van haber, van haberleri, son dakika van haberleri, van bölge gazetesi

Vanspor'un eski hocası Çorluspor'la anlaştı

Van Haber

2023-2024 futbol sezonunda Vanspor'u çalıştıran ve takımın başında çıktığı 4 resmi maçta 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan Ersin Aka, 3. Lig ekiplerinden Çorluspor 1947 ile anlaştı.

Vanspor'da geçtiğimiz sezon Mustafa Sarıgül ile yolların ayrılmasının ardından takımın başına getirilen, beklenen performansı ortaya koyamayan ve 4 hafta sonra kendisiyle yolların ayrıldığı Ersin Aka'nın yeni adresi Çorluspor 1947 oldu.

Vanspor'da göreve getirildiği zaman da büyük tepki çeken Ersin Aka, daha önce çalıştırdığı Karşıyaka'da da beklenen performansı ortaya koyamamıştı.

Konuyla alakalı Çorluspor 1947 tarafından yapılan açıklamada, "Kulübümüz teknik direktörlük görevi için Ersin Aka ile anlaşmaya varmıştır. Ailemize hoş geldin diyor, başarılar diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

ERSİN AKA'NIN VANSPOR PERFORMANSI!

Vanspor'un başında 4 resmi maçta görev alırken, bu periyotta 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı. Vanspor'un başında ligde 3, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise 1 resmi maçta takımın başında görev alan Ersin Aka, bu periyotta Nazilli Belediyespor ile sahasında 2-2, deplasmanda Altınordu ile 1-1 berabere kalırken, ligde Beyoğlu Yeni Çarşı'ya 2-1, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise Süper Lig takımlarından Kayserispor'a 4-0 mağlup oldu.

Bu periyotta 4 maçta ta sürekli farklı onbirlerle maçlara çıkmayı tercih eden Ersin Aka, beklenen başarıyı yakalayamayınca kendisiyle yollar ayrıldı.

ERSİN AKA KİMDİR?

1978 yılında Hatay'da dünyaya gelen Ersin Aka, teknik direktörlük kariyerine 2005 yılında Nazilli Belediyespor'da yardımcı antrenör olarak başladı.

Daha sonra Adıyaman FK, Adana Demirspor, Etimesgut Belediyespor, Adanaspor, Siirtspor'da yardımcı antrenör görevinde bulunan Ersin Aka, 2013 yılında Beşiktaş'ta kondisyon antrenörü olarak görev yaptı.

2014 yılında yeniden Antalyaspor'da yardımcı antrenör olarak göreve başlayan Ersin Aka, Adana Demirspor, Eskişehir, Adanaspor, Giresunspor'da yardımcı antrenör görevinde bulundu. İlk teknik direktörlük kariyerine Erzin Belediyespor'da başlayan Ersin Aka, Bucaspor'da da bu görevini sürdürdü.

Daha sonra yeniden Çaykur Rizespor'da yardımcı antrenör ve altetik performans antrenörlüğü yapan Ersin Aka, Ankara Demirspor, Yeni Mersin İdmanyurdu, Karşıyaka ve Vanspor'da teknik direktörlük yaptı.

2022-2023 futbol sezonunda Yeni Mersin İdmanyurdu'nu 2. Lig'e çıkaran Ersin Aka, 2023-2024 futbol sezonunda başında ise Karşıyaka'da 11 maçta görev yaptı.

9 Lig, 2'si Ziraat Türkiye kupası olmak üzere Karşıyaka'nın başında 11 maça çıkan Ersin Aka, 6 galibiyet, 1 beraberlik ve 4 mağlubiyet aldı. Karşıyaka'nın başında ligde 16 puan toplayan Ersin Aka, 1,78 puan ortalaması yakaladı.

Ersin Aka, Vanspor'un başında ise 4 resmi maçta görev alırken, bu periyotta 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: NİHAT AKARSU

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.