van haber, van haberleri, son dakika van haberleri, van bölge gazetesi

Vanspor en fazla takipçiye sahip takımlar arasında…

Van Haber

204-2025 futbol sezonunda 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden, Pazar günü ligin ilk maçında sahasında Belediye Derincespor ile karşı karşıya gelen ve rakibini 2-1 mağlup eden Vanspor, sosyal medyada en fazla takipçiye sahip takımlar arasında ikinci sırada yer aldı.

Instagram'da en çok takipçisi olan Türk kulüpleri arasında Vanspor da yer aldı. TFF 2. Lig'de olmasına rağmen her alan büyüklüğünü hissettiren Kırmızı- Siyahlıları takip edenlerin sayısı 152 bini geçti. İskenderunspor 158 bin takipçiyle zirvede yer alırken, Vanspor ise ikinci sırada yer alıyor.

2024-2025 futbol sezonunda 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden olan ve TFF 2. Lig'de en yüksek piyasa değerine sahip ünvanını elinde bulunduran Vanspor, sosyal medyada en fazla takipçiye sahip takımlar arasında da yer almayı başardı.

Sezon öncesi yaptığı önemli transferle dikkatleri üzerine çeken Vanspor, diğer platformlarda da ön sıralarda yer almayı başardı. Bu sezon 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden ve önemli futbolcuları kadrosuna katan Vanspor, 2. Lig'in en değerli takımları arasında ilk sırada yer almayı başarırken, TFF 2. Lig'de olmasına rağmen Kırmızı- Siyahlıları takip edenlerin sayısı 152 bini geçti.

3.39 milyon Euro ile ikinci ligin en değerli takımları arasında yer alan Vanspor, sosyal medyada takipçi anlamında da gözünü zirveye dikti. Bu kapsamda Instagram'da İskenderunspor 158 bin takipçiyle zirvede yer alırken, Vanspor ise 152 bin takipçiyle ikinci sırada yer alıyor.

2. Lig'den en değerli takımları arasında zirvede yer alın Vanspor'u 3.27 M ile Kastamonuspor, 3.16 M ile Sarıyer, 2.75 M ile Seri Belediyespor, 2.66 M ile 68 Aksarayspor, 2.5 M ile Altınordu, 2.32 M ile 24 Erzincanspor, 2.29 M ile Kırklarelispor, 2.13 M ile Isparta 32 Spor ve 2.05 M ile Batman Petrolspor takip ederken, Kırmızı- Siyahlı takım geçtiğimiz sezonun en iyi santraforlarından Fuat Bavuk ve Batuhan Kör'ü de kadrosuna katarak rakiplerine göz dağı vermişti.

Bu kapsamda yapılan araştırmaya göre, Instagram'da İskenderunspor 158 bin takipçiyle zirvede yer alırken, Vanspor ise 152 bin takipçiyle ikinci sırada, 105 bin takipçiyle Giresunspor üçüncü sırada, 104 bin takipçiyle Altınordu dördüncü sırada, 94 bin 600 takipçiyle Elazığspor beşinci sırada, 94 bin 100 takipçiyle Batman Petrolspor altıncı sırada, 62 bin 900 takipçiyle Altay yedinci sırada, 56 bin 600 takipçiyle İnegölspor sekizinci sırada, 41 bin 900 takipçiyle Adana 01 FK dokuzuncu sırada yer alırken, 40 bin 700 takipçiyle Yeni Mersin İdmanyurdu onuncu sırada yer aldı.

Öte yandan iç transferde Hasan Bilal, Ahmet Eren, Harun Kavaklıdere, Kerem Çağatay, Burak Kavlak, Medeni Bingöl, Muhammed Ali Doğan, Cantuğ Temel ve Erdem Seçgin'le anlaşma sağlayan Vanspor, dış transferde ise şu ana kadar Sergen Yatağan, Fuat Bavuk, kaleci Abdulsamed Damlu, Enes Kayar, Massis Gülük, Devrim Taşkaya, Ayberk Kaygısız, Eren Albayrak, Bekir Can Kara, Mert Örnek, Yusuf Abdioğlu, Batuhan Kör, Muhammet Ensar Çavuşoğlu, Onur Özcan, Kurtuluş Yurt ve Eyüp Akcan gibi önemli isimleri kadrosuna kattı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.