van haber, van haberleri, son dakika van haberleri, van bölge gazetesi

Vanspor'un grubundaki 5 takım kupada turladı

Van Haber

Vanspor'un da yer aldığı 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden 9 takım Ziraat Türkiye Kupası ikinci turunda mücadele etti. Hafta içi oynanan karşılaşmalar sonrası Vanspor'un grubunda mücadele eden 5 takım bir üst tura yükselirken, 4 takım ise kupaya veda etti.

Vanspor'un grubunda mücadele eden Belediye Derincespor, Aksarayspor, Ankara Demirspor, Nazillispor, Giresunspor, Karaman FK, Somaspor, Diyarbekirspor ve Serik Belediyespor hafta içerisinde oynanan mücadelelerde Ziraat Türkiye Kupası ikinci turunda ter döktü.

Süper Lig'e milli ara verilirken, futbol heyecanı Ziraat Türkiye Kupası ile devam etti. Türkiye'yi kucaklayan kupada 2. eleme turu oynanan son müsabakalarla tamamlandı. Hafta içerisinde oynanan karşılaşmalar kıyasıya mücadelelere sahne oldu.

Bazı maçlar A Spor'dan naklen, şifresiz ve HD kalitesiyle ekrana gelirken, 3 gün süren ve tek maç eleme usulüne göre oynanan karşılaşmalarda 32 maç oynandı. Bu kapsamda Vanspor'un grubunda mücadele eden 9 takımın da katılım sağladığı 2. Turda, 5 takım bir üst tura yükselirken, 4 takım ise kupaya veda etti.

Vanspor'un grubunda 16 puana +11 averajla liderlik koltuğunda bulunan Aksarayspor, karşılaştığı Niğde Belediyespor'a 1-0 mağlup olarak kupaya veda ederken, yine grupta 7 puanla onuncu sırada yer alan Arnavutköy Belediyespor ise Ağrıspor'a 4-0 gibi farklı bir skorla mağlup olarak kupaya vedan eden bir diğer takım oldu.

Grupta 3 puanla on yedinci sırada yer alan Nazillispor yine kendisiyle aynı grupta yen alan Somaspor'a 5-1 mağlup olarak kupaya veda ederken, Vanspor'un grubunda 1 puanla son sırada yer alan Diyarbekirspor ise 1-0 geriye düştüğü maçta ikinci uzatma dakikalarının son bölümünde sahadan çekildi.

Vanspor'un grubunda 12 puanla altıncı sırada yer alan Ankara Demirspor, kupa mesaisinde karşılaştığı ve normal süresi 1-1 sona eren maçta, penaltılarda Eti Gübre Mazıdağı Fosfatspor'u 5-4 mağlup ederek bir üst tura yükselirken, 14 puanla üçüncü sırada yer alan Serik Belediyespor ise Büyükçekmece Tepecikspor'u 1-0 mağlup ederek adını bir üst tura yazdıran bir diğer takım oldu.

7 puanla on birinci sırada yer alan Somaspor, kendi grubundaki Nazillispor'u 5-1 mağlup ederek bir üst tura yükselirken, grupta 5 puanla on ikinci sırada yer alan Karaman FK ise Altayspor'u 1-0 mağlup ederek adını bir üst tura yazdırdı.

Vanspor'un grubunda 3 puanla on altıncı sırada yer alan Belediye Derincespor ise Artvin Hopaspor'u 3-1 mağlup ederek bir üst tura yükselen takım oldu.

ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI'NDA KURALAR 15 EKİM'DE ÇEKİLECEK

Turkuvaz Medya'nın yayıncılığını üstlendiği Ziraat Türkiye Kupası'nda 2. Tur karşılaşmaları sona erdi. 3. Eleme Turu maçlarının kura çekimi, 15 Ekim 2024 Salı günü saat 14.00'te kulüp yetkililerinin katılımı ile TFF Riva Hasan Doğan Millî Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirilecek. Orhan Saka Konferans Salonu'nda yapılacak olan kura çekimi, A Spor'dan canlı olarak yayınlanacak.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.