van haber, van haberleri, son dakika van haberleri, van bölge gazetesi

Van Düşünce Platformu Derneği İsrail'i kınadı

Van Haber

Yaklaşık iki aydır Filistin ve Gazze'ye dönük işgalini sürdüren İsrail'e Van'dan tepkiler sürüyor. Van'ın önemli STK'larından biri olan Van Düşünce Platformu Derneği yönetimi İsrail'in saldırılarını lanetledi.

Van'da 2009 yılında kurulan Van Düşünce Platformu Derneği aylık olağan toplantılarını sürdürüyor.

Her ay rutin toplantılarını yapan dernek yönetimi, bu ayki toplantıda İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını gündeme getirdi.

Dernek Başkanı Kemal Demir, İsrail'in yıllardır sürdürdüğü işgal politikasını kınayarak, "Bilindiği üzere 1947 yılından beri İsrail adeta bir örgüt gibi hareket ederek Filistin topraklarını işgal ediyor. Son iki aydır bu işgal hareketini katliama dönüştürdü. Yaşlı, çocuk, genç, hasta demeden hepsini öldürmeye dönük saldırılar yapıyor. Filistin ve özellikle Gazze'de, okullar, ibadethaneler, hastaneler bile bombalanıyor. Bu katliama karşı bütün dünya sessiz. Aslında bazı ülkelerde eylemler, mitingler oluyor. Bunların sayısı artıyor. Ama ne hikmetse İsrail kimseyi dinlemiyor. Amerika'yı arkasına alan İsrail, Birleşmiş Milletler, AB, Dünya Sağlık Örgütü ve benzeri kuruluşların açıklamalarını dikkate almıyor. Katliamlarını sürdüren İsrail, sadece 6 günlüğüne ateşkes ilan ederek, kendi rehinelerini kurtarma peşine düştü. Aslında ateşkesin olduğu günler bile bazı bölgelerde saldırılarını sürdürdü. Bizler bu şehirdeki Van Düşünce Platformu Derneği yönetimi olarak İsrail'i lanetliyoruz. İslam alemini uyarmaya davet ediyoruz. Bu katliamların durması için kalıcı ve etkili politikalar hayata geçirilmeli. Ülkemizde de İsrail ile ilgili çeşitli anlaşmalar varsa, bunların iptal edilmesini istiyoruz" dedi.

Demir, İsrail mallarına yönelik boykotların da mutlaka devam etmesi gerektiğini belirterek, "Bakın İsrail mallarını satarak yıllardır adeta dünyaya hükmediyor. İslam alemi 2 milyardan fazla nüfusa sahip. Eğer irademizi kullanır, İsrail mallarını almazsak, boykot uygularsak inanın İsrail çok büyük bir ekonomik hezimete uğrar. Zaten son aylardaki saldırılar bu ülkenin ekonomisini baltaladı. Korkuyla sağına soluna saldıran İsrail, son çırpınışlarını yaşıyor. Herkesten dileğimiz İsrail mallarını boykota devam etmeleridir" diye konuştu.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHİM ATİŞ

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.