van haber, van haberleri, son dakika van haberleri, van bölge gazetesi

Van'da erken teşhis hayat kurtardı

Van Haber

Tuşba İlçe Sağlık Müdürlüğü Sağlıklı Hayat Merkezi ekiplerinin girişimleri sonrası Van'da İran ve Afgan asıllı mülteci kadınlarda yapılan testler sonrası bir kişinin Mamografi test sonucu pozitif çıktı. Yapılan erken teşhisle yabancı uyruklu kadın tedavi altına alındı.

Tuşba İlçe Sağlık Müdürlüğü Sağlıklı Hayat Merkezi ekipleri, tarafından kuruma davet edilen kadınlar, başta yabancı uyruklular polikliniği olmak üzere, üreme sağlığı, psikososyal danışmanlık, obezite ile mücadele, fiziksel aktivite gibi ücretsiz hizmet veren birimleri gezdirilerek bilgilendirildi.

Davet üzerine Tuşba İlçe Sağlık Müdürlüğü Sağlıklı Hayat Merkezi'ni başvuran İran ve Afgan asıllı mülteci kadınlarda yapılan testler sonrası, bir kişinin Mamografi test sonucu pozitif çıktı. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, yabancı uyruklu kadının tedavisi için gerekli işlemleri başlattı.

Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan Tuşba İlçe Sağlık Müdürü Dr. Semra Gümüş, "Tuşba İlçe Sağlık Müdürlüğü Sağlıklı Hayat Merkezi olarak, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Uygulama Ortağı İnsan Kaynağını Geliştirme Vakfı Van Temsilciliği ile iletişime geçerek 15 İran ve Afgan asıllı mülteci kadınımız kurumumuza davet edildi. Kadınlarımızın kanser taramaları yapıldı. Bu taramalar sonucu 1 kişinin Mamografi test sonucu pozitif çıkıp, uzman doktora yönlendirildi. Ayrıca her birinin tansiyon, boy, kilo ve şeker ölçümleri de yapıldı. Başta yabancı uyruklular polikliniği olmak üzere, üreme sağlığı, psikososyal danışmanlık, obezite ile mücadele, fiziksel aktivite gibi ücretsiz hizmet veren birimlerimiz gezdirilerek bilgilendirmeler yapıldı. Vakfın tercümanı Sara Karakoyun ve Vakıf görevlisi Hasibe Çatıkkaş bizlere iletişimde yardımcı oldular. Kendilerine teşekkür ederiz. Tuşba Sağlıklı Hayat Merkezimiz ikamet adresine bakılmaksızın her vatandaşımıza ücretsiz hizmet vermeye devam etmektedir" ifadelerine yer verdi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHMİ TEKDUR

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.