van haber, van haberleri, son dakika van haberleri, van bölge gazetesi

Vanspor 'ümit' vermiyor…

Van Haber

Oynadığı 8 maçta 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 3 mağlubiyet alan Vanspor’da kötü gidişat sürüyor. Üçüncü kez teknik direktörlük görevine getirilen Ümit Bozkurt, takımın derdine derman olamadı. Vanspor, hafta sonu sahasında konuk ettiği Erbaaspor’a 2-1 mağlup olarak, 10'uncu sıraya kadar geriledi.

2024-2025 futbol sezonuna istediği gibi başlayamayan ve ligde oynadığı son 6 maçta galip gelemeyen Vanspor, sahasında karşılaştığı Erbaaspor'a da 2-1 mağlup olarak, kötü gidişatını sürdürdü. Tahsin Tam ile yollarını ayırdıktan sonra Ümit Bozkurt'la anlaşan Van temsilcisinde, kan değişimi de işe yaramadı.

Hafta sonu sahasında karşılaştığı ve Fuat Bavuk'un golüyle 1-0 öne geçen Vanspor, maçın kalan bölümünde kalesinde üst üste gördüğü gollerle Erbaaspor'a 2-1 mağlup oldu ve galibiyet hasretini sürdürdü.

Grupta 8. Hafta maçlarının tamamlanmasıyla birlikte liderle arasındaki puan farkı 13'e yükselen Vanspor'da kötü gidişatın ne zaman son bulacağı merak konusu oldu.

Ligin ilk haftasında konuk ettiği Belediye Derincespor'u 2-1'le geçen, ikinci haftada deplasmanda Nazillispor'u ise 3-0 mağlup eden Vanspor, üçüncü hafta maçında yine deplasmanda karşılaştığı Giresunspor ile 1-1 berabere kalırken, dördüncü hafta maçında sahasında Elazığspor'a 2-0 mağlup olarak, şampiyonluk yolunda önemli bir yara almıştı.

Ligin beşinci hafta maçında ise deplasmanda karşılaştığı ve 1-0 öne geçtiği maçta Menemen Futbol Kulübü ile 1-1 berabere kalan Vanspor, ligin altıncı hafta maçında yeni teknik direktörü Ümit Bozkurt sorumluluğunda sahasında karşılaştığı Aksarayspor'a ise 1-0 mağlup olarak galibiyet hasretini sürdürmüştü.

Arnavutköy Belediyesi Futbol Spor Kulübü karşısında aldığı 1 puana razı olan Vanspor, bu beraberlikle puanını 9 yaparak, liderle arasındaki puan farkının 10'na yükselmesine müsaade etmişti.

Büyük umutlarla Erbaaspor maçına çıkan ve tek hedefi galibiyet olan Vanspor, rakibi karşısında maç boyunca etkili ataklar geliştiremedi. Tatsız ve tuzsuz geçen karşılaşmada 58. dakikada Fuat'ın kaydettiği golle 1-0 öne geçen Vanspor, 68 ve 73. dakikalarda kalesinde gördüğü gollerle sahadan 2-1 mağlup ayrıldı.

Üst sıralara oynayan takımların maçlarını kazanmasıyla, rakipleriyle arasındaki puan farkı her hafta açılan Vanspor'da yönetimin kötü gidişata son vermek için nasıl bir yol haritası izleyeceği merak konusu oldu.

MENEMEN LİDERLİĞİNİ SÜRDÜRDÜ

Öte yandan grupta oynanan diğer karşılaşmalarda sahasında konuk ettiği ligin güçlü takımlarından 68 Aksarayspor'u 2-0 mağlup eden Menemen FK, 22 puanla liderliğini sürdürürken, Aksarayspor ise 19 puanla ikinci sıradaki yerinde kaldı.

Deplasmanda karşılaştığı Yeni Mersin İdmanyurdu'nu 3-1 mağlup eden Serik Belediyespor, 18 puanla üçüncü sıraya yükselirken, deplasmanda Beyoğlu Yeni Çarşı ile 0-0 berabere kalan Bucaspor ise 17 puanla dördüncü sıraya geriledi.

Sahasında konuk ettiği Arnavutköy Belediyespor'u 5-0 mağlup eden Elazığspor, 16 puanla beşinci sırada yükselirken, deplasmanda karşılaştığı Nazillispor ile 4-4 berabere kalan Ankara Demirspor ise 14 puanla altıncı sıraya geriledi.

Evinde karşılaştığı Giresunspor'u 3-1 mağlup eden Karacabey Belediyespor, 13 puanla yedinci sıradaki yerini korurken, evinde Diyarbekirspor'u 2-0'la geçen Karaman FK ise 11 puanla sekizinci sırada yükseldi.

Haftayı 1 puanla kapatan Beyoğlu Yeni Çarşı, 9 puan +1 averajla dokuzuncu sıraya yükselirken, haftalardır galibiyet yüzü görmeyen Vanspor ise 9 puanla onuncu sıraya geriledi.

Arnavutköy Belediyespor, 8 puan -5 averajla on birinci sırada yer alırken, Van'dan 3 puanla dönen Erbaaspor ise 8 puan -6 averajla on ikinci sıraya yükseldi.

Deplasmanda Belediye Derincespor'a 1-0 mağlup olan Somaspor, 7 puan -3 averajla on üçüncü sıraya gerilerken, Belediye Derince ise 7 puan -5 averajla on dördüncü sıraya yükseldi.

Yeni Mersin İdmanyurdu 5 puanla on beşinci sırada yer alırken, Giresunspor ise 5 puanla on altıncı sırada yer aldı.

Nazillispor 5 puanla on yedinci sırada yer alırken, Diyarbekirspor ise 2 puanla son sırada yer aldı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.