van haber, van haberleri, son dakika van haberleri, van bölge gazetesi

Van'da Filistin yararına kermes…

Van Haber

Van Filistin'e Destek Platformu tarafından gelirinin tamamını Gazzeli vatandaşlara ulaştırılacak olan 'Gün bugündür ve kardeşine destek ol' şiarıyla kermes düzenlenecek. 15-16 Ekim tarihleri arasında Beşyol Meydanı, Kubbet-Üs Sahra Çadırında düzenlenecek olan kermeste, elde edilecek gelirin tamamı Gazzeli vatandaşlara ulaştırılacak.

Van Filistin'e Destek Platformu tarafından, Gazzeli vatandaşlar için 15-16 Ekim tarihleri arasında kermes düzenlenecek. Kermesten elde edilen gelir Gazze halkına bağışlanmak üzere Gazze'ye gönderilecek.

Van Filistin'e Destek Platformu tarafından, Gazzeli mağdur ve ihtiyaçlılar yararına Beşyol Meydanı, Kubbet-Üs Sahra Çadırında 15-16 Ekim tarihlerinde gün boyunca sürecek olan kermes düzenlenecek.

Van'da Filistin halkı yararına düzenlenecek kermes 2 gün sürecek. Kermes sonrasında toplanan gelirler, Van Filistin'e Destek Platformu tarafından Filistin halkına ulaştırılmak üzere gönderilecek.

'Gün bugündür ve kardeşine destek ol' şiarıyla düzenlenecek olan kermesin büyük ilgi görmesi bekleniyor. Van Filistin'e Destek Platformu tarafından organize edilen ve 2 gün boyunca devam edecek olan kermeste, elde edilen tüm gelir Gazzeli vatandaşlara gönderilecek.

Konuyla alakalı Van Filistin'e Destek Platformu tarafından yapılan açıklamada, "Vanlı kardeşim, Filistin'de soykırım ve açlık devam ediyor. Filistin ve Gazze halkı tam bir yıldır bu duruma mecbur bırakıldı. Gün bugündür ve kardeşine destek ol şiarıyla, kermes günlerimiz başlıyor. 15-16 Ekim tarihleri arasında Beşyol Meydanı, Kubbet-Üs Sahra Çadırımızda düzenlenecek olan kermeste gelirinin tamamını Gazzeli kardeşlerimize ulaştırmak üzere, yapacağımız kermesimize tüm halkımız davetlidir. Gün bugündür kardeşine destek ol" ifadelerine yer verildi.

400 BİN FİLİSTİNLİ ÖLÜMLE BURUN BURUNA!

Gazze'deki Filistin Hükümeti, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki hastaneleri hizmet dışı bırakma girişimi nedeniyle 400 bin Filistinlinin ölümle karşı karşıya kaldığını duyurdu. İsrail ordusunun Gazze'nin kuzeyindeki hastaneleri hizmet dışı bırakma girişiminin kınandığı açıklamada, bu durumun 400 bin Filistinliyi ölümle karşı karşıya bıraktığına dikkati çekildi.

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı ile Beyt Lahiya ve Beyt Hanun beldelerine yönelik sıkı kuşatması ve kara saldırıları sürüyor. Hava ve kara saldırılarını şiddetlendiren İsrail askerleri, hareket eden her şeyi hedef alarak bölgeye giriş çıkışları engelliyor.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, 7 Ekim'de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Hanun, Cibaliya ve Beyt Lahiya'daki Filistinlilere uyarıda bulunarak, boşaltılması istenilen bölgelerin haritasını paylaşmıştı.

ŞEHİT OLANLARIN 17 BİNİ ÇOCUK

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Filistinliler, İsrail ordusunun ilk kez bu bölge için tahliye çağrısında bulunduğu 14 Ekim 2023'ten bu yana evlerini ve yaşadıkları yerleri terk etmeyi reddediyor.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yaklaşık 17 bini çocuk, 11 bin 378'i kadın olmak üzere 42 bin 65 Filistinli öldü, 97 bin 886 kişi yaralandı. Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHMİ TEKDUR

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.