van haber, van haberleri, son dakika van haberleri, van bölge gazetesi

Şabu: Sorun çözülecekse çağrılara kulak verilmeli

Van Haber

Yeniden Refah Partisi Van İl Başkanı Nayif Şabu, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin tokalaşma ve son söylemleri ile ilgili yaptığı açıklamada, "Söz konusu çağrının iyi niyetle yapılmış olması halinde, çözüm olacaksa ve 40 yıllık terör belası sona erecekse, çağrının iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Yeniden Refah Partisi Ekim Ayı İl Divan Toplantısı'nda konuşan Van İl Başkanı Nayif Şabu, "Son günlerde kamuoyunu şaşırtan bir açıklama MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli'den geldi. Sayın Bahçeli sıra dışı hareket ve açıklamalarıyla gündem oluşturmuştur. Nitekim 1 Ekim Günü TBMM açılışında sürpriz bir şekilde DEM Partisi Milletvekillerinin sıralarına giderek onlarla tokalaşmış, geçen hafta Salı Günü ise Partisinin Gurup toplantısında Abdullah Öcalan'ın tecridinin kaldırılması ve TBMM'de DEM grup toplantısına katılması için çağrıda bulunarak herkesi şaşırttı. Bu çağrı iyi niyetle yapılmışsa, 40 yıldır devam eden terör belasında milletimizi kurtaracak ülkemizin huzur, güven ve kardeşliğine zemin hazırlayacak ise bu çağrıyı herkesin çok iyi değerlendirmesi, elini taşın altına koyması lazım diye düşünüyorum" dedi.

"ÇÖZÜM İÇİN ELLERİ TAŞIN ALTINA KOYMAK LAZIM"

Söz konusu olayı bir hikâyeyle anlatan Başkan Şabu, "Taşın altına el koyma olayı ise 'Zamanın birinde Padişahın biri yolun ortasına taş koyar ve gelen gideni takip eder. Veziri oradan geçerken bu taşı kaldırmak için padişah ile görüşelim, bir ekip oluşturalım diye düşünür. Komutan oradan geçerken, bu taşı kim koymuşsa Vezire söyleyelim ona ceza verelim diye düşünür. Şair oradan geçerken taşa şiir yazalım diye düşünür, bir köylü ise sırtındaki yükü ile oradan geçerken taşı görüyor ve öylece bırakıp gitmek elinden gelmiyor. Yükünü bir kenara bırakıp, ağır olan bu taşı sağa sola çekerek yolun ortasından kaldırıyor. Bir de bakıyor ki taşın altında bir kese altın ve bir de not çıktı. Not Padişah tarafından yazılmış; bu altınlar, elini taşın altına koymayı becerenler içindir. Ama gerçek şudur ki; insanlar yollarının üzerindeki taşları, kalplerindeki taşları, akıllarındaki taşları, hayatlarındaki taşları ayıklamadıkları sürece güzelleşemiyorlar. Eğer şehirler güzelleşecekse, mekânlar güzelleşecekse, insanlar güzelleşecekse yollarının üzerindeki taşların kaldırılması elzemdir' Şimdi anlatılan hikâyeyi Sayın Bahçeli'nin açıklamasına ve gündeme uyarlayacak olursak; Sayın Bahçeli'yi bu açıklamaya mecbur bırakan sebep ve müsebbipleri de yine kendileri açıklaması gerekmektedir. Eğer bu toplum yoruldu, halkımız büyük bedeller ödedi. 40 yıldan beridir 40 bine yakın asker, polis, kurucu ve halkımızın şehit edildiği, 100 milyarlarca ekonomik kayba sebebiyet veren bu belanın ülkemizde son bulması, ayrıca bu zihniyetin artık değişmesi lazım diye düşünüyorsa doğru düşünüyor. Sorunlarını çözmeye cesaret edemeyen devletler, sorun çözemez, ama sürekli sorun üretirler. O halde bu çok doğru bir tespit, ancak sormazlar mı insana 40 yıldır neredeydiniz? 1984 yılından beri bu duruma son verilmesi, Siyonist dış odakların oyununu bozmak için niçin 40 yılı beklediniz. Amerika ve İsrail geliyoruz demeden onların ellerini güçlendirecek bu oyunu neden zamanında bozmadınız. 40 yıldan beridir kimin ne sorunu derdi varsa demokratik bir özgürlükle anlatsın ve ortak bir çözüm bulunsun diye neden bu günü beklediniz? Sorunlarımızı Milli ve Manevi değerlerimizin temelinde çözelim diye neden bu kadar geç kalındı?" ifadelerini kullandı.

"SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN ÇABA GÖSTERİLMELİ"

Sorunların çözümü için çalışılması gerektiğini ifade eden Başkan Şabu, "Sorunların üstünü kapatıp yok sayarak sorunlar çözülmez ve bu zihniyetle de sorun çözülmüş olamaz. Zira bizim ecdadımız, kadim değerlerimiz insanı ihya ve ıslah etmeyi ölçü almış bin yıl boyunca Türk, Kürt, Alevi ve Sünni demeden herkesi eşref-i mahlûkat olarak kabul edip huzur ve güven içinde bir arada yaşatmıştır. Hiç bir ırkın diğer ırktan üstünlüğünü kabul etmemiş, üstünlüğün Takva 'da olduğu şuurunu halkına vermiştir. Zira Mümin müminin kardeşidir ve müminler birbirini sevmedikçe iman etmiş olamaz, iman etmedikçe de cennete giremez diyen bir medeniyetin mensuplarıyız. Son olarak diyoruz ki; 50 yıldan beridir Milli Görüşün Lideri Merhum Erbakan Hocamız, Siyonistlerin plan ve hedeflerinin Türkiye olduğunu Ortadoğu'da Büyük İsrail Devletinin Kurulması, Emperyalist güçlerin, ülkemizi istila etme stratejileri olduğunu söylerken kimi çevreler Erbakan Hoca hayal görüyor, böyle bir şey olmayacak diye karşı çıkıyorlardı. Şimdi ise Erbakan Hocamızın ne kadar haklı olduğunu yaşadığımız olaylarla tek tek ortaya çıkıyor. Bu nedenle diyoruz ki bu milletin ve iki milyarlık İslam Âleminin kurtuluş reçetesi İslam kardeşliğidir. Hak, hukuk, adalet ve hakkaniyeti içinde bulunduran adil düzendir. Avrupa'nın sapkın zihniyetinden bir an evvel milletin kurtulmasıdır diyor; huzur, barış ve kardeşliğin ülkemize hâkim olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHMİ TEKDUR

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.