van haber, van haberleri, son dakika van haberleri, van bölge gazetesi

Van Süt Çiftliği görkemli bir törenle hizmete açıldı

Van Haber

Van’da Süreyya Süer isimli girişimci kadın, organik olarak ürettiği süt ve et ürünlerini kurduğu ‘Van Süt Çiftliği’nde satışa sunuyor.

Van’ın İpekyolu ilçesinde yaşayan Süreyya Süer isimli girişimci kadın, kurduğu Van Süt Çiftliğini görkemli bir açılışla hizmete sundu. İlk olarak 2021 yılında çiftlik kurarak kendi işinin patronu olan Süer, 22 büyükbaş hayvan ile başladığı sektörde şuan itibariyle 200 büyükbaş hayvan ile ekonomiye katkı sağlıyor. 

Burada organik et ve süt ürünlerini elde eden Süer, bunun vatandaşa ulaşması noktasında satış mağazası kurdu. Suvaroğlu Caddesi üzerinde kurduğu işletmenin açılışına Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Görentaş, Van Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Nayif Süer, STK başkanları, iş adamları, eş, dost ve akrabalar katıldı. 

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından satış mağazasını gezen katılımcılar, medeni cesaretinden dolayı kadın girişimci Süreyya Süer’i tebrik etti.

 Açılışta bir konuşma yapan Van Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Nayif Süer, eskiden Van’dan Türkiye’nin her tarafına canlı hayvan gönderildiğini anımsatarak, “Şimdi ise farklı illerden Van’a et, yoğurt, peynir ve süt getiriyoruz. Biz bu konuda sıkıntı çekiyoruz ve bu konudan rahatsızız. Süreyya hanım bu konuda çok güzel bir adım attı. 22 tane hayvanla başladı iş hayatına. Bu konu hakkında bir projesi vardı ve bu proje çerçevesinde çiftlik açtı. Hayvanların sütünü sağıp, bundan ürünler yapıyordu. Daha sonra elde edilen bu ürünleri satışa sunma düşüncesiyle bir mandıra açtı. Kendi ürünlerini yapıyorlar. Çiftlikten sütü alıp mandıraya gönderiyorlar. Mandıradan da ürünlere dönüştürüp sağlıklı bir şekilde tüketicilere ulaştırmaya çalışıyorlar. Bunun için et ve süt ürünlerini birlikte satışa çıkardılar” dedi.

Vatandaşların et ve süt ürünlerinin tüm çeşitlerini Van Süt Çiftlikte bulabileceklerini vurgulayarak, “Burayı gezip baktığımda çok mutlu oldum. Çünkü Van’ın gerçek ürünleri ve gerçek değerleri burada. Vanlıların buna sahip çıkması lazım. İnşallah bu ve buna benzer daha güzel yerler açılacak. Çünkü Van bunu hak ediyor. Van’ın değerleri bunu hak ediyor. Bütün Vanlı hemşerilerimizin burayı gelip, görmelerini ve ürünlerin tadına bakmalarını tavsiye ederim” ifadelerini kullandı.

İşletme sahibi Süreyya Süer ise 2021 yılında çiftlik hayalini gerçekleştirerek başladığı bu sektörde satış mağazası açarak yoluna emin adımlarla ilerlediğini belirterek, “Çiftlikten Sofranıza’ sloganı ile yola çıktık. Çiftlikte ürettiğimiz ürünlerin organik olarak halkımıza ulaşması noktasında bu satış mağazasını açtık. İnşallah halkımıza gerek et gerekse süt ürünlerimizi, içerisine katma değer katarak sunacağız. Bu noktada hedefimiz ilimizde 10 şube açmaktır” dedi.

Konuşmasında hayali olan ya da işini kurmak isteyen kadınlara tavsiyelerde bulunan Süer, “Hayali olan veya kendi işini kurmak isteyen tüm kadınların kooperatifleşmesini istiyorum. İnanıyorum ki kooperatifleşerek onlarda hayallerini gerçekleştirebilirler. Ben bu duygu ve düşüncelere girdiğimiz bu yolda her zaman destekleriyle yanımızda olan Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüze, TKDK‘ya ve Ziraat Bankası’na çok teşekkür ediyor, tüm halkımızı organik ürünlerimizden tatmak için işletmemize bekliyorum” diye konuştu.

Van Bölge Gazetesi 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.