van haber, van haberleri, son dakika van haberleri, van bölge gazetesi

Van'da trafik keşmekeşi bıktırdı

Van Haber

Van'da içinden çıkılmaz bir hal alan trafik keşmekeşi vatandaşları bıktırdı. Kent genelinde daha önce belli saatlerde sıkışın trafik artık her an baş gösteriyor. Kent genelinde yaşanan ve yıllardır dile getirilen trafik sorununa bir çözüm bulunamaması tepkilere neden oluyor.

Özellikle kentin işlek caddelerinde içinden çıkılmaz bir hal alan trafik keşmekeşi, sürücüleri canından bezdirdi. Trafik yoğunluğunun en fazla olduğu yerlerden biri olan Cumhuriyet, Kazım Karabekir, İkinisan, Beşyol, Sıhke, Milli Egemenlik ve Çavuşbaşı Caddelerinde dakikalarca trafikte bekleyen sürücüler, adeta isyan ediyor.

Gün içerisinde uzun araç kuyruklarının oluştuğu gözlemlenirken, zaman zaman sürücüler arasında tartışmaların yaşandığı görülüyor. Daha önceki dönemlerde sabah ve akşam saatlerinde rastlanan trafik keşmekeşi artık gün boyu baş göstermeye başladı.

Şehir genelinde yaşanan ve defalarca dile getirilen trafik sorununun, yıllardır çözüm bulunmaması ise tepkilere neden olmaya devam ediyor.

Caddeyi kullanan ambulans ve itfaiye araçları sıkışan trafikte ilerlemekte zorluk yaşarken, kent merkezindeki trafik sorununun her geçen gün daha da büyüdüğü gözlemleniyor. Bazı ara caddelerde tek yön trafik olmasına rağmen, caddeyi çift yönlü kullananlar olduğu gibi, bazı caddelerin de tek yön olması gerektiğini söyleyen vatandaşlar, kalıcı bir çözüm bekliyor.

Cumhuriyet, İskele, Sıhke, İkinisan, Maraş, Milli Egemenlik, Sıhke ve Çavuşbaşı Caddesi'nde artık trafik akışı durma noktasına geliyor. Bilhassa kavşaklarda sabırsız sürücülerin acele davranması sonucu tıkanıklık yaşanırken, trafikte ambulanslar da ilerlemekte güçlük çekiyor.

Zaman zaman küçük çaplı kazaların yaşandığı görülürken, sürücüler arasında da büyük tartışmaların yaşandığı gözlemleniyor.

Caddelerde sağa-sola araçların park etmesi sıkıntının içinden çıkılmaz bir hal aldığını dile getiren vatandaşlar, alternatif çözümler bulunmasını istiyor.

Sorunla alakalı gazetemize açıklamalarda bulunan vatandaşlar, kentteki trafik sorunun artık ciddi boyutlara ulaştığını belirterek, yaşanan sorunun kalıcı olarak çözüme kavuşturulması gerektiğini ifade ettiler.

Alternatif yolların olmaması, çevre yolunun yapılmaması, yeterli sayıda köprülü kavşak olmayışı, otopark sorunu, bazı noktalardaki gereksiz trafik ışıklarının şehirdeki trafiğin çileye dönüşmesine sebep olduğunu belirten vatandaşlar, yetkililerin trafik sorununun çözümü için gayret göstermesi gerektiğini vurguladılar.

"TRAFİKTE YAŞANAN SIKINTILAR ZAMAN ZAMAN TARTIŞMA VE KAVGALARA SEBEP OLMAKTADIR"

Son yıllarda kentte trafiğin ciddi bir sorun haline dönüştüğünü söyleyen vatandaşlar, "Özellikle mesai başlangıcı ve mesai sonrası çok yoğun şekilde trafik problemiyle karşı karşıya kalmaktayız alternatif yolların olmayışı, çevre yolunun yapılmaması, yeterli sayıda dal çık olmayışı, otopark sorunu, bazı noktalarda ki gereksiz trafik ışıkları şehrimizdeki trafiğin çileye dönüşmesine sebep olmaktadır. Altyapı sorunu, yollardaki bozukluklar da yağışlı günlerde trafiğin çok daha sıkıntılı bir hal almasına sebep olmaktadır. Şu anda bile çileye dönüşen trafik kış aylarında daha da ciddi bir problem olarak karşımıza çıkacak ve kazalara da sebep olacaktır. Trafikte yaşanan sıkıntılar zaman zaman tartışma ve kavgalara da sebep olmaktadır. Alternatifli yolların olmayışı trafiğinin her geçen gün daha da büyük bir çile olarak karşımıza çıkmasına sebep oluyor. Şehrin nüfus planlaması, ileride gideceği noktalar planlanıp ona göre trafik sorununun çözümü konusunda adım atılmalı. Vanlılar olarak yetkili mercilere trafik sorunun çözümü için acil olarak atılması gereken adımları atmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandılar.

VAN BÖLGE GAZETESİ: NİHAT AKARSU

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.