van haber, van haberleri, son dakika van haberleri, van bölge gazetesi

Vali Balcı’dan gaziler onuruna yemek

Van Haber

Van Valisi Ozan Balcı ev sahipliğinde, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Edremit Uygulama Otelinde gaziler ve aileleriyle yemek programı düzenlendi.

Van Valisi Ozan Balcı burada yaptığı konuşmada gazilerin gününü kutlayarak, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Gazilik ve Mareşallik unvanının verildiği tarih olan 19 Eylül Gaziler Günü'nde sizleri ağırlamaktan, sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Bugün; vatanımızın bütünlüğü, milletimizin istiklal ve istikbali için şehitlik niyetiyle girdiği mücadeleden gazilik onuruyla çıkan kahramanlarımızın şan ve şeref günüdür. Yurdumuzun bölünmez bütünlüğü, milletimizin birlik ve beraberliği için üstün gayret gösteren şehitlerimizin ve gazilerimizin fedakârlıkları sayesinde bugün hür ve özgür bir şekilde yaşıyoruz. Al bayrağımız dalgalanıyor, ezanlarımız okunuyor, huzur içerisinde yaşıyor ve geleceğe güvenle bakıyorsak bunu aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Bizler devlet ve millet olarak her zaman şehit ailelerimizin ve gazilerimizin yanındayız. Sizler bizim baştacımızsınız. Bu vesileyle hepinizin Gaziler Günü'nü en kalbî duygularımla kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. Ebediyete irtihal etmiş Gazilerimize Allah'tan rahmet diliyor, hayatta olan gazilerimize de aileleriyle birlikte sağlık, afiyet ve hayırlı ömürler diliyorum. Allah'a emanet kalınız” dedi.

Yemek sonrası Van Valisi Balcı, yemeğe katılan gazilerin taleplerini dinleyerek, çocuklara kitap ve oyuncak hediye etti.

VAN BÖLGE GAZETESİ

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.