van haber, van haberleri, son dakika van haberleri, van bölge gazetesi

Van Ferit Melen Havalimanı'nı 148 bin 538 kişi kullandı

Van Haber

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Van Ferit Melen Havalimanı'nın Haziran ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı. Açıklanan verilere göre Haziran ayında Van Ferit Melen Havalimanı'nı 148 bin 538 yolcunun kullandığı belirtildi.

2024 yılı Haziran ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistikleri açıklanırken, buna göre, Van Ferit Melen Havalimanı'nda Haziran ayında, iç hat yolcu trafiği 148 bin 215,dış hat yolcu trafiği 323 oldu. Böylece Haziran ayında toplam 148 bin 538 yolcuya hizmet verildi.

Haziran ayında Van Ferit Melen Havalimanı'na iniş-kalkış yapan uçak trafiği iç hatlarda 2 bin 75, dış hatlarda 11 olmak üzere toplamda 2 bin 86'ya ulaştı. Yük (kargo+posta+bagaj) trafiği ise haziran ayında toplamda bin 559 ton oldu.

6 AYDA YOLCU TRAFİĞİ 830 BİN 476 OLDU

Van'da Ocak- Haziran dönemde ise Van Ferit Melen Havalimanı'nda yolcu trafiği 830 bin 467, uçak trafiği 9 bin 179, yük trafiği (kargo+posta+bagaj) ise 8 bin 93 ton olarak gerçekleşti.

SORUNLAR BİTMEK BİLMİYOR

Öte yandan Van Ferit Melen Havalimanı'nda yaşanan sorunlar bitmek bilmiyor. Son dönemlerde uçak sefer sayılarında sık sık rötar yaşanırken, yolcuların valizleri ise Van'da bırakılıyor.

Yine bazı biletlerin birden fazla kişiye satıldığı öğrenilirken, hava yolunda yaşanan sorunlar Vanlıları canından bezdirdi.

Van'da kronik bir sorun haline gelen uçak problemi, tüm girişimlere rağmen çözüm bulmuyor. Van'da uçak sefer sayılarının az olması beraberinde ciddi sorunlar doğurmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Van-Ankara seferi yapan AJET havayolu şirketine ait uçak, 2,5 saatlik rötarın ardında gecikmeli olarak iniş yaparken, Ankara'ya inen yolcuların valizleri Van'da bırakılması ise yolcuları adeta çileden çıkardı.

Özellikle son dönemlerde Van'a gelen ve Van'dan giden uçakların rötar yapması ve bazı sorunların yaşanması dikkatlerden kaçmıyor.

Özellikle Anadolu Jet'in AJET olmasıyla birlikte bu firmada ciddi sıkıntıların yaşandığını belirten vatandaşlar, defalarca valizlerinin unutulduğunu ileri sürdüler.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHMİ TEKDUR

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.