van haber, van haberleri, son dakika van haberleri, van bölge gazetesi

Yöresel ürünler fuarına yoğun ilgi

Van Haber

Van'da 10. düzenlenen ve Cuma günü gerçekleştirilen törenle kapılarını açan 10. Van Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı, yoğun ilgi görüyor. Ülkenin birçok şehrinin lezzetli ürünlerinin yer alacağı fuar, Van Fuar ve Kongre Merkezi'nde vatandaşlarla buluşuyor.

Van'da bu yıl 10. düzenlenen Van Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Cuma günü kapılarını açan ve 81 ilden yöresel ürünlerin yer aldığı Van Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı, özellikle hafta sonu yoğun ilgi gördü.

İpekyolu Expo Fuar A.Ş. tarafından organize edilen ve 25 Ekim- 03 Kasım 2024 tarihleri arasında vatandaşların ziyaretine açık olacak olan fuarda 81 ilden gelen lezzetler 110 stantta vatandaşlarla buluşuyor.

Van'da Orta Doğu Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde 25 Ekim-03 Kasım tarihleri arasında vatandaşların ziyaretine açık olacak olan 10. Van Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuar'a 81 ilden marka ve firmalar katılım sağladı.

Fuarda Ege zeytinyağından Afyon sucuklarına, Maraş baharatlarından Hatay künefesine, Isparta gül ürünlerinden Beypazarı unlu mamullerine kadar, 81 ilden yöresel ürünler satışa sunuluyor.

Türkiye'nin birçok ilinden üreticiler yöresel ürünlerini, 10. Van Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı'nda sergiliyor. Karadeniz'in peynir ve tereyağlarından, Ege'nin zeytin ve zeytinyağlarına, Adıyaman'ın peynirli helvasından, Aydın'ın incirlerine, Giresun'un fındık ezmelerinden, Maraş'ın baharatlarından, Isparta'nın gül ürünlerinden, Hatay'ın sabunlarından, Mardin'in gümüşlerinden, Gaziantep'in bakırlarına varana kadar birçok yöresel ürün ve hediyelik eşya, Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi'ndeki fuarda sergileniyor.

"VAN'DA EVİMİZDE GİBİ HİSSEDİYORUZ"

Fuarla ilgili gazetemize değerlendirmelerde bulunan İpekyolu EXPO Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Can Çelik, "10. Van Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı'mız Cuma günü düzenlenen törenle kapılarını açtı. Vanlıların en çok sevdiği fuarlardan biri olan Van Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı'mız, özellikle hafta sonu vatandaşlar tarafından yoğun bir şekilde ziyaret edildi. Bu da bizleri son derece memnun etti. Daha öncede belirttiğim gibi Van'da evimizde gibi hissediyoruz, yabancılık çekmiyoruz. Fuarımız bu yıl 10'uncu kez kapılarını açtı. Fuarımız toplam 10 gün devam edecek. Fuarımızda 81 ilden gelen yöresel tatlar var. İzmit pişmaniyesinden Adana tahinine, Trabzon'un özel tereyağları ve peynirlerinden Isparta gül ürünlerine kadar 81 ilden gelen tatlar ve hediyelik eşyalar 10 gün boyunca Vanlılarla buluşacak. Fuar alanına her gün Beşyol'daki Halk Eğitim Merkezi'nden servislerimiz kalkıyor. Her gün saat 11.00'den itibaren akşam saat 20.00'ye kadar servislerimiz mevcuttur. Fuarımız akşam saat 21.00'de kapanıyor. 10 gün boyunca Vanlı vatandaşlarımızı 81 ilden gelen üreticilerle buluşturmak için davet ediyoruz. Van'da fuar kültürü oluştuğu için ortalama katılım yüzde 15'in üzerine çıktı. Fuarımıza çok iyi dönüşler var, 10 yıldır fuarlara aktif katılım gösteren firmalarımız var, yöresel ürünlerin sergilendiği fuarlarımızın bizim için önemi ayrı. Fuarımıza gelen Vanlılar oldukça lezzetli bir hafta sonu geçirecekler. Bütün lezzetlerden tatma imkânı bulacaklar. Bütün stantlarda ücretsiz ikramımız mevcut" ifadelerini kullandı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.