van haber, van haberleri, son dakika van haberleri, van bölge gazetesi

Van YYÜ'deki doluluk oranı memnun etti

Van Haber

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklanan 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarına göre, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ne doluluk oranının %99.40 olarak gerçekleşmesi Vanlıları memnun etti.

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarına göre, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ne (Van YYÜ) toplamda 2 bin 753 lisans ve 2 bin 763 ön lisans öğrencisi olmak üzere 5 bin 516 aday yerleşti.

ÖSYM kılavuzunda ilan edilen 2 bin 689 lisans kontenjanına 2 bin 657 kişi yerleşmiş ve doluluk oranı yaklaşık %98.81 olarak gerçekleşti. Ayrıca, lisans bölümlerine okul birincisi kontenjanından 39 aday ve 34 yaş üstü kadın kontenjanından da 57 aday yerleşirken, böylece, lisans programlarına yerleşen toplam aday sayısı 2 bin 753 oldu.

Bununla birlikte, ÖSYM kılavuzunda ilan edilen 2 bin 655 ön lisans kontenjanının tamamı dolarak, ön lisans programlarında Van YYÜ'de %100 doluluk oranına ulaşıldı. Ayrıca, ön lisans programlarına okul birincisi kontenjanından 19 ve 34 yaş üstü kadın kontenjanından 89 aday yerleşirken, bu şekilde, ön lisans programlarına yerleşen toplam aday sayısı 2 bin 763 olarak gerçekleşti.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin 2024 YKS sonuçlarına göre, genel olarak 5 bin 344 kontenjandan 5 bin 312'si dolmuş ve doluluk oranı %99.40 olarak gerçekleşti. Van YYÜ'de toplamda 58 aday okul birincisi ve 146 aday 34 yaş üstü kadın kontenjanı ile yerleşti.

Lisans programlarına 2 bin 753, ön lisans programlarına ise 2 bin 763 aday yerleşirken, bu sayı toplamda 5 bin 516 kişiye ulaştı. 2024 YKS sonuçlarına göre bu yıl ilk defa öğrenci alan Van YYÜ Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümünü ilk beş bin sıralamasına giren adaylar tercih etmiş ve bu bölüm en çok tercih edilen ilk 10 devlet üniversitesi arasında yer aldı.

Van YYÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü, 117 bin 792 sıralamasıyla devlet üniversiteleri arasında 11. sırada yer alırken, Van YYÜ Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü ise en çok tercih edilen bölümler arasında yer aldı.

Ayrıca, bu yıl ilk defa öğrenci alan Edebiyat Fakültesi Fars Dili ve Edebiyatı Bölümü, Türkiye genelinde 409 tavan puanı ile öğrenci kabul ederek, 20 kişilik kontenjanına 21 öğrenci yerleştirip %100 doluluk oranına ulaştı. Van YYÜ deki bazı bölümler metropol şehirlerdeki birçok köklü üniversiteyi geride bırakarak daha yüksek puanlı aday öğrenciler tarafından tercih edilmiş, daha yüksek başarı sıralamasıyla öğrenci aldı.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ne doluluk oranının %99.40 olarak gerçekleşmesi Vanlıları mutlu ederken, bu kapsamda paylaşımlarda bulunan Vanlılar, emeği geçenlere teşekkür etti.

TAKVA: "ŞEHRİMİZE HOŞ GELDİNİZ KIYMETLİ ÖĞRENCİLER"

Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, "Şehrimizin tek üniversitesi olan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin istatistiklerine bakma fırsatı buldum. 2024 YKS yerleştirme sonuçlarına göre, genel olarak 5 bin 344 kontenjandan 5 bin 312'si dolmuş. Doluluk oranı %99.40 olarak gerçekleşmiş. Lisans programlarına 2 bin 753, ön lisans programlarına ise 2 bin 763 aday yerleştirilmiş. İlk defa öğrenci alan Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümünü ilk beş bin sıralamaya giren adaylar tercih etmiş ve bu bölüm en çok tercih edilen ilk 10 devlet üniversitesi arasında yer almış. Daha birçok ilkle gurur duymamıza sebep olan bu performanstan dolayı Rektör Hoca Hamdullah Şevli ve tüm ekibini tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Şehrimize hoş geldiniz kıymetli öğrenciler" diye konuştu.

"ÜNİVERSİTEMİZİN BU BÜYÜK BAŞARISI, EĞİTİM KALİTEMİZİN BİR YANSIMASIDIR"

Konuyla alakalı paylaşımlarda bulunan Vanlılar ise, "Tercih listelerinde en çok yer bulan üniversitelerden olan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin, %99.40 oranında kontenjan doluluğuna ulaşması üniversitemiz için başarı, bizler için gururdur. Van YYÜ ailesine dahil olan tüm öğrenci arkadaşlarımı kutluyorum", "Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, %99,40 kontenjan doluluğuyla tercih listelerinde öne çıktı. Üniversitemizin bu büyük başarısı, eğitim kalitemizin bir yansımasıdır. YYÜ ailesine katılan tüm öğrenci arkadaşlarımı kutluyor, bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum", "Sayın rektörüm, objektif bakış açım. YYÜ'de çıtayı gerçekten en yüksek seviyelere çıkarttınız. Net bir başarı söz konusu, sizi ve ekibinizi tebrik eder başarılarınızın devamını dilerim" ifadelerine yer verdiler.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.