van haber, van haberleri, son dakika van haberleri, van bölge gazetesi

Van’da pide ekmeğe zam geldi

Van Haber

Van'da daha önce 8 TL'den satılan 200 gram pide ekmek bundan sonraki süreçte 9 TL'ye satılacak. Dün alınan zam kararı, kent genelinde uygulanmaya başladı.

Van Lokantacılar ve Fırıncılar Odası Başkanı Sabri Işık konuyla alakalı yaptığı açıklamada, artan maliyetler nedeniyle 200 gram pide ekmeğin fiyatını 8 TL’den 9 TL’ye çıkardıklarını vurguladı.

Temmuz ayında 7 TL’den 8 TL’ye çıkarılan 200 gramlık pide ekmeği, aradan geçen 2 aylık süreç sonrası bu kez 9 TL’ye çıkarıldı. Özellikle kentte geçtiğimiz günlerde ulaşıma zam yapılması sonrası bazı kalemlerde artışa gidildiği görülürken, ekmek de bu zamlardan nasibini aldı.

Akaryakıt, asgari ücret veya diğer önemli gider kalemlerine herhangi bir zam yapılmamasına rağmen Van’da ulaşımın ardından, ekmeğe de zam yapılması vatandaşların tepkisine neden oldu.

Daha önce 7 TL’ye satılan ve Temmuz ayında 1 lira zam yapılarak 8 TL’ye satılan 200 gramlık pide ekmeği, dün alınan karar sonrası 9 TL’ye çıkarıldı.

Konuyla alakalı gazetemize açıklamalarda bulunan Van Lokantacılar ve Fırıncılar Odası Başkanı Sabri Işık, 200 gramlık pide ekmeğinin artan maliyetler sonrası bundan sonraki süreçte 9 TL’ye satılacağını vurguladı.

Artan maliyetler sonucu, ekmeğe yapılabilecek zam konusunda sektör temsilcilerinin verdiği bilgiler ışığında hareket ettiklerini belirten Başkan Şık, esnaf ve vatandaşı düşünerek hareket ettiklerini vurguladı.

Bu kapsamda kent genelinde daha önce 8 TL’ye satılan 200 pide ekmek, bundan sonraki süreçte 9 TL'ye satılacak.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.