benzer bir adım atılmaya çalışıldı. Ancak yoğun tepkiler üzerine bu kayyum girişiminden vazgeçildi. Bundan sonraki süreçte de kayyum uygulamasının gelmemesi gerekiyor. Bizler de daha önce olduğu gibi yine yaptığımız açıklama ile kayyum uygulamasına karşı olduğumuzu ifade ediyoruz" dedi.

Başkan Özer’in konuşması esnasında 100 günde Esenyurt Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar slayt sunum eşliğinde ekrana yansıtıldı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: BİŞAR ULUTAŞ

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.