van haber, van haberleri, son dakika van haberleri, van bölge gazetesi

Vanspor’dan savunmaya önemli takviye…

Van Haber

2024-2025 futbol sezonunda yine ikinci ligde yoluna devam edecek olan Vanspor'da transfer çalışmaları aralıksız bir şekilde sürüyor. Van temsilcisi bu kapsamda son olarak Kocaelispor forması giyen deneyimli stoper Yusuf Abdioğlu ile anlaşmaya vardı.

18 Temmuz'da yapılan olağanüstü kongrede Vanspor'un yeni başkanı seçilen Erol Temel ve transfer komitesi transfer çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Başkan Temel bu kapsamda son olarak Kocaelispor’da forma giyen ve birçok takımla şampiyonluklar yaşayan Yusuf Abdioğlu’nu Kırmızı- Siyahlı renklere bağladı.

Yeni sezon hazırlıklarını Teknik Direktör Tahsin Tam yönetiminde Şahabettin Özarslaner Spor Tesisleri'nde yoğun bir şekilde tamamlayan ve yarın Kayseri'de ikinci etap kamp çalışmalarına başlayacak olan Vanspor'da transfer çalışmaları sürdürüyor.

Bu kapsamda daha önce iç transferde Hasan Bilal, Ahmet Eren, Harun Kavaklıdere, Kerem Çağatay, Burak Kavlak, Alpay Koçaklı, Medeni Bingöl, Muhammed Ali Doğan, Erdem Seçgin ve Cantuğ Temel ile anlaşan Vanspor, dış transferde ise Sergen Yatağan, Fuat Bavuk, kaleci Abdulsamed Damlu, Enes Kayar, Massis Gülük, Devrim Taşkaya, Ayberk Kaygısız, Eren Albayrak, Bekin Can Kara ve Mert Örnek’i kadrosuna katmıştı.

Birkaç mevki için daha transfer görüşmelerini sürdüren Van temsilcisi, bu kapsamda son olarak geçtiğimiz sezon Kocaelispor’da forma giyen ve savunmada önemli işlere imza atan stoper Yusuf Abdioğlu ile anlaşmaya vardı.

Teknik Direktör Tahsin Tam'ın sunduğu liste doğrultusunda transfer çalışmalarını sürdüren Vanspor, transferde çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. 18 Temmuz'da yapılan olağanüstü kongre sonrası transfer çalışmalarına ağırlık veren Van temsilcisi, bu kapsamda birçok futbolcuyla da görüşmelerini sürdürüyor.

Yusuf Abdioğlu ile birlikte şu ana kadar iç ve dış transferde 21 futbolcuyla anlaşma sağlayan Kırmızı- Siyahlı takım, eksik mevkiler için birçok futbolcuyla temas halinde. Son olarak dış transferde Yusuf Abidoğlu ile anlaşma sağlayan ve savunmada önemli bir eksiğini gideren Van temsilcisinin önümüzdeki günlerde görüşme halinde olduğu futbolcuları bitirmesi bekleniyor.

Bu kapsamda Yusuf Abdioğlu’nun transferiyle ilgili kulüp tarafından yapılan açıklamada, “Kulübümüz kariyerinde 3 adet 1. Lig şampiyonluğu olan, geçtiğimiz sezon Kocaelispor forması giyen deneyimli stoper Yusuf Abdioğlu ile anlaşmaya varmıştır. Futbolcumuza ve camiamıza hayırlı olması dileğiyle” ifadelerine yer verildi.

YUSUF ABDİOĞLU KİMDİR?

1989 yılında Trabzon’da dünyaya gelen Yusuf Abdioğlu, futbol kariyerine Samsun Telekomspor altyapısında başladı. Akabinde Tekkeköy Belediyespor, Lüleburgazspor, Ofspor, Nazilli Belediyespor, Altınordu, Ankaragücü, Hatayspor, Samsunspor ve Kocaelispor’da forma giydi.

Kariyerinde 417 resmi maçta forma giyen başarılı stoper, bu periyotta 34 gol atıp, 12 asist katkısında bulundu. Bu süreçte 34 bin 996 dakika sahada kalmayı başaran Yusuf, 99 sarı kart, 1 kırmızı kart gördü.

2019-2020 sezonunda Hatayspor’da şampiyonluk sevinci yaşayan başarılı stoper, 2021-2022 yılında Ankaragücü’nde, 2022-2023 futbol sezonunda ise Samsunspor ile şampiyonluk sevinci yaşadı. Başarılı stoper böylelikle Hatayspor, Ankaragücü ve Samsunspor'la art arda 1. Lig şampiyonlukları yaşadı.

Kariyerinde 1. Lig’de 258, 2. Lig’de 85, 3. Lig’de 35, Süper Lig’de 21, Türkiye Kupası’nda 18 maçta görev yapan Yusuf Abdioğlu, Altınordu’da 92, Hatayspor’da 92, Nazilli Belediyespor’da 70, Ankaragücü'nde 55, Lüleburgaspor’da 35, Kocaelispor’da 30, Ofspor’da 22, Samsunspor’da ise 21 resmi maçta forma şansı buldu.

Başarılı stoper bu periyotta 296 maçta stoper, 6 maçta ön libero, 3 maçta ise sağ bek olarak görev yaptı.

Geçtiğimiz sezon Kocaelispor formasıyla 30 resmi maçta forma giyen Yusuf Abdioğlu, 2 bin 175 dakika sahada kaldı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.