van haber, van haberleri, son dakika van haberleri, van bölge gazetesi

TFF, Vanspor’un talebini kabul etti

Van Haber

204-2025 futbol sezonunda 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden, Pazar günü ligin ilk maçında sahasında Belediye Derincespor ile karşı karşıya gelen ve rakibini 2-1 mağlup eden Vanspor’un TFF’ye yaptığı isim değişikli talebi kabul edildi.

2. Lig'de yeni sezonun hafta sonu oynanan maçlarla start aldı. Van temsilcisinin yanı sıra 6 takım daha rakiplerini mağlup ederek lige galibiyetle başlamıştı. Sezon öncesi yaptığı önemli transferle dikkatleri üzerine çeken Vanspor’da önemli bir gelişme yaşandı.

Kırmızı- Siyahlı takım isim değişikliği kapsamında Türkiye Futbol Federasyonu’na yaptığı başvuru kabul gördü. Bu kapsamda Vanspor’un yeni ismi TFF’nin de onayıyla Artı Değer Vanspor Futbol Kulübü olarak değiştirildi.

Konuyla alakalı TFF tarafından yapılan açıklamada, “Vanspor Futbol Kulübü Federasyonumuza başvurarak, Artı Değer İnşaat Otomotiv Sanayi ve Dış Ticaret Anonim Şirketi ile imzaladığı sponsorluk sözleşmesi gereğince; kulübün tüzel kişiliğinin baki kalması kaydıyla, 2024-2025 sezonu sonuna kadar Federasyonumuz nezdinde liglere katılım isminin ‘ARTI DEĞER VAN SPOR FUTBOL KULÜBÜ’ olarak kayıtlarda yer almasını talep etmiştir. Dosya evrakının incelenmesi neticesinde, gerekli evrakın Federasyonumuza iletildiği görülmüş olup, Kulüplerin Futbol Dalında Tescili Talimatı'nın Madde 5/3 hükmü gereği Van Spor Futbol Kulübü'nün 2024-2025 sezonu sonuna kadar müsabakalara ‘ARTI DEĞER VAN SPOR FUTBOL KULÜBÜ’ ismi ile katılması Federasyonumuzca uygun görülmüştür” denildi.

Vanspor Futbol Kulübü tarafından daha isim sponsorluğu ile ilgili yapılan açıklamada ise, “Vanspor Futbol Kulübü olarak, futbol takımımızın isim sponsoru ‘Artı Değer İnşaat’ firması ile iş birliğine girdiğimizi duyurmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Van şehrine ve sporun gelişimine olan katkılarıyla tanınan Artı Değer İnşaat, kulübümüzün büyümesine ve başarısına önemli bir destek sağlamaktadır. Bu değerli sponsorluk anlaşması, takımımızın sadece finansal açıdan değil, aynı zamanda performans ve motivasyon açısından da güçlenmesini sağlayacaktır. Artı Değer İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı, Vanlı iş insanı Sayın Nazım Karakoç'a bu anlamlı katkılarından dolayı içtenlikle teşekkür ederiz. Artı Değer ismiyle birlikte, Vanspor olarak yeni sezonda daha büyük hedeflere ulaşma yolunda emin adımlarla ilerleyeceğiz” ifadelerine yer verilmişti.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.