van haber, van haberleri, son dakika van haberleri, van bölge gazetesi

Urartu Gençlik Merkezi'nden Kur'an eğitimi

Van Haber

Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Urartu Gençlik Merkezi tarafından Kur'an-ı Kerim eğitimleri verilecek. Bu kapsamda kayıtlar devam ederken, hafta içi her gün 13.00-14.30 ve 15.00- 16.30 saatleri arasında vatandaşlara Kur'an-ı Kerim eğitimleri verilecek.

Van'da çeşitli aktivite ve etkinliklerle gençlerin gözdesi olan gençlik merkezleri, yaptığı etkinliklerle de vatandaşlardan takdir topluyor. Bu kapsamda Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Urartu Gençlik Merkezi önemli biz hizmete daha imza atarak, vatandaşlar için Kur'an-ı Kerim eğitimleri verecek.

Urartu Gençlik Merkezi tarafından hafta içi her gün 13.00-14.30 ve 15.00- 16.30 saatleri arasında verilecek olan Kur'an-ı Kerim eğitimlerinde vatandaşların dini bilgilerini artırmaları ve manevi değerlerini güçlendirmeleri hedefleniyor.

Kurslarda, Kuran-ı Kerim okuma, temel dini bilgiler ve İslam ahlakı gibi konular işlenecek. Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Urartu Gençlik Merkezi yetkilileri, gençlik merkezinde görevli imam hatipler tarafından verilecek olan bu eğitimlerden vatandaşların ve gençlerin faydalanmasını istedi.

Urartu Gençlik Merkezi tarafından başlatılan Kur'an-ı Kerim eğitimleri etkinliği kapsamında kayıtlar alınmaya devam ederken, önümüzdeki haftadan itibaren eğitimlerin başlaması bekleniyor. Hafta içi her gün 13.00-14.30 ve 15.00- 16.30 saatleri arasında verilecek olan Kur'an-ı Kerim eğitimlerine vatandaşların yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

Konuyla alakalı Urartu Gençlik Merkezi tarafından yapılan açıklamada, "Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Urartu Gençlik Merkezi'miz tarafından vatandaşlarımıza Kur'an-ı Kerim eğitimleri verilecek. Hafta içi her gün 13.00-14.30 ve 15.00- 16.30 saatleri arasında verilecek olan eğitimlere tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz. Bu minvalde kayıtlarımız devam ediyor. Kurslarda, Kuran-ı Kerim okuma, temel dini bilgiler ve İslam ahlakı gibi konular işlenecek. Gençlik merkezimizde görevli imam hatipler tarafından verilecek olan bu eğitimlerden vatandaşların ve gençlerimizin faydalanmasını istiyoruz. Vatandaşlarımızın ve gençlerimizin dini bilgilerini artırmaları, manevi değerlerimizi öğrenmeleri ve yaşatmaları bizim için çok önemli. Bu nedenle, kursta alanında uzman eğitmenler eşliğinde Kuran-ı Kerim okuma ve dini bilgiler dersleri verilecek. Gençlerimizi ve vatandaşlarımızı bu kurslara katılarak kendilerini geliştirmeye davet ediyoruz. Kuran-ı Kerim'in içinde yaş kuru her şey yazılı, yeter ki insanoğlu onu hakkıyla okuyup hayatına tatbik etsin. Bu amaçla da açılan her Kur'an kursunu çok önemsiyoruz. Peygamberimiz Hz Muhammed (s.a.v) hadisi şerifinde 'Sizin en hayırlınız Kur'an'ı öğrenen ve öğretendir' buyuruyor. Biz de inşallah öyle olacağız. Gençlerimizi ve vatandaşlarımızı bu yolda eğiteceğiz" ifadelerine yer verildi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHMİ TEKDUR

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.