van haber, van haberleri, son dakika van haberleri, van bölge gazetesi

Van'da çöpler zamanında toplanmıyor

Van Haber

Van genelinde hemen hemen her noktada biriken çöplerin zamanında alınmaması tepkilere neden oluyor. Vatandaşlar çöplerin zamanında alınmamasına tepki göstererek, kötü koku saçan çöplerden zamanında alınması için belediye yetkililerine çağrıda bulundu.

Van'da son dönemlerde birçok noktada çöp toplama ve temizlik problemine dair şikâyetler artmaya devam ediyor. Özellikle son dönemlerde gelişi güzel atılan çöplerin zamanında alınmaması etrafa kötü kokular yayarken, oluşturduğu çevre kirliliği ise tepkilere neden oluyor.

Van'ın genelinde hemen hemen her noktada biriken çöplerin düzenli olarak alınmadığıyla ilgili şikâyetler artarken, sorun defalarca dile getirilmesine rağmen belediye yetkililerinin bu konuda herhangi bir adım atmaması ise tepkilere neden oluyor.

Van'da özellikle son günlerde en çok şikâyet edilen konulardan biri, çöplerin zamanında toplanmaması. Kent genelinde birçok vatandaş, bu konuda şikâyetlerini dile getirerek belediye yetkililerini görevini yapmaya davet ediyor.

Özellikle bazı mahallelerde çöplerin günlük alınmadığı belirtilirken, biriken çöpler, hem sağlık açısından tehlike oluşturuyor hem de görsel açıdan çirkin bir tabloya neden oluyor. Çöplerin birikmesi, sinek ve haşere üremesine de yol açarak, halk sağlığını da tehdit ediyor.

Vatandaşlar, belediyeden çöp toplama hizmetlerinin düzenli ve zamanında yapılmasını talep ederken, belediye yetkililerinin, bu soruna acilen çözüm bulması gerektiğini belirtti. Temizlik hizmetlerinin aksamasının kabul edilemez olduğunu vurgulayan vatandaşlar, birçok noktada biriken çöplerin zamanında alınmadığını vurguladılar.

Yerel hizmetlerin en basit hizmetlerden biri olan çöp toplama konusunda yaşanan aksamalar vatandaşların tepkisine neden olurken, defalarca sorunun dile getirilmesine rağmen herhangi bir çözüm bulmaması ise tepkilere neden oluyor.

Son olarak, Ali Paşa Mahallesi'ndeki görüntü ise kentteki çöp sorununu gözler önüne serdi. Sokakta biriken çöpler, hem sağlık riskleri yaratıyor hem de çevre kirliliğine neden oluyor. Vatandaşlar, bu tür manzaraların kabul edilemez olduğunu belirterek, belediyeden acil çözüm talep ediyor.

Öte yandan sokak hayvanları tarafından etrafa yayılan çöpler halk sağlığını tehdit ediyor. Artan sıcaklar nedeniyle çöp kokusundan ciddi şekilde rahatsız olduklarını belirten vatandaşlar, belediye yetkililerinden biran önce bu soruna çözüm bulmasını istedi.

Sorunla alakalı gazetemize konuşan vatandaşlar, "Son dönemlerde çöplerin toplanma aralığı her geçen gün artmaya başladı. Sokak hayvanları biriken çöpleri etrafa dağıtıyor. Artan sıcaklarla birlikte halk sağlığı tehdit altında. Salgın hastalıklar baş gösterebilir. Kentteki belediyelerden bu konuya bir çözüm bulmalarını bekliyoruz. Aksi halde telafisi mümkün olmayan sağlık tehlikeleri ile baş başa kalabiliriz. Yerel hizmetlerin en basit hizmetlerden biri olan çöp toplama konusunda yaşanan aksamalar son bulmalı" ifadelerine yer verdiler.

ÇÖPLERİN KONTEYNERLERE ATILMAMASINA TEPKİ

Öte yandan bazı duyarsız vatandaşlar tarafından çöplerin konteynerler yerine yere atılması da duyarlı vatandaşların tepkisine neden oldu.

Van'da birçok noktada çöp konteynerleri boş olmasına rağmen, duyarsız vatandaşlar tarafından gelişi güzel şekilde yerlere atılan çöpler de kötü manzara oluşturuyor. Gelişi güzel atılan çöpler kötü kokuya da neden olurken, bu durum duyarlı vatandaşların da tepkisine neden oldu.

Van'da bazı noktalarda duyarsız vatandaşlar tarafından çöp konteynerinin yanına bırakılan çöpler de tepkilere neden oluyor. Konteynerler boş olmasına rağmen çöp poşetlerinin yanına bırakılması kötü bir manzara oluşturuyor.

