van haber, van haberleri, son dakika van haberleri, van bölge gazetesi

TKDK'dan öğrencilere okul çantası…

Van Haber

TKDK Van İl Koordinatörlüğü, IPARD Programı Kapsamında köy okullarındaki öğrencilere okul çantası dağıtarak eğitime destek oldu.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Van İl Koordinatörlüğü, IPARD Programı Teknik Destek Projesi kapsamında köy okullarında eğitim gören öğrencilere okul çantası dağıttı.

Türkiye-Avrupa Birliği eş finansmanıyla yürütülen bu etkinlik, kırsal alanlardaki üreticilere yönelik projelerin tanıtılması ve farkındalık sağlanması amacıyla gerçekleştirildi.

Muradiye İlçesi Yavuz Selim İlkokulu ve Ortaokulu, Kandahar İlkokulu ve Ortaokulu ile Hakkâri Çukurca İlçesi Çığlı Şehit Binbaşı Erdoğan Özdemir İlkokulu ve Gündeş Köyü Şehit Murat Yatarkalkmaz İlkokulunda dağıtılan okul çantalarının yanı sıra, öğrencilere program kapsamındaki çalışmalar hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

TKDK İl Van Koordinatörlüğü, IPARD Programı çerçevesinde bugüne kadar 376 projeye toplamda 232,30 milyon TL hibe desteği sağladıklarını duyurdu. Bu projelerle kırsal kalkınma alanında 457,10 milyon TL'lik yatırım hayata geçirilmiş ve yaklaşık 1100 kişiye istihdam sağlandığı vurgulandı.

IPARD, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne katılım sürecinde kırsal kalkınma alanında önemli bir rol oynamakta ve sürdürülebilir tarım ile hayvancılığı destekleyerek bölgenin ekonomik kalkınmasına katkı sunduğu belirtilirken, TKDK'nın bu sosyal yardım etkinliği, öğrencilere eğitim ve toplumsal farkındalık konusunda önemli bir katkı sağlamayı hedeflediği ifade edildi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHMİ TEKDUR

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.