van haber, van haberleri, son dakika van haberleri, van bölge gazetesi

Vanlılar Filistin için yürüyecek

Van Haber

Van Filistine Destek Platformu tarafından organize edilen etkinlik kapsamında Vanlılar bir kez daha Filistin için yürüyecek. 'Soykırıma isyan, Filistin'e destek' sloganıyla düzenlenecek olan yürüyüş Pazar günü saat 16.00'da Beşyol Meydanı'nda başlayacak ve Kent Meydanına kadar devam edecek.

Pazar günü saat 16.00'da Van Filistine Destek Platformu organizasyonunda Beşyol Meydanı'nda bir araya gelecek olan vatandaşlar, 'Soykırıma isyan, Filistin'e destek' etkinliği kapsamında buradan Kent Meydanına kadar yürüyecek.

İsrail'in Filistin ve Lübnan'a düzenlediği saldırıları protesto edecek olan Vanlılar, Beşyol Meydanı'ndan Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Kent Meydanına kadar yürüdükten sonra basın açıklaması yapacak.

Gazze'nin ardından Lübnan'da devam eden insanlık dışı katliam üzerine harekete geçen sivil toplum kuruluşları, düzenledikleri mitinglerle ve yaptıkları basın açıklamalarıyla İsrail'in durdurulması için dünya kamuoyuna çağrıda bulunmaya devam ediyor.

Bir asır önce toprakları, zaman içinde tüm hakları gasp edilen Filistin'in ardından Lübnan'da da bir insanlık dramı yaşanıyor. İsrail tarafından bebek, çocuk, kadın, erkek demeden masum insanlar üzerinde bir katliam gerçekleştiriliyor.

Yardımları engelleyen, hastane, okul ve camileri bombalayarak savaş suçu işleyen İsrail, aylardı dünyadan gelen ateşkes çağrılarına da kulağını tıkamış durumda. 7 Ekim'den bu yana devam eden savaşta barışa dair sinyaller yer almazken, can kaybı ise her geçen gün artmaya devam ediyor.

İsrail'in 7 Ekim'deki Hamas baskınını bahane ederek Gazze'ye karşı saldırı başlatmasından üzerinden bir yıl geçti. İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ölen Filistinlilerin sayısı 41 bin 700'e, yaralıların sayısı da 96 bin 625'e çıktı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Bu manzara karşısında İsrail'in yaptığı soykırıma dur demek, hak davasında Filistin ve Lübnan'ın yanında durmak için harekete geçen Van Filistine Destek Platformu, Gazze ve Beyrut'taki Müslümanlara destek için yürüyüş düzenleyecek.

Bu kapsamda Pazar günü saat 16.00'de Beşyol Meydanı'nda bir araya gelecek olan Vanlılar, buradan Kent Meydanına kadar yürüyecek. Yürüyüşe Vanlıların yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

902 AİLE ARTIK YOK

İşgalci İsrail ordusu, 7 Ekim 2023'ten bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde Filistinli 902 aileyi tüm fertlerini öldürerek yok etti. Gazze'deki hükümetin Medya Ofisinden yapılan açıklamada, Gazze'de ABD, İngiltere, Fransa ve Almanya'nın desteğiyle gerçekleştirilen saldırılarda uluslararası yasaklı silahların kullanıldığı kaydedildi.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisinden yapılan açıklamada, katil İsrail'in Gazze'de ABD, İngiltere, Fransa ve Almanya'nın desteğiyle gerçekleştirdiği saldırılarda uluslararası yasaklı silahları kullandığı kaydedildi.

İşgalci İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde bir yıldır sürdürdüğü soykırım sırasında tüm fertlerini öldürerek yok ettiği Filistinli 902 ailenin nüfus kayıtlarından silindiği vurgulandı.

İsrail'in Filistin halkına karşı işlediği tüm cinayet ve soykırımın en güçlü şekilde kınandığı ve tüm dünyadan da bu yönde güçlü kınamalar beklendiği belirtildi.

Lübnan'a kara saldırısı başlatmaya hazırlanan işgalci İsrail ordusu, ülkenin çeşitli noktalarını havadan vurmaya devam ederken insani durumun da giderek kötüleşmesine sebep oluyor. Yerinden edilen bir milyondan fazla göçmen için artık gidebilecek bir yer yok.

Özellikle Hizbullah'ın kalesi olarak bilinen Beyrut'un güneyindeki Dahiye bölgesine yönelik saldırılar, aralıksız olarak sürüyor. İşgal güçleri, dün de bölgede bir binayı daha hedef aldı. Vurulan bina yerle bir olurken saldırının kimi hedef aldığı henüz belirlenemedi. Salı günü ise Beyrut'un merkezindeki Zehra Hastanesi yakınlarını hedef alan bir İsrail saldırısında 3 kişi öldü 30'dan fazla kişi yaralandı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.