Van'da en iyi kar yağışının olduğu ve Türkiye'de en fazla kristal kar yağışı alan Çaldıran Kayak Merkezi, 3 konsepti bir arada barındırıyor.
Kısa süre içinde Çaldıran ilçesinde bulunan Kayak Merkezi'nde insanlar hem spor yapıp, hem de şifa bulacak. Çaldıran Kayak Merkezi'nde termal turizm, kayak turizm ve sağlık turizmi bir arada olacak.
VANLI GAZETECİLER KAYAK TESİSLERİNDE…
Van'ın Çaldıran Belediyesi, kentteki basın mensuplarını Çaldıran Kayak Merkezi'nde ağırladı.
Kış mevsiminde her kesimden kayak severleri ağırlayan Çaldıran Kayak Merkezi, bu kez basın mensuplarını ağırladı. Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari, Çaldıran'ın soğuk olmasının avantaj olduğunu belirterek, bu avantajı iyi kullanmak için gerekli çalışmaları yürüttüklerini ifade etti.
Çaldıran'ın uluslararası yolda olduğunu ve İpekyolu'nun geçişi olduğunu belirten Başkan Ensari, ilçelerinde lojistik bir yol geçişi olduğunu ve günlük 900 ile 1000 arasında tırın buradan geçtiğini söyledi.
Çaldıran'ın Van'ın Azerbaycan'a ve Türkü Cumhuriyetlere açılan ilk kapısı olduğunu belirten Başkan Ensari, Çaldıran'ın aynı zamanda 3 havaalanın ortasında olduğunu, Iğdır'a 100, Van'a 100 ve Ağrı'ya 130 kilometre uzaklıkta bulunduğunu vurguladı.
Kayak merkezlerinde aynı zamanda kayakçılar yetiştirdiklerini, uluslararası arenada Çaldıran'da kayak merkezi olduğunu ve kayakçıların da yetişebileceği, kayakçı şampiyonların da çıkabileceği bir Çaldıran hedeflediklerini belirten Başkan Ensari, Çaldıran'ı Van'ın gözde ilçeleri arasına katmak için çabaladıklarını ifade etti.
"HEM SPOR İÇİN, HEM ŞİFA İÇİN GELECEKLER"
Kayak Merkezi'ni tanıtmak için basın mensuplarını ağırladıklarını belirten Ensari, "Yeni Kayak Merkezimiz 3 konsepti bir araya getiren bir alandır. Jeotermalle, kayak merkezi bugün Türkiye'de ve dünyada hiçbir yerde yan yana değil. Bugün birçok kayak merkezinin jeotermalle arasında 15-20 kilometre var. Fakat bizim kayak merkezimizde jeotermalle, kayak merkezi yan yana. İnsanlar burada kayak yaptıktan sonra, termal otellere girebilecekler. Hem spor için, hem şifa için gelecekler. Termal turizm ve kayak turizm aynı zamanda da sağlık turizmi bir arada olacak. Yeni kayak merkezimizi teleferik sistemiyle 9 kilometreye kadar çıkarabileceğiz. Böyle bir projemiz var. Projemiz de hazır. Burada aynı zamanda konaklamalarda olacak. Kayak merkezimizde zirveye çıkıldığında, Ağrı Dağı'nı, Tendürek Dağı'nı, aynı zamanda bizim Hıdır Menteşe Gölü'nü ve Van Gölü görebilecek bir zirvemiz var. Hıdır Menteşe Gölü'müz aynı zamanda sazan balığıyla meşhur gölümüzdür" dedi.
"KAYAKÇI ŞAMPİYONLARIN ÇIKABİLECEĞİ BİR ÇALDIRAN HEDEFLİYORUZ"
Türkiye'de birçok yerde kayak yapılamazken Çaldıran'da Mart ayının sonuna kadar kayak yapılabileceğini belirten Başkan Ensari, "İlçemizdeki karın bir özelliği de var, oda kristaldir. Diğer kayak merkezlerinde şuanda kayak yapılamazken, bugün Çaldıran'da kayabiliyoruz ve Mart ayında da bu devam edecek. Kristal karımızın parlaklığı bile gözümüzü kamaştırıyor. Buradaki amacımız termal kayak merkezimizi tanıtmak. Burada aynı zamanda kayakçılar yetiştiriyoruz. Uluslararası arenada Çaldıran'da kayak merkezi olduğunu ve kayakçıların da yetişebileceği, kayakçı şampiyonlarında çıkabileceği bir Çaldıran hedefliyoruz. Otelimiz Temmuz ayının sonunda inşallah bitecek. Otelimizde kaba inşaatlarımız bitti. Otelimiz Temmuz ayında halkımızın hizmetine açılacak. 50 ile 60 dönüm arasında bir konaklama alanımız olacak. Teleferik sistemiyle kayağı uzatacak 9 kilometrelik bir alan oluşturulacak. Burada aynı zamanda patent kayak da yapılacak. Çaldıran ilçemiz uluslararası yoldadır. İpekyolu'nun geçişidir. İlçemizin lojistik bir yol geçişi var. Günlük 900 ile 1000 arasında tır ilçemizden geçiyor. Çaldıran Van'ın Azerbaycan'a ve Türkü Cumhuriyetlere açılan ilk kapıdır. Çaldıran ilçemiz aynı zamanda 3 havaalanın ortasındadır. Iğdır'a 100, Van'a 100 ve Ağrı'ya 130 kilometre uzaklıktadır. Bu avantajlarımızı fırsata çevirmek için çabalıyoruz" ifadelerini kullandı.
Van Bölge Gazetesi: Bişar Ulutaş