van haber, van haberleri, son dakika van haberleri, van bölge gazetesi

Van Amatör'de bol gollü hafta…

Van Haber

Van 1. Amatör kümede A Grubunda ve B Grubunda 5. Hafta maçları yine kıyasıya mücadelelere sahne olurken, iki grupta da oynana maçlar kıran kırana geçti.

A Grubunda haftayı geçtiğimiz haftayı lider kapatan Van Büyükşehir Belediyesi Gençlikspor, hakem ve gözlemcinin sahaya çıkmamasından dolayı maçını oynayamazken, Van Yolspor'u 3-1 mağlup eden Erciş Gençlik Belediyespor, 10 puanla yeni haftada liderlik koltuğunun sahibi oldu.

B Grubunda ise deplasmanda Yeşil Gevaşspor'u 4-0 mağlup eden İpekyolu Belediyesi Gençlikspor, 15 puanla liderlik koltuğundaki yerini korudu.

Van 1. Amatör kümede A Grubunda geride kalan 5 haftalık maraton sonunda 10 puanlı Erciş Gençlik Belediyespor, B grubunda ise 5. Hafta sonunda 15 puanlı İpekyolu Belediyesi Gençlikspor liderlik koltuğunda bulunan takımlar oldu.

Her hafta sonu İŞGEM, sanayi ve ilçe takımlarının sahalarında oynanan karşılaşmalar, kıyasıya mücadelelere sahne olurken, maçlar bu hafta da bol gollü sonuçlarla tamamlandı.

Türkiye Futbol Federasyonu'na bağlı liglerde futbol müsabakaları oynanmaya devam ederken, bu bağlamda Van 1. Amatör Futbol müsabakalarında beşinci hafta maçları geride kaldı.

A GRUBUNDA YENİ LİDER ERCİŞ GENÇLİK

Van 1. Amatör Küme A Grubunda Van Yolspor'u 3-1'le geçen Erciş Gençlik Belediyespor, 10 puanla liderlik koltuğunun sahibi olurken, Van Büyükşehir Belediyespor Gençlikspor ise, Özalp Gençlikspor ile oynayacağı maçta hakem ve gözlemcinin sahaya çıkmamasından dolayı maçını oynayamadı.

Van Büyükşehir Belediyespor Gençlikspor, maç eksiğiyle 8 puan +9 averajla ikinci sıraya gerilerken, Van Kartalspor'u 9-4 mağlup eden İlvanspor ise, 8 puan +8 averajla üçüncü sırada yer alıyor.

Van Yolspor, 8 puan +3 averajla dördüncü sırada yer alırken, maç eksiği bulunan Özalp Gençlikspor ise 7 puanla beşinci sırada yer alıyor.

Haftayı BAY geçen Erciş Örenespor, 3 puanla yedinci sırada yer alırken, son iki sırada yer alan Tuşba FK ve Van 1974 FK ise ligden ihraç edilmişti.

B GRUBUNDA İPEKYOLU'NUN BİLEĞİ BÜKÜLMÜYOR

Van 1. Amatör Küme B Grubunda ise konuk ettiği Yeşil Gevaşspor'u 4-0 mağlup eden İpekyolu Belediyesi Gençlikspor, 15 puanla liderliğini sürdürürken, Tuşba Gençlik Merkezi'ni 4-0 mağlup eden Altay Eğitim Kültürspor, 12 puanla ikinci sırada yer aldı.

Erciş 1 Nisanspor'u 5-0 gibi net bir skorla mağlup eden Van DSİ, 8 puanla üçüncü sıraya yükselirken, Tuşba Gençlik Merkezi ise 7 puanla dördüncü sıraya geriledi.

Van İskelespor ile Başkale Gençlikspor arasında oynanan müsabaka yarıda kalırken, İskelespor 4 puan -1 averajla beşinci, Başkale Gençlikspor ise 4 puan -2 averajla altıncı sırada bulunuyor.

Yeşil Gevaşspor 4 puanla yedinci sırada yer alırken, henüz puanı bulunmayan Erciş 1 Nisanspor ise son sırada yer aldı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: NİHAT AKARSU

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.