van haber, van haberleri, son dakika van haberleri, van bölge gazetesi

Vanspor'dan ayrılan Alpay İnegölspor'da…

Van Haber

2024-2025 futbol sezonunda 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele edecek olan Vanspor'un, Van ve Kayseri'de yapılan kamplarda beklenen performansı ortaya koyamayan ve yollarını ayırdığı Alpay Koçaklı, 2. Lig Beyaz Grupta mücadele edecek olan İnegölspor'la anlaştı.

Vanspor'da 18 Temmuz'da yapılan kongre sonrası Erol Temel başkanlığındaki yeni yönetimin göreve gelmesinin ardından kendisiyle bir kez daha anlaşma sağlanan fakat, Van ve Kayseri'de yapılan kamplarda beklenen performansı ortaya koyamayan Alpay Koçaklı ile yollar ayrılmıştı.

2023-2024 futbol sezonunda başında Şanlıurfaspor'dan transfer edilen ve Vanspor formasıyla 28 resmi maçta forma giyen Alpay Koçaklı bu periyotta 1 gol atıp, 4 asist katkısında bulundu. Sağ kanat, ol kanat ve sağ bek mevkilerinde oynayabilen Alpay Koçaklı, kampta beklenen performansı ortaya koyamadı.

Vanspor'un geçtiğimiz hafta yollarını ayırdığı Alpay Koçaklı'nın yeni adresi 2. Lig Beyaz Grupta mücadele edecek olan İnegölspor oldu. Bursa temsilcisi ile 2 yıllık anlaşma sağlayan Alpay Koçaklı bundan sonraki kariyerinde İnegölspor formasını terletecek.

Alpay Koçaklı için kulüp tesislerinde düzenlenen imza töreninde konuşan İnegölspor Yönetim Kurulu Üyemiz Cavit Ünalan, "Son 3 sezondur 2.Ligde üst üste Play-Off oynama başarısı gösteren ve 1 kez de Play-Off'ta şampiyonluk yaşayan Alpay Koçaklı kardeşimiz ile 2 yıllık anlaşma sağladık. Alpay kardeşimiz bir önceki sezon Şanlıurfaspor ile şampiyonluk yaşamış, geçtiğimiz sezonda Van Spor ile Play-Off oynamıştı. Kariyeri başarılarla dolu olan Alpay kardeşimiz inşallah İnegölspor'umuzda başarılarına başarı katacak. Anlaşmanın her iki taraf içinde hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Alpay Koçaklı ise, İnegölspor camiasını yakından tanıdığını belirterek, "İnegölspor camiasını yakından biliyorum. Daha önce İnegölspor'a karşı oynama şansı da yakalamıştım. İnşallah bundan sonra İnegölspor'umuzun başarısı için mücadele edeceğim. Buraya geldiğim için çok mutluyum" ifadelerini kullandı.

ALPAY KOÇAKLI KİMDİR?

1998 yılında Zonguldak'ta dünyaya gelen Alpay Koçaklı, Karabükspor Altyapısında futbola başladı. Daha sonra Karabükspor ile profesyonel futbol hayatına adım atan Alpay Koçaklı, Gaziantepspor, Alanyaspor, Adanaspor, Giresunspor, Sivas Belediyespor, Sakaryaspor ve Şanlıurfaspor formalarını giydi.

Kariyerinde 168 resmi maça çıkan Alpay Koçaklı, 27 gol atıp, 10 asist katkısında bulunurken, bu periyotta 23 sarı kart, 4 kırmızı kart gördü.

Bu periyotta 7 bin 789 dakika sahada kalan Alpay Koçaklı, önceki sezon Şanlıurfaspor formasıyla 23 resmi maça çıkmıştı. Bu maçlarda 7 gol atıp, 2 asist üreten Alpay, 742 dakika sahada kaldı.

Sağ kanat, sol kanat ve sağ bek mevkilerinde oynayabilen ve geçtiğimiz sezon Vanspor formasıyla 28 resmi maçta forma giyen Alpay Koçaklı, bu periyotta 1 gol atıp, 4 asist katkısında bulundu.

824 dakika sahada kalan Alpay Koçaklı, bu süreçte 3 kez sarı kart gördü.

Geçtiğimiz sezon Vanspor formasıyla 28 resmi maçta forma giyen Alpay Koçaklı bu periyotta 1 gol atıp, 4 asist katkısında bulundu. Sağ kanat, sol kanat ve sağ bek mevkilerinde oynayabilen Alpay Koçaklı, kampta beklenen performansı ortaya koyamadı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.