van haber, van haberleri, son dakika van haberleri, van bölge gazetesi

Say: Edremit'in master planını hazırlıyoruz

Van Haber

Edremit Belediye Başkanı ve Başkan Adayı İsmail Say, yeni dönemde seçilmemiz halinde dünyada ödül almış şehir planlamacılarla birlikte, ilçenin 50 yıllık 100 yıllık planını hazırlayacağız" dedi.

Başkan Say, master plan sayesinde, vatandaşlara her anlamda güzel bir yaşam şehri sunmayı arzuladıklarını dile getirdi.

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere bir ay gibi bir süre kala Van'da siyasi hareketlilik arttı. Belediye başkan adayları da bu kapsamda yapacakları hizmetleri anlatıyor.

Van’daki yerel ve yaygın medya mensupları ile bir araya gelen Edremit Belediye Başkanı ve Başkan Adayı İsmail Say, yaptıkları ve yapacakları hizmetleri anlattı.

Başkan Say, bir hafta önce yaptığı lansman toplantıda çalışmalarını ve projelerini kamuoyuyla paylaştıklarını söyleyerek, "Bizler seçilmeden önce yapacağımızı vadettiğimiz çalışmaların neredeyse tümünü yaptık. Hatta söylemediklerimiz bazı hizmetleri bile yaptık" diye konuştu.

Seçilmeleri halinde Edremit'in 50-100 yıllık master planını hazırlayacaklarını anlatan Başkan Say, "Bizden sonraki 20-30 yılda nerede yol yapılacağı, nerede park olacağı gibi tüm planlamalar yapılmış olacak" ifadelerini kullandı.

"DOĞAL DOKUNUN YAŞATILMASINA ÖNEM VERDİK"

İpekyolu üzerindeki havaalanı kavşağında yer alan eski DSİ'ye ait arsanın yeşil dokusunu koruyarak, ilçeye kazandırdıklarını söyleyen Başkan Say, "DSİ'ye ait eski yerleşkenin millet bahçesi olarak korunarak, doğal dokunun yaşatılmasını amaçladık. Belediye olarak sosyal projelere de önem veriyoruz" dedi. 

Konuşmasında gençlerin eğitime büyük önem verdiklerini de dile getiren Say, Edremit Sürekli Eğitim Merkezi'nde (ESEM) ücretsiz dersane hizmeti verdiklerini, talebin kapasitenin 3 katı olduğunu dile getirdi. Teleferik ve yüzen otel projeleri hakkında da bilgi veren Say, bu projelerin gerçekleştirebilir olduğunu ve 2019 vaatlerinin büyük kısmını yerine getirdiklerini ifade etti. 

Edremit Belediyesi'nin istenen düzeyde bir hizmet binasının olmamasının eksiklik oduğunu kabullendiklerini ifade eden Say, "Elbette güzel bir belediye hizmet binamızın olmasını bizler de arzuluyoruz. Ama öncelik sırasına dikkat ediyoruz. Hatırlarsanız, pandemi döneminde bu konuya yine değinmiştim. İlçemizde birçok bölgede kanalizasyon ve altyapı sorunları varken, bizim kalkıp hizmet binası yapmamız doğru olmazdı. Hizmet binası yapımını erteleyip, altyapıya öncelik verdik. Ancak halkın ihtiyaçlarına yönelik olarak eski yün iplik fabrikasını arsasına belediye hizmet binası yapmayı planlıyoruz" diye konuştu. 

Şamran Kanalı'yla ilgili kendisne yöneltilen soruyu da yanıtlayan Başkan Say, "Tarihi Şamran Kanalı'nın korunmasına yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Tarihi kanalın UNESCO Geçici Miras Listesi'ne alınmasına yönelik işlemleri tamamladık. Son yıllarda yanlış tarım sulaması politikasından dolayı bu kanaldaki su, yok denecek kadar azaldı. Söz konusu suyun artması için de yeni planlamalar şart" dedi.

Say, Edremit kıyılarını temiz tutma konusunda önemli mesafeler kat ettiklerini ifade ederek, "Şu an burada basın toplantısını yaptığımız kafe de çok eleştirildi. Ama inanın birçok eleştiride ön yangı söz konusu. Burası denizi bir gram kirletmiyor. Bu tesisler gibi Türkiye'nin her bölgesinde yüzlerce tessi var. Onlara çıt çıkarılmıyor" ifadelerini kullandı.

DETAYLAR GELECEK...

VAN BÖLGE GAZETESİ: BİŞAR ULUTAŞ

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.