van haber, van haberleri, son dakika van haberleri, van bölge gazetesi

Van'da bayram alışverişi hareketliliği

Van Haber

Van'da Kurban Bayramı öncesinde çarşıda alışveriş yoğunluğu yaşanırken, berber ve kuaförlerin yanı sıra otogarda da bayram yoğunluğu arttı.

Kurban Bayramı tatilini memleketlerine ve tatil beldelerine giderek değerlendirmek isteyen vatandaşlar otogarın yolunu tutarken, kent merkezin ise alışveriş yoğunluğu artarak devam ediyor. Öte yandan berber ve kuaförlerde de bayram yoğunluğu yaşanıyor.

Kurban Bayramı'na sayılı günler kalmasıyla birçok sektörde olduğu gibi berber ve kuaförlerde de müşteri yoğunluğu oluşurken, berber ve kuaförler gece geç saatlere kadar çalışarak, müşterilerine hizmet veriyor. Berber ve kuaförlerin yanı sıra, lokantalar, kuruyemiş dükkânları ve esnaflarda da yoğunluk gözlemlendi.

Van'da vatandaşlarda alışveriş telaşı başlarken, pastaneler ve kuruyemişçilerin önünde kuyruklar oluşmaya başladı.

Kimi vatandaş cadde ve sokaklarda kurulan tezgâhlarda bayram alışverişini yaparken, kimi vatandaş ise mağaza ve marketleri tercih ediyor. Kurban Bayramı ihtiyaçlarını temin etmek isteyen vatandaşlar yoğunluk oluştururken, caddede yaşanan hareketlilik esnafın yüzünü güldürdü.

Bayram alışverişini açık alanda kurulan seyyar pazarlarda yapan vatandaşlardan dolayı yoğunluğun oluştuğu çarşı merkezinde, vatandaşların en çok şeker, lokum, çikolata ve giyim tezgâhlarına rağbet gösterdiği görüldü.

Van'ın en işlek caddelerinden olan Kazım Karabekir, Sıhke Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, Ordu Caddesi ve Sanat Sokağı, yaklaşan bayram öncesinde kalabalıktan geçilmiyor. Özellikle ara sokaklarda yoğun bir kalabalığın olduğu gözlemlenirken, bu yıl fiyatlarda ciddi derecede artış olması da vatandaşları kara kara düşündürüyor.

Birçok vatandaş bu yıl fiyatların çok yükseldiğini belirterek, alım güçlerinin giderek düştüğünü ifade ettiler.

BAYRAM BURUK KUTLANACAK

Öte yandan Siyonist İsrail'in Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'de başlattığı yoğun kara ve hava saldırılarına, bölgede yol açtığı insanlık krizi, soykırım suçlaması ve UAD'nin saldırıları durdurma kararına rağmen 8 aydır devam ediyor. Bu kapsamda tüm İslam coğrafyasında bu bayram da buruk kutlanacak.

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne saldırılarında 8 ay geride kalırken, Tel Aviv yönetimi halkı zorla aç ve susuz bırakarak kıtlığa sürüklemeye, sivil yerleşimleri kasıtlı hedef alarak başta çocuklar ve kadınlar olmak üzere on binlerce Filistinliyi öldürmeye devam ediyor.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana on binlerce ton bomba yağdırdığı Gazze Şeridi'ndeki saldırılarında en az 15 bin 328'i çocuk, 10 bin 171'i kadın olmak üzere 36 bin 654 Filistinli öldürüldü, 83 bin 309 Filistinli yaralandı.

Gazze'deki saldırılarında evlerin yanı sıra sivillerin sığındığı Birleşmiş Milletlere ait yapılar, okul, hastane, cami ve kilise gibi çok sayıda sivil yerleşim yerini kasıtlı hedef alarak yıkan İsrail, 2,3 milyon Filistinliyi hayata bağlayan insani yardımların girişini de engelleyerek kıtlığa yol açıyor.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi'nin 24 Mayıs'taki açıklamasına göre, İsrail ordusu 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye 77 bin ton patlayıcıyla saldırı düzenlerken, 87 bin konut tamamen yıkıldı ve toplamda ise 297 bin konut zarar görerek oturulamaz hale geldi.

İsrail ordusunun saldırılarında 189 kamu binası, 108 okul ve üniversite yerle bir olurken, 313 okul ve üniversite ise kısmen zarar gördü. Gazze'de 604 camiyi tamamen, 200'ünü ise kısmen yıkan İsrail, 3 kiliseyi hedef alarak yıkımına neden oldu.

Gazze'de 160 sağlık kuruluşunu hedef alan İsrail, 55 sağlık merkezi ile 33 hastaneyi hizmet dışı bıraktı ve 130 ambulansı da kullanılamaz hale getirdi.

İsrail askerlerinin baskın yaptığı hastanelerde bulunan 7 toplu mezardan 520 Filistinlinin cenazesinin çıkarıldığı da belirtildi. İsrail, Gazze'de 206 tarihi ve kültürel varlığı yıkarken, Gazze Şeridi'nde saldırılarıyla doğrudan verdiği zararı 33 milyar doları buldu.

"BAYRAMIN GAZZELİ KARDEŞLERİMİZİN KURTULUŞUNA VESİLE OLMASINI DİLİYORUZ"

Van'da bu yıl bayramı buruk kutlayacaklarını belirten Mecit Yıldız isimli vatandaş, "Bayrama sayılı günler kaldı. Bu yıl bayramı Gazze'de yaşanan Soykırımdan dolayı buruk kutlayacağız. Siyonist İsrail'in barbarca saldırısı sonrası hayatını kaybeden bütün kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Kurban Bayramı'nın Gazzeli kardeşlerimizin kurtuluşuna vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyoruz. Rabbim katil İsrail devletini ise Kahhar isminle kahru perişan eylesin inşallah. Rabbim bütün Müslümanların yar ve yardımcısı olsun" ifadelerini kullandı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.