van haber, van haberleri, son dakika van haberleri, van bölge gazetesi

Şehrin göbeğindeki bozuk kaldırımlar düzeltilmiyor

Van Haber

Van'da kentin göbek noktası olarak bilinen Beşyol mevkiindeki en işlek caddenin kaldırımlarının bozuk olması, birçok vatandaşın ayağının takılıp düşmesine, bazılarının hastanelik olmasına yol açıyor.

Van'ın İpekyolu İlçesi'nde bulunan ve çarşının göbeği olarak bilinen Beşyol mevkiindeki bozuk kaldırımlar, belediyeler tarafından düzeltilmediği için yürüyen birçok vatandaşın ayağının takılıp düşmesine yol açıyor.

Önceki gün Beşyol mevkiindeki bozuk kaldırıma ayağı takılan bir vatandaş düşerek kafasını yere çarptı. Kafası kırılan vatandaş için çevrede bulunanlar hemen ambulans çağırdı. Söz konusu ambulans ile gelen sağlık personeli vatandaşa ilk müdahaleyi yaptıktan sonra hastaneye götürdüler.

Beşyol mevkiindeki vatandaş ve esnaflar ise söz konusu bozuk kaldırımların düzeltilmesini istiyor. Kaldırımda yürüyen vatandaşların ayağının takılıp düştüğünü belirten bazı esnaflar ise, "Defalarca bu kaldırımların düzeltilmesi ve onarılmasını istedik. Ama belediye yetkilileri oralı bile değil. Son olarak bir vatandaş kaldırımda yürürken ayağı çukur olan bölgede takılıp düştü. O vatandaşın kafası kırıldı. Ambulans çağırdık. Sağlık personelleri de söz konusu vatandaşa ilk müdahaleyi yaptı. Ardından kafası kırılan vatandaş hastaneye kaldırıldı. Bu sorunların olmaması için kentteki tüm bozuk kaldırımlar onarılmalı" ifadelerini kullandılar.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHMİ TEKDUR

Yorumlar (2)

Kontrol, ilgi, hizmet olsun? 1 Ay Önce

Van'dan büyük, Van ölçeğinde ve Van'dan küçük nice iller gördüm. Hatta o illerin çok sayıda ilçesini de gördüm. VAllahi de, billahi de de gezdikçe Van'a ve kendimize üzüldüm. Van Gölü gibi bir değeri olan, ovada olan, tarihi ve kültürel zenginlikleri olan, kara- hava- demiryolu imkanı olan kadim Van'ın sahipsizliğine, vizyonsuzluğuna, plansızlığına, düzensizliğine, bin bir eksikliklerine, hizmetsizliğine, bakımsızlığına ve inanılmaz yaygın olan kirliliğine hem üzüldüm, hem öfkelendim. Van gibi potansiyeli olan bir şehir neden on yıllardır değişmiyor? Dün ve bugün kurumların hepsini yönetenler, sorumluluk ve makam sahipleri neden bu şehri hak ettiği derecede kendine dert edinmemiş. Ya da dert edinmişse Van niçin bu halde? Buna karşılık diğer şehirler niçin bu kadar güzeller, bakımlılar, modernler, düzenliler, ferahlar, yeşiller, temizler,hayranlık uyandıracak nice nice projeler ve hizmetler hayata geçiyor. Neden Van hâlâ 1990'ların şehirleri gibi.

Hepinizden bıktık 1 Ay Önce

VAN KİRLİ, VAN KİRLİ, VAN KİRLİ. ARA SOKAKLARIN ÇOĞUNDA ÇÖP KOCALARI YOK. ANA CADDELER DIŞINDA ŞEHRİN BİRÇOK SOKAĞINDA MONTELİ ÇÖP KUTULARI YOK. ÇÖP KUTULARI YOK. TEMİZLİK GÖREVLİSİ ÇOĞU YERDE YOK. GEZİN, BAKIN, GÖRÜN. BU ŞEHRİ KİM TEMİZLEYECEK, KİMİ, KİM, KİM. HANİ TEMİZLİK İMANDANDI, HANİ EKOLOJİYDİ, HANİ KENDİNE VE KENTİNE HİZMETTİ. BU ŞEHİR HİÇBİR DÖNEM TEMİZ OLMADI. KARDEŞİM TEMİZLİK İSTİYORUZ, İLGİ İSTİYORUZ, KONTROL İSTİYORUZ. TEMEL HİZMETLERİ İSTİYORUZ. YILLARDIR HEP AYNI İLGİSİZLİK

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.