van haber, van haberleri, son dakika van haberleri, van bölge gazetesi

Vanspor’un eski kalecisi Amedspor'da...

Van Haber

2023-2024 futbol sezonunda Vanspor formasını terleten ve kariyerinin en iyi çıkışını yakalayan Nurullah Aslan, bu sezon 1. Lig'de mücadele edecek olan Amedspor'a imzayı attı. Önceki gün Vanspor'dan ayrıldığını duyuran başarılı eldiven, kendisini yeşil- kırmızı renklere bağlayan imzayı attı.

Geçtiğimiz sezon Vanspor formasını terleten ve ortaya koyduğu performansla taraflı- tarafsız herkesin dikkatini çekmeyi başaran Nurullah Aslan, bundan sonraki süreçte kariyerini 1. Lig'de devam ettirecek.

Vanspor formasıyla geçtiğimiz sezon 37 maçta görev yapan Nurullah Aslan, bu periyotta 3 bin 330 dakikada sahada kalırken, kalesinde 37 gol gördü. 14 gole engel olan başarılı eldiven, 1 gol atarken, 8 sarı kart gördü.

Vanspor'da bir yandan iç transferde futbolcularla görüşmeler devam ederken, bir yandan da dış transferde hareketlilik devam ediyor. Bu kapsamda geçtiğimiz sezon Vanspor'da büyük bir başarı ortaya koyan Nurullah Aslan'ın takımdan ayrılması taraftarı üzdü.

Amedspor'un 1. Lig'de mücadele edecek olmasından dolayı kariyerini bir üst ligde sürdürmek isteyen Nurullah Aslan, yaptığı transfer görüşmeleri sonrası Diyarbakır temsilcisi ile anlaşmaya vardı.

Geçtiğimiz sezon Vanspor formasıyla önemli kurtarışlara imza atan ve birçok maçta 3 puanın alınmasında başrol oynayan kaleci Nurullah Aslan, bundan sonraki süreçte Amedspor formasını terletecek.

Amedspor tarafından Nurullah Aslan'ın transferiyle ilgili yapılan açıklamada, "Son olarak Vanspor FK forması giyen 27 yaşındaki file bekçisi Nurullah Aslan'ı renklerimize bağladık. Bu sezondan itibaren TFF 1. Lig'de mücadele edecek olan kulübümüzün formasını terletecek ve Amedspor için mücadele edecek olan Nurullah Aslan'a hoş geldin diyoruz. Kulübümüz ile profesyonel futbolcu Nurullah Aslan arasında resmî sözleşme imzalanmıştır. İmza töreninde Yönetim Kurulu üyemiz İsmet Türker hazır bulundu. Camiamıza hayırlı olsun" ifadelerine yer verildi.

NURULLAH ASLAN'IN KARİYERİ…

1997 yılında Samsun'da dünyaya gelen ve futbola Temerspor'da başlayan başarılı eldiven, daha sonra Erbaspor, Samsunspor, Ankaragücü ve Gençlerbirliği takımlarında forma giydi.

Kariyerinde 154 resmi maça çıkan Nurullah Aslan, bu maçlarda 139 gol yerken, 62 gole ise engel oldu. 13 bin 730 dakika sahada kalan 2,02 boyundaki kaleci, bu periyotta 14 sarı kart, 1 kırmızı gördü.

Önceki sezon ligin ilk devresinde Ankaragücü'ne transfer olan fakat ve burada forma şansı bulamayan Nurullah Aslan, ikinci devrede ise Gençlerbirliği'ne transfer oldu. Burada 13 maçta forma şansı bulan Nurullah Aslan, kalesinde 13 gol görürken, 4 gole engel oldu.

Geçtiğimiz sezon ise Vanspor formasıyla 37 maçta görev yapan Nurullah Aslan, bu periyotta 3 bin 330 dakikada sahada kalırken, kalesinde 37 gol gördü. Bu periyotta 14 gole engel olan başarılı eldiven, 1 gol atarken, 8 sarı kart gördü.

VAN BÖLGE GAZETESİ: NİHAT AKARSU

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.