Van Haber

Dursun Odabaşı Tıp Merkezi'nde 'GETAT Merkezi' açıldı

   Merkezin açılışına katılan Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi olarak halkımıza daha iyi hizmet sunabilmek için hastanemize aralıksız yeni alanlar ve cihazlar kazandırdıklarını ifade ederek, "Bugün de hastalarımıza şehir merkezinde poliklinik hizmeti veren Dursun Odabaşı Tıp Merkezi Ek Hizmet Binasında, Aile Hekimliğinde öğretim üyemiz olan ve daha önce Sağlık Bakanlığı onaylı eğitimlerini tamamlayan Doç. Dr. Dilek Kuşarslan Avcı hocamızın girişimleriyle, hastanemiz için yeni bir alan olan Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Merkezinin açılışını gerçekleştiriyoruz. Bu merkezin Van'ımıza, halkımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

  "VATANDAŞLARIMIZIN SAĞLIK KONULARINDA RİSKE GİRMELERİNİ İSTEMİYORUZ"

  Rektör Şevli, konuşmasının devamında, Van YYÜ Tıp Fakültesi Dekanımızın ve hastane Başhekimimizin özellikle Covid sürecinde üzerinde durdukları konuların başında, hastalarımızın kulaktan dolma bilgilerle alternatif tıp tedavi yöntemlerine yönelmelerinin geldiğini belirterek, "Bu tedavi yöntemlerinin daha çok merdiven altı dediğimiz ve doktor kontrolünde yapılmayan riskli tedaviler olduğu bilinmektedir. Biz vatandaşlarımızın sağlık konularında riske girmelerini istemiyoruz. Onların daha sağlıklı tedavi edilebilmeleri için tedavilerini, Üniversite hastanemizin çok kaliteli doktorları gözetiminde sürdürmelerini istiyoruz. Bu nedenle alternatif tıp ya da geleneksel tıp yöntemleriyle tedavi olmak isteyen hastalarımızı hastanemize davet ediyoruz" diye konuştu.

  "GELENEKSEL YÖNTEMLERLE UYGULANACAK OLAN TEDAVİLER, MODERN TIBBIN DA ONAYLADIĞI TEDAVİLER OLACAKTIR"

  Şevli, geleneksel yöntemlerle Üniversite hastanemize tedavi olmaya gelen hastalarımızın, kronik bir rahatsızlığı olduğunda o hastalarımızın önce ilgili uzman hocalarımıza yönlendirildiğini sözlerine ekleyerek, "Hastalarımıza geleneksel yöntemlerle uygulanacak olan tedaviler, modern tıbbın da onayladığı tedaviler olacaktır. Bu merkezin kurulmasında emeği geçen Tıp Fakültesi Dekanımıza, Başhekimimize ve özellikle Doç. Dr. Dilek hocamıza teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

  Rektör Şevli'nin ardından konuşan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ufuk Çobanoğlu, "Yeni açılan birimimizde, kadim uygarlıkların tecrübelerinden süzülerek gelen bilgi ve becerilerle şekillenmiş olan geleneksel tedaviler ve konvansiyonel tıp tedavileri birlikte uygulanacaktır. Bu birimimizin hem şehrimize hem de bölgemize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Merkezin faaliyete geçirilmesinde, başta Rektör hocamızın öngörüleri ve talimatları söz konusudur. Başhekimimiz ve ekibine aynı zamanda birim sorumlusu Doç. Dr. Dilek hocamıza çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

  "GELENEKSEL VE TAMAMLAYICI TIP UYGULAMALARI DSÖ TARAFINDAN DA DESTEKLENİYOR"

  Açılan Merkezin sorumlu hekimi olan Doç. Dr. Dilek Kuşarslan Avcı ise, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamalarının Dünya Sağlık Örgütü tarafından da desteklendiğini hatta bununla ilgili hemen hemen bütün ülkelerde toplantılar, kongreler ve eğitimler düzenlendiğini aktararak, "Sağlık Bakanlığımız, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamalarının merdiven altından çıkarılarak artık hekimler tarafından yapılması için hekimlerimize bir takım eğitimler düzenlemektedir. Bu eğitimleri geçerek sertifika alan hekimlerimiz, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezlerinde hastalara hizmet vermektedirler. Bu şekilde hastalarımıza, doğru ellerde doğru tedaviler uygulanacaktır. Bizler tedavilerimize sayın Rektörümüzün de dediği gibi diğer branş hocalarımızla istişare ederek başlıyoruz" ifadelerini kullandı.

  "GENİŞ BİR BÖLGEYE HİTAP EDECEK DURUMDAYIZ"

  Avcı, çevre illerde Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları eğitimi olmadığından merkezlerine çevre ilerden de yoğun bir talep olduğunu aktararak, "Son dönemde Kuzey Irak'tan da talepler olduğunu öğrendik. Bu nedenle oldukça geniş bir bölgeye hitap edecek durumdayız. Merkezimizde şuan fitoterapi (bitkilerle tedavi), hipnoterapi (hipnozla tedavi), ozon terapi, mezo terapi, kupa, hacamat ve sülük tedavileri verilmektedir. Bu tedaviler tamamen hekim ve sağlık personelleri tarafından yapılmaktadır. Tüm hastalarımızı merkezimize ziyarete etmeye bekliyoruz. Burada kendilerini detaylı olarak bilgilendirebiliriz. Merkezimizin faaliyete geçmesine bize büyük destek sunan Sayın Rektör hocamıza çok teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

  Merkezin açılışına, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şefik Tüfenkçi, Prof. Dr. Sedat Yayla, Dursun Odabaşı Tıp Merkezi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Ümit Haluk İliklerden, öğretim üyeleri ve hastane personeli de katıldı.

  Van Bölge Gazetesi