Aynı zamanda kötü koku oluşmasına da sebebiyet veren çöplerle ilgili yetkililere seslenen vatandaşlar, konuyla ilgili çalışma yapılmasını istedi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHMİ TEKDUR

Yorumlar (3)

HER YIL NEDİR BU MANZARALAR... 1 Ay Önce

ANA ARTERLERİ GEZİN VE GÖRÜN. CADDELERİN HEPSİNİ GEZİN VE GÖRÜN. SOKAKLARI VE TÜM ARA SOKAKLARI GEZİN VE GÖRÜN. KALDIRIMLARI, AĞAÇ ÇANAKLARINI, KANALLARI, OLUKLARI,REFÜJLERİ TEK TEK DOLAŞIP GÖRÜN. ÜÇ MERKEZ İLÇENİN HER YERİNİ, SEMTLERİNİ,MAHALLELERİNİ, MAHALLE ARALARINI, YOL KENARLARINI, PARKLARINI, SAHİLLERİNİ, KIYILARINI, ÖREN YERLERİNİ, MESİRE ALANLARINI, PİKNİK YERLERİNİ GEZİN, DOLAŞIN VE GÖZLERİNİZLE BİZZAT GÖRÜN. BU ÜLKEDE BU KADAR TOZLU,BU KADAR İZMARİTLİ, BU KADAR ÇÖPLÜ,BU KADAR KİRLİ BİR TEK İL DAHA GÖREMEZSİNİZ. VAN HAKİKATEN ÇOK KİRLİ, ÇOK GRİ, ÇOK BUNALTICI. İNSANLARIN ÇOĞU BİLİNÇLİ VE SORUMLU DAVRANMIYOR. BELEDİYELER VE KURUMLAR İSE TEMİZLİK, BAKIM,YENİLEME, YEŞİLLENDİRME, SULAMA,İYİLEŞTİRME VE GÜZELLEŞTİRME BAKIMINDAN YAPMASI GEREKENİN ONDA BİRİNİ YAPIYOR. VAN'DA HİÇBİR ZAMAN BU KURUMSAL KÜLTÜR,VİZYON, İLGİ VE ANLAYIŞ OLUŞMADI.YILLAR YILIDIR VURDUMDUYMAZ, İLGİSİZ,YETERSİZ BİR ÇALIŞMA ANLAYIŞI VAR BU ŞEHİRDE. BELEDİYELER VE KURUMLAR HALKI MEMNUN EDECEK,ŞEHRİ İHYA EDECEK HİZMETLER YAPMAYACAKSA NİYE VARLAR? AMA VAN HEP BÖYLE RAHATLIĞA ALIŞMIŞ. O NEDENLE VAN HER ZAMAN ÇOK KİRLİ. HER YIL BİR ÖNCEKİ YILI ARATIYOR. İLERLEME YOK, YOK, YOK.

VAN HEP SAHİPSİZ 1 Ay Önce

Yaz boyu il dışındaydım. Van'dan büyük iller,Van ölçeğinde iller ve Van'dan küçük iller gördüm. Hatta o illerin çok sayıda ilçesini de görmek nasip oldu. Hem sahil kentleri hem de iç kesimlerden şehirlerdi bunlar. VAllahi de, billahi de, tAllahi de gezdikçe Van'a üzüldüm, kendimize üzüldüm. Van Gölü gibi bir değeri olan, ovada olan, tarihi ve kültürel zenginlikleri olan, kara- hava- demiryolu imkanı olan bu kadim Van şehrinin sahipsizliğine,vizyonsuzsuzluğuna, plansızlığına, düzensizliğine, bin bir eksikliklerine, hizmetsizliğine,bakımsızlığına ve inanılmaz yaygın olan kirliliğine hem üzüldüm, hem öfkelendim. Yahu Van gibi potansiyeli olan bir şehir neden on yıllardır, yıllar yılıdır ve halen adeta kaderine terk edilmiştir,neden bu şehir kendi haline bırakılmıştır. Dün ve bugün bu şehri yöneten, bu kurumların hepsini yönetenler, sorumluluk ve makam sahipleri, ilgililer neden bu şehri hak ettiği derecede kendine dert edinmemiş ve dert edinmez.Ya da dert edinse Van bu halde mi olurdu. Diğer şehirler niçin bu kadar güzeller,bakımlılar, modernler, düzenliler, ferahlar, yeşiller, temizler,hayranlık uyandıracak nice nice projeler ve hizmetler hayata geçiyor. Neden Van hâlâ 1990'ların şehirleri gibi

Ahmedi XANİ Parkı sahip çıkılmayı... 1 Ay Önce

Büyük şair ve düşünce adamı AHMEDİ XANİ'nin adını taşıyan çarşıdaki bakımsız, harabe haldeki, tel tel dökülen ve çay ocakları tarafından işgal edilmiş sahip ve ilgisiz haldeki AHMEDİ XANİ PARKI niçin elden geçirilmiyor? Ayıptır, günahtır, vebaldir. EY VBB, ey İpekyolu Belediyesi hemen bu hafta bu parka bir bakın. Eski VASKİ binası alanını da dahil edin, parkı büyütün ve Van'ın en güzel parkına dönüştürün. Kendine ve kentine hizmet mi, ekoloji mi, tarihe saygı mı, halka hizmet mi, şehre sahip çıkmak mı buyrun size önemli bir öneri, görelim hizmeti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